SİYASET
SİYASET HaberleriSuriyeli kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var
Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu millet ensardır, onlar ise muhacirdir. Biz, muhacirleri hiçbir zaman bu ülkeden kovmayacağız. Onlara hep sahip çıkacağız" dedi.
- A-
- A
- A+
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından ülkelerine dönüp dönmeyecekleri tartışılan Suriyeliler'e ilişkin olarak, "Bu millet ensardır, onlar ise muhacirdir. Biz, muhacirleri hiçbir zaman bu ülkeden kovmayacağız. Onlara hep sahip çıkacağız" dedi. "Şimdi ne oldu? Yeniden geldiği yere kendileri, üzülerek görüyoruz ki, çuvallarla, valizlerle dönüyorlar" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Burada kalmak isteyen Suriyeli kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya 8. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Biz, muhacirleri hiçbir zaman bu ülkeden kovmayacağız"
"Yiğitler ve şehitler beşiği, vatanımızın, milletimizin, devletimizin, istiklalimizin aşığı Sakarya'yı ve Sakaryalı kardeşlerimizi bugün bir kez daha selamlıyorum. Bu salonu bayram havasına çeviren siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Salonlara sığmayan bu heyecanınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Kongremiz hayırlı olsun. Unutmayın; Sakarya, Sakarya'dan ibaret değildir. Medeniyetimizi yeniden inşa edecek beşeri kodlarımızı bünyesinde bulunduran yer, Sakarya'dır.
Bunlar değil miydi; 'Biz gelirsek bütün muhacirleri geldikleri yere göndereceğiz' diyen? Biz ne diyorduk? Bu millet ensardır, onlar ise muhacirdir. Biz, muhacirleri hiçbir zaman bu ülkeden kovmayacağız. Onlara hep sahip çıkacağız. Hamd olsun, dediğimiz oldu mu? Oldu. Şimdi ne oldu? Yeniden geldiği yere kendileri, üzülerek görüyoruz ki, çuvallarla, valizlerle dönüyorlar.
"Rakka, Halep, Şam; Antep, Urfa gibi bizim şehirlerimiz olacaktı"
Birileri çıkıp ileri geri konuşuyor. Ne diyorlar; 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' Bunu diyecek kadar kendi tarihini bilmeyenleri kültür ve medeniyet değerlerimizden yoksun olanları görüyoruz. Kimi bu soruyu cahilliğinden, kimi de ideolojik fanatizmden soruyor. Şimdi gördünüz mü, niçin Suriye'de olduğumuzu? Ne oldu şimdi? Suriye'nin başındaki nerede? Türkiye'nin hemen dibinde kritik gelişmeler yaşanıyor. Bunlar ne olup bittiğini takip etmiyorlar. 3. Dünya Savaşı çıksa CHP'nin umurunda olmaz. Parti içi çekimlerden başlarını kaldırıp tarih okumuyorlar. Birinci Dünya Savaşı'nın sonuçları farklı olsaydı, Rakka, Halep, İdlip, Şam şehirleri; tıpkı Antep gibi, Urfa gibi bizim şehirlerimiz olacaktı.
"Burada kalmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var"
Suriye'de 2011'de başlayan iç çatışmalar kardeşlik iklimini başka boyuta taşıdı. Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirirken içerden ve dışardan gelen nice baskıyı, ithamı, tahriki, provokasyonu göğüslemek mecburiyetinde kaldık. Asla geri adım atmadık. Bunu da şikayet ederek değil, muhacirlere ensar olma şuuruyla yaptık. Neticede kim haklı çıktı. Allah'a hamdolsun biz haklı çıktık. 61 yıllık Baas rejimi çökerken, Esed, pılını pırtını toplayıp bir gecede kaçmak zorunda kaldı. Suriye'de evi, iş yeri, akrabası olan misafirlerimiz de yavaş yavaş geri dönüş yoluna geçti. İnşallah Suriye'nin diğer kısımlarının terör örgütlerinden temizlenmesi için gerekeni yapacağız. Burada kalmak isteyen kardeşlerimizin başımızın üzerinde yeri var.
"Özgür Bey ne oldu?"
Suriye'deki devrime şaşı bakanlara, Esad dönemini yüceltenlere en güzel cevap Şam'daki yeraltı hapishaneleridir. Esad bu insanlara nasıl zulmetmiş? O cezaevlerinde girerken 60-70 kilo olanlar çıkarken 30 kiloya düşmüşler. Ülkemizdeki Suriyelilerin neden yıllarca vatanlarına dönemediklerinin cevabı da o hapishanelerdir. CHP Genel Başkanı Esed'in kendisinin bile inanmadığı af ilanına prim vererek bunun reklamını yapmıştı. Oraya gidecekti ya, Esed'i ziyaret edecekti ya... Özgür bey ne oldu, o ziyareti gerçekleştirseydin ya."
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
Yükleniyor






