Tarih: 14.12.2022 10:27

Taciz haberi gazeteciye 'gözaltı' getirdi

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci Timur Soykan'ın haberi sonrası ortaya çıkan Türkiye'yi sarsan Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken 'imam nikâhıyla' evlendirmesi olayında basının önemi bir kez daha göz önüne gelirken Bitlis'te yaşanan olay tabloyu yeniden kararttı.

Gazeteci Sinan Aygül, Bitlis'te 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasına ilişkin hazırladığı haber nedeniyle gözaltına alındı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' gerekçesiyle gözaltına alınan Aygül, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kaydetti:

'3 saat önce yaptığım taciz haberinden dolayı halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddiasıyla gözaltına alındım. Polisler tarafından su an evde arama yapılıyor. Gözaltına alınıp karakola götürüleceğim. Ben bir gazeteciyim #gazeteciliksucdeğildir.'

Aygül, taciz ve istismara ilişkin haberini, Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın uyarısı üzerine şüphelilere ilişkin bazı ayrıntıları revize etmiş ve 'Konunun hassasiyetine istinaden haber yapmakta gecikmemek için acele ettim ancak bu aşamada valiliğin bu konudaki beyanı, aksini ispatlayamadığım müddetçe, esastır.

Konu ülkenin de gündeminde olan hassas bir konudur, doğruluğuna kesin kanaat getirmeden kamuoyuyla paylaşmam doğru olmadı. Konunun her daim olduğu gibi kamuoyu adına takipçisi olacağım ancak teyit etmeden paylaştığım için tüm kamuoyundan özür diliyorum' açıklaması yapmıştı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3