Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Türkiyenin saygın düşünce kuruluşlarından Yükselen Türkiye Enstitüsü'nün ortak düzenlediği ‘Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı’na CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.

Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Yükselen Türkiye Enstitüsü'nün A11 Bosphorus Otel’de ortak gerçekleştirdiği ‘Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yükselen Türkiye Enstitüsü ve Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı’nın diğer konuşmacıları arasında Yine CHP 24 dönem Eskişehir Milletvekili Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Hazine ve Dış Ticaret Eski Müsteşarı Tevfik Altınok, Akademisyen ve politikacı Metin Lütfi Baydar, Genel Kurmay Eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin vardı. Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz ve üyelerinden oluşan basın mensupları da hazır bulundu.



Kılıçdaroğlu, “Erken seçim şart” dedi

Toplantının açılışını yapan Yükselen Türkiye Enstitüsü Başkanı Demirhan Durmuş Çelen, sözü tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonra kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, son günlerde hayli yoğun biçimde dile getirilen erken seçimin de olduğu konulara değindi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumdaki erken seçim beklentilerin doğru ve yerinde olduğunu belirtti. İktidarın son yerel seçimlerde aldığı yenilginin genel seçimlerde de kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Erken seçimin olması lazım. Her konuda erozyona uğrayan Türkiye’nin yeni bir nefese, güçlü bir yönetime gereksinimi var. Çünkü CHP birinci parti çıkmışsa, hükümetin bütün bakanları ve Sayın Erdoğan hep beraber alana çıkıp oy isteyip, bekledikleri oyu alamamışlarsa ortada bir güvensizlik mevcut demektir. Dolayısıyla demokrasinin gereği seçime gitmek şarttır” dedi.

Sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmiyorum

Kılıçdaroğlu bireysel olarak sıcak siyasetle çok fazla ilgilenmediğini dile getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu; “CHP'de uzun yıllar genel başkanlık yapmış biri olarak eğer aksaklıklar varsa bir şekilde düşüncelerimi ifade ediyorum. Bazen sözlü, bazen sosyal medya aracılığıyla ifade ediyorum” dedi.

Siyasette liyakat yoktur

“Siyasette liyakat yoktur. Liyakat bürokraside ve devlet yönetiminde vardır. Liyakati öncelediğiniz zaman aklı, düşünceyi ve ahlakı önemsiyorsunuz. Dolayısıyla sorunları çok daha rahat çözebiliyorsunuz.
Ayrıca sağ-sol kavramlarının önemini tümüyle kaybettiğine inanan birisiyim. Artık dünya demokrasiden yana olanlar ve otoriter rejimden yana olanlar gibi ikiye ayrılıyor. Dünya, demokrasi dediğimiz, tek kişiye devletin teslim edilmediği bir sürecin içerisine evrildi. Biz de evrileceğiz."



Aklı ve ahlakı keşfetmemiz gerek

“Biz bir vergi kanunu çıkaracaksak bu vergi kanununu oturup kafamıza göre yazmayız. Bunun planlaması vardır. Bürokratlar bir araya gelir ve oturur yazarlar, sonra siyasi otorite buna karar verir. İşin ehline teslim edilmesi halinde çözülmeyecek sorun yoktur. Aklı ve ahlakı keşfetmeliyiz. Toplumun çıkarlarını esas alarak çözebilirsiniz.”



Nihai karar yargınıdır

Bürokrasi farklı, yargı farklı düşünebilir. Nihai kararı yargı verir. Eğer siz kuralı baştan düzeltmek istiyorsanız yasayı değiştirirsiniz."

Bu paralar nereye gidiyor?

“En büyük sorunumuz hesap sormamak. Ödediğimiz vergilerin hesabını sormadığınız sürece Türkiye'de demokrasi gelişmez. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder. “Bu kadar vergi, nereye gidiyor, nerede bu paralar?” Sorusunu sormuyoruz. Bir ülkenin halkı, ödediği verginin hesabını sormuyorsa, egemen güçlerin baskısı altında kalır. O egemen güçler tarafından yönetilirler."



Mezopotamya çöl olacak

"Önümüzdeki 25-30 yıl içinde Dicle ve Fırat nehirleri kuruyacak. Mezopotamya Ovası çöle dönecek. Siyasetçiler bunu görmüyor, akıllarının köşesine bile getirmiyorlar. Oysa bugünden önlemler alınmalı.

Bu arada ne oldu bizim tanklarımız. Hani tank motoru fabrikası da yapılacaktı ülkemizde. Bunun anlaşmaları da imzalanmıştı. Ama yaptırmadılar. Ben bağırıp çağırdım. Sadece o kadar başka bir şey olmadı. Ankara’da deneme atışları yapıldı. Üretim yapıldı. Ama sonunda kesip bitirdiler."



İnsan ömrü 250 yıl olacak. Nereye gideceğiz

"Önümüzde çok daha büyük sorunlar çıkacak. Bakın insan ömrü önümüzdeki yüzyılda 250'ye çıkacak. Bu konuda bilimsel makaleler var. Nüfus öyle bir artacak ki nereye gidilecek? Büyük güçler uzayda yer arıyor yerleşmek için. Biz Türkiye olarak bunun çok dışında bir yerdeyiz. İşte gelecekteki en büyük sorunlarımızdan biri bu olacak."



Program, plâket sunumuyla sona erdi

Ülke gündemi ile ilgili önemli başlıklardan oluşan bu konuşmaların ardından diğer katılımcılar da gündeme dair yaptıkları söylemlerin ardından, Yükselen Türkiye Enstitüsü & Ekip-Ekonomik Kalkınma İstihdam Proje Grup Başkanı Demirhan Durmuş Çelen, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer katılımcılara plâket sundu.

Salı

28.1 °

Çarşamba

26.5 °

Perşembe

27.8 °

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

ABD’nin saldırısı, İsrail’in arkasındaki gücü gösterdi

İran'ın nükleer programı yok oldu

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

'Tahran halkı saldırıların bedelini çok yakında ödeyecek'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Pelin Akil hastanelik oldu

ZŁOMBOL 2025 RALLİSİ GIRESUN’DA SONA ERECEK

Türkiye Pickleball Ligi finalleri için geri sayım başladı

Okan Aydoğan Milli Takım kadrosuna seçildi

Hipodrom.com’un marka yüzü Emre Karayel oldu

İstanbul Park TOSFED'e emanet

İmza kampanyası kulübümüzün geleceği açısından uygun değildir

Filenin Sultanları Polonya’yı da devirdi!

Futbolseverlerin heyecanını paylaşıyoruz

Sualtı Hokeyi Kadın Takımından Büyük Başarı!

Galatasaray takım otobüsüne taşlı saldırı!

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Tüketiciyi yanıltan reklamlara 15,8 milyon lira ceza kesildi

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

İmalat sanayinde daralma derinleşiyor

Beş ayda 49 bin kepenk indi

Faiz ve kurla oynayarak bir yere varamayız

Bir kesim Balkanlar, bir kesim Bangladeş gibi yaşıyor

Beyaz yakalılar sınıfsal çöküş yaşıyor

Türkiye konut ve kirada OECD’yi solladı

Türk kompozit sektöründen güçlü bir adım

Şirket iflasları son 12 yılın zirvesinde

Türkiye'de her iki çalışandan biri asgari ücretli

Sanayid kapasite kullanımı en düşük seviyede

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Demokratik çözümün adresi Meclis, muhatabı 86 milyon insandır

Cumadan bu yana 342 yangın çıktı, en sorunlu ilimiz Hatay

CHP Kurultay Davası Asliye Ceza’da görülecek

İzmir'deki operasyon siyasi hesaplaşma

Markette 38 ürünün 26'sında fiyat arttı

CHP İzmir Teşkilatı'na operasyon

Yeni yüzyılda teröre yer yok

İmalat sanayinde daralma derinleşiyor

Türk Dünyası Kültür Sanat Ve Sinema Vakfında yeni dönem

Sektörün Sorunlarına Kadın Eliyle Çözüm Vakti

Türk Üretimi Arpların Amerika Çıkarması

ZŁOMBOL 2025 RALLİSİ GIRESUN’DA SONA ERECEK

Bayrampaşa'da şampiyonluk kutlaması

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

e-Fatura’da son gün yarın

Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

TÜİK, işşizliğin azaldığını açıkladı

Beş ayda 49 bin kepenk indi

Kamu harcamalarında yapay zeka dönemi başladı

DEM Parti'den Şeyh Said için 'iade-i itibar' çağrısı

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

YSK'nın verdiği kararı başka mahkeme bozamaz

İsrail'in sıradaki hedefi Türkiye

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark açılıyor

Bebek Otel için yıkım kararı

'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz'

Manisa’da 3 köy tahliye edildi, yol kapandı

Yükleniyor