Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Türkiyenin saygın düşünce kuruluşlarından Yükselen Türkiye Enstitüsü'nün ortak düzenlediği ‘Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı’na CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.

Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum
  • A-
  • A
  • A+

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Yükselen Türkiye Enstitüsü'nün A11 Bosphorus Otel’de ortak gerçekleştirdiği ‘Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yükselen Türkiye Enstitüsü ve Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı’nın diğer konuşmacıları arasında Yine CHP 24 dönem Eskişehir Milletvekili Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Hazine ve Dış Ticaret Eski Müsteşarı Tevfik Altınok, Akademisyen ve politikacı Metin Lütfi Baydar, Genel Kurmay Eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin vardı. Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz ve üyelerinden oluşan basın mensupları da hazır bulundu.



Kılıçdaroğlu, “Erken seçim şart” dedi

Toplantının açılışını yapan Yükselen Türkiye Enstitüsü Başkanı Demirhan Durmuş Çelen, sözü tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonra kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, son günlerde hayli yoğun biçimde dile getirilen erken seçimin de olduğu konulara değindi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumdaki erken seçim beklentilerin doğru ve yerinde olduğunu belirtti. İktidarın son yerel seçimlerde aldığı yenilginin genel seçimlerde de kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Erken seçimin olması lazım. Her konuda erozyona uğrayan Türkiye’nin yeni bir nefese, güçlü bir yönetime gereksinimi var. Çünkü CHP birinci parti çıkmışsa, hükümetin bütün bakanları ve Sayın Erdoğan hep beraber alana çıkıp oy isteyip, bekledikleri oyu alamamışlarsa ortada bir güvensizlik mevcut demektir. Dolayısıyla demokrasinin gereği seçime gitmek şarttır” dedi.

Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum

Kılıçdaroğlu bireysel olarak sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmediğini dile getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu; “CHP'de uzun yıllar genel başkanlık yapmış biri olarak eğer aksaklıklar varsa bir şekilde düşüncelerimi ifade ediyorum. Bazen sözlü, bazen sosyal medya aracılığıyla ifade ediyorum” dedi.

Siyasette liyakat yoktur

“Siyasette liyakat yoktur. Liyakat bürokraside ve devlet yönetiminde vardır. Liyakati öncelediğiniz zaman aklı, düşünceyi ve ahlakı önemsiyorsunuz. Dolayısıyla sorunları çok daha rahat çözebiliyorsunuz.
Ayrıca sağ-sol kavramlarının önemini tümüyle kaybettiğine inanan birisiyim. Artık dünya demokrasiden yana olanlar ve otoriter rejimden yana olanlar gibi ikiye ayrılıyor. Dünya, demokrasi dediğimiz, tek kişiye devletin teslim edilmediği bir sürecin içerisine evrildi. Biz de evrileceğiz."



Aklı ve ahlakı keşfetmemiz gerek

“Biz bir vergi kanunu çıkaracaksak bu vergi kanununu oturup kafamıza göre yazmayız. Bunun planlaması vardır. Bürokratlar bir araya gelir ve oturur yazarlar, sonra siyasi otorite buna karar verir. İşin ehline teslim edilmesi halinde çözülmeyecek sorun yoktur. Aklı ve ahlakı keşfetmeliyiz. Toplumun çıkarlarını esas alarak çözebilirsiniz.”



Nihai karar yargınıdır

Bürokrasi farklı, yargı farklı düşünebilir. Nihai kararı yargı verir. Eğer siz kuralı baştan düzeltmek istiyorsanız yasayı değiştirirsiniz."

Bu paralar nereye gidiyor?

“En büyük sorunumuz hesap sormamak. Ödediğimiz vergilerin hesabını sormadığınız sürece Türkiye'de demokrasi gelişmez. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder. “Bu kadar vergi, nereye gidiyor, nerede bu paralar?” Sorusunu sormuyoruz. Bir ülkenin halkı, ödediği verginin hesabını sormuyorsa, egemen güçlerin baskısı altında kalır. O egemen güçler tarafından yönetilirler."



Mezopotamya çöl olacak

"Önümüzdeki 25-30 yıl içinde Dicle ve Fırat nehirleri kuruyacak. Mezopotamya Ovası çöle dönecek. Siyasetçiler bunu görmüyor, akıllarının köşesine bile getirmiyorlar. Oysa bugünden önlemler alınmalı.

Bu arada ne oldu bizim tanklarımız. Hani tank motoru fabrikası da yapılacaktı ülkemizde. Bunun anlaşmaları da imzalanmıştı. Ama yaptırmadılar. Ben bağırıp çağırdım. Sadece o kadar başka bir şey olmadı. Ankara’da deneme atışları yapıldı. Üretim yapıldı. Ama sonunda kesip bitirdiler."



İnsan ömrü 250 yıl olacak. Nereye gideceğiz

"Önümüzde çok daha büyük sorunlar çıkacak. Bakın insan ömrü önümüzdeki yüzyılda 250'ye çıkacak. Bu konuda bilimsel makaleler var. Nüfus öyle bir artacak ki nereye gidilecek? Büyük güçler uzayda yer arıyor yerleşmek için. Biz Türkiye olarak bunun çok dışında bir yerdeyiz. İşte gelecekteki en büyük sorunlarımızdan biri bu olacak."



Program, plâket sunumuyla sona erdi

Ülke gündemi ile ilgili önemli başlıklardan oluşan bu konuşmaların ardından diğer katılımcılar da gündeme dair yaptıkları söylemlerin ardından, Yükselen Türkiye Enstitüsü & Ekip-Ekonomik Kalkınma İstihdam Proje Grup Başkanı Demirhan Durmuş Çelen, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer katılımcılara plâket sundu.

Yorum Yazın

'Sorun kaynak yokluğu değil, iktidarın adalet ve vicdan eksikliğidir'

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

İtfaiye raporu eksik olan oteller kapatılacak

Emekli maaşına yapılan bin TL'lik zamma tepki

Erzurum, Ardahan ve Erzincan’da yollar ulaşıma kapandı

'Zengine kaynak var, emekliye yok'

Türkiye’de et fiyatları 3 yılda 2,5 kat arttı

'Kürt kardeşlerimizi terk etmek yakışmaz'

Kapalıçarşı soruşturmasında 44 kişi tutuklandı

'AB üyelik sürecinin canlanması için niyet beyanları artık yeterli değil'

'Konuşma ve tavırlarını yadırgadım; kendi adıma mahcup oldum'

'Maduro'ya yapılan tekliflerden haberdarız'

Büyük Kulüp’te Katharsis Buluşması

En düşük emekli maaşı belli oldu

'106 kişi aynı 'gerekçesizlikle' tutuklu'

Şişli Belediyesi, pazar denetimlerini artırdı

'Geçim değil dayanma ücreti'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Oktaş Okkaoğlu inşaat konkordato talebinde bulundu

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'En düşük emekli aylığı 42 bin olmalı'

Alkollü içeceklere zam yağmuru!

AK Parti ve MHP emekli maaşı teklifini reddetti

'Aleviler ölünce ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz'

'AKP, Türkiye gerçeklerinin konuşulmasını istemiyor'

Emekli aylığı 'Sefalet ücreti'

'Emeklilere insan onuruna yakışır bir maaş düzenlemesi getirin'

Fast food kanseri tetikliyor

Bedelli askerlik başvuruları başladı

İşçinin kaybı 2,5 trilyon lirayı aştı

Yükleniyor

Venezuela'nın yeni yönetimi istediğimiz her şeyi verdi

ABD Rus gemisine el koydu

Suriye ordusu, YPG ile çatışıyor!

Maduro'nın duruşması 17 Mart'a ertelendi

'ABD başka bir NATO ülkesine saldırırsa, her şey durur'

İsviçre, Maduro'nun malvarlıklarını dondurdu

'SDG gerekli esnekliği göstermedi'

'Bugün Venezuela hedefte, yarın başka ülke'

ABD Maduro’ya görevi bırakıp Türkiye’ye gitmesini önermiş

Donald Trump'tan işgal öncesi iltifat dolu sözler

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Mine Kılıç çeketin içine hiçbir şey giymedi

Dua Lipa minicik bikinisinin azizliğine uğradı!

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Otomobil piyasasında fiyatlar eridi araçlar elde kaldı

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Küfür etmek fiziksel performansınızı artırıyor, sağlığa iyi geliyor!

Acil gelen hasta'dan 120 bin lira istediler

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

YGD'den “Yılın Haber Ödülleri” için başvuru çağrısı

Cem Küçük, Hande Fırat'ı yerden yere vurdu

RTÜK'ten düşen uçağa ilişkin uyarı

İktidarı savunma işi, yandaş gazetecilere terk edilmiş durumda

YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9