Tarih: 26.03.2025 12:18

Şimdi gizli tanıklardan medet umuyorlar

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında yaptığı konuşmada hem iktidarı hem de mevcut siyasi gidişatı sert sözlerle eleştirdi. Konuşmasına partilileri selamlayarak başlayan Dervişoğlu, Türk milletine ve İYİ Parti camiasına seslenerek “Ay yıldızlı al bayrağın şerefi, haysiyeti ve varlığı için kederlenen evlatları”na selam gönderdi.

“MİLLET VE DEVLET DÜŞMANLARI İKTİDARA ORTAK EDİLİYOR”

Konuşmasında Türkiye’nin içinden geçtiği siyasi iklime dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, “Tarihte kahramanların hain, hainlerin kahraman ilan edildiği dönemler olmuştur. Ancak millet ve devlet düşmanlarının iktidara ortak edilmesi daha önce görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele konusuna da değinen İYİ Parti lideri, hükümlü teröristlerin mesajlarının kamuoyuna yansıtılmasını eleştirerek, “İstanbul’un orta yerinde, hükümlü teröristin videoları oynatılıyor, mesajları yayınlanıyor” dedi. Mustafa Kemal’in askerlerinin hain ilan edildiğini, buna karşın terör örgütü mensuplarının “barış havarisi” gibi gösterildiğini söyledi.

“İHANETİN ÜZERİNE KURULU BİR İKTİDAR ANLAYIŞI”

Dervişoğlu, iktidarı toplumu kutuplaştırmakla suçlayarak, “Türk vatanını kupon arazi, Türk milletini köle, Türk devletini işyeri gibi gören bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi. Bu yaklaşımın, vatandaşları ötekileştirerek ayrıştırmaya ve siyasi rant elde etmeye yönelik olduğunu dile getirdi.

“Bizler için zor ama bu iktidar için en sevdikleri zamanlar” diyen Dervişoğlu, iktidarın krizlerle gelip olağanüstü hal (OHAL) dönemlerinde kalıcılığını pekiştirdiğini, şimdi ise kaosla varlığını sürdürmek istediğini ileri sürdü.

EMNİYET GÜÇLERİNE ÇAĞRI: PİŞMANLIK DUYACAĞINIZ İŞLERDEN UZAK DURUN

Konuşmasında güvenlik güçlerine doğrudan seslenen Dervişoğlu, “Gençliğinizin heyecanı, rozetlerinizin gücü ve devlet görevinin verdiği özgüvenle ileride pişman olacağınız şeylerden uzak durun” dedi. Emniyet mensuplarına hitaben yaptığı çağrıda, görevlerinin kutsallığını hatırlatarak, üniformalarını “kibir ve hırs uğruna kirletmemeleri” uyarısında bulundu.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARINI HATIRLATTI

Konuşmasının bir diğer dikkat çeken bölümü ise geçmişte yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarına yönelik göndermeler oldu. Dervişoğlu, dönemin siyasi atmosferine işaret ederek, “Kumpasla, pusuyla, kaosla abad olduklarını zannedenleri hatırlayın” dedi. Bu davaların “gizli tanıklar” ve “farazi ifadelerle” yürütüldüğünü belirten Dervişoğlu, benzer uygulamaların bugün de devam ettiğini ima etti.

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı dönemde iktidarın tutumunu eleştiren Dervişoğlu, “Aynı sözleri, aynı yöntemleri bir kez daha görüyoruz” diyerek geçmişle günümüz arasında paralellik kurdu.

“YOLSUZLUK İDDİALARI GÜNDEMLEŞTİRİLİYOR, AMA DELİL YOK”

Dervişoğlu, iktidarın yolsuzluk iddialarını gündeme getirerek muhalefeti yıpratma çabası içinde olduğunu öne sürdü. “Onlarca müfettiş gitmiş, 1300 teftiş yapılmış, hiçbir şey çıkmamış” diyen Dervişoğlu, somut delil olmadan “gizli tanıklara” başvurulmasının hukuki değil, siyasi bir hamle olduğunu savundu.

Yargının bağımsızlığına da vurgu yapan İYİ Parti lideri, “Yolsuzluk soruşturması yargının konusudur. Suç varsa ortaya çıkar, ama siyasi hesaplaşma için yargı kullanılamaz” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3