G-XKX1J2WR62

Taciz, yaralama, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından sabıkalılar

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de meydana gelen provokasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taciz, yaralama, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından sabıkalılar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun gündem konusu 15 Temmuz Darbe Girişimi ve geçtiğimiz hafta Kayseri'de Suriyelilerin mülklerinin yakıp yıkılması oldu.

15 Temmuz Şehitlerine Meclis'in borçlu olduğunu ifade eden Davutoğlu, niçin şehitlere borçlu olunduğunu dört madde ile açıkladı. Kayseri'de geçtiğimiz hafta bir Suriyeli şahsın bir çocuğa cinsel saldırıda bulunması sonrası çıkan olaylarla ilgili de konuşan Davutoğlu, protestolar esnasında tutuklanan kişilerin geçmişlerine değindi. Olaylar esnasında tutuklanan 474 kişinin 284'ünün cinsel tacizden, yaralamadan, uyuşturucudan ve insan kaçakçılığından sabıkalı olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu sabıkalılar nasıl örgütlendi orada?" dedi.

Davutoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şöyle:

"'Hamas terör örgütüdür' diyenlere Fransa'ya ve İngiltere'ye bakmalarını tavsiye ediyorum. Bütün Filistin şehitlerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Avrupa'da seçimler oldu. Kaygımı azaltan bir gelişmeyi paylaşmak isterim. Hem İngiltere'de hem Fransa'da soykırıma destek verenler ağır bir yenilgi aldılar.

Bu televizyonlarda konuşan akademisyenlere meydan okuyorum.

'251 ŞEHİDİMİZE MECLİS'İN BORCU VAR'

251 şehidimize hepimizin borcu var. Ama en çok 251 şehidin kanı üzerinde iktidarlarını tahkim edenlerin borcu var. Ve TBMM'nin borcu var. Meclis o gece bombalandı. Ve Meclis hala hakkıyla değerlendirme yapamadı. Erdoğan'ın talimatıyla Darbe Araştırmaları Komisyonu kuruldu. Benim dışımda o sorulara cevap veren tek bir siyasi isim olmadı. Ve sonra onu kitaplaştırdım. Titiz bir şekilde her soruya cevap verdim. Bana, 'O cevaplar üzerine sorguya çekilirsin' dediler.

'O GECEYLE İLGİLİ NEDEN İFADE VERMEDİNİZ?'

Yapılması gerekenler var: Numan Kurtulmuş o gün sen de görevdeydin. Komisyonun yaptığı bütün çalışmalar yayınlanmalıdır. Basına kapalı yapılan oturum olmadı. Niye sunmuyorsunuz, neden çekiniyorsunuz. O geceyle ilgili neden ifade vermediniz?

O gece devlet görevini üstlenmiş sayın Başbakan bir tünele gizlenmişken, uluslararası kanallarda konuşan tek yetkili bendim. yetkili de değildim aslında. Cumhurbaşkanımızı sadece Türk kanallarına hitap ederken gördünüz. Ben sadece milletvekiliydim. Derhal bu rapor açıklansın.

İkinci borcumuz ise bu ülkede gerçek bir demokrasiyi inşa etmektir. 251 şehidimiz neden şehit oldu? Hükümet Sistemi için mi?

'SONUNA KADAR SİNAN ATEŞ DAVASI'NIN ARKASINDAYIZ'

Sinan Ateş Davası'nda olduğu gibi insanların sokak ortasında öldürülüp mahkemelerde katillerin neredeyse tezahürat tutup avukatları alkışladığı bir ülke için ölmedi onlar. Akademisyen eşinin gözü önünde sanıklar alay ediyorlar. Bu mudur Türk yargısı?

O gün görüşmelere katıldığımda, Ayşe Ateş Hanımefendiye de söyledim, son güne kadar yanlarındayız. Amacımız gerçek demokrasiyi inşa etmek. İki gün önce Sultanbeyli'den bir telefon aldık. Bu bir ihbar kabul edilsin. Sultanbeyli'de kuyumcular tek tek aranarak, "Biz bu sokakları kontrol edenleriz, sizden sokak hakkı istiyoruz" diye tehdit ediliyorlar. 'Sokak Hakkı' diye bir kavram türemiş. Atina'daki Türk mafya çetelerinin hesaplaştığı çetelerden biri, adam mesaj yazıyor; "Biz sizi tanıyoruz, sizinle iyi geçinmek istiyoruz ama bizimle iyi geçinmenizi istiyoruz bizim sokak hakkımız var" diyor. Devletin olduğu bir yerde sokak hakkı olabilir mi? Sokakları kimlere emanet ettiniz İçişleri Bakanı? İstanbul sokakları güvenli olsun diye 15 Temmuz günü kanlarını döktüler.

Üçüncüsü; darbenin arkasındaki güçler açıklanmalı. Bir İçleri Bakanı vardı gitti. Ama hala devleti ben yönetiyorum havasında dolaşıyor ya... Demişti ki; "Arkasında Birleşik Arap Emirlikleri var." Benim ağzımdan hiçbir zaman böyle bir cümle çıkmadı. Çünkü elimde bir belge yok. Ama İçişleri bunu söyledi. Bundan birkaç ay sonra da çıkıp birlikte pasta kestiler. O pastada şehitlerin kanı var. Çıkıp diyecektiniz ki, "Bizdeki istihbarat yanlışmış, hem milletimizden hem de BAE'den özür dileriz." Ya da BAE ile pasta kesmeyecektiniz. Türk insanının kanı bu kadar ucuz olmamalı.

Dört; 15 Temmuz sonrası adalet... O insanların kanı üzerinde zengin olan siyasiler oldu. İsim vermiyim herkes biliyor FETÖ borsasının arkasında kimler var. Bu Meclis'te Darbe Araştırmaları Komisyonu Raporu açıklansın. Sonra 15 Temmuz sonrasındaki FETÖ borsası ile ilgili bir başlıkla araştırma komisyonu kurulsun. Kim rant temin etmişse onlardan da hesap sorulsun. Birinci derecen darbede suçlu olanlar dışarıda, burada fakir olduğu için çocuğunu vermiş yedi sülalesiyle cezalandırılan insanlar var. KHK konusunda grup kuran ilk parti biziz.

'DARBECİ GENERALİN KARDEŞİNİ HOLLANDA'YA BÜYÜKELÇİ NEDEN YAPTINIZ?'

Bu darbenin bir numaralı askeri sorumlusu olarak görülen bir generalin kardeşini Hollanda'ya Büyükelçi neden yaptınız? Arkasındaki sır nedir?

'KAYSERİ OLAYLARI HAKKINDA ÇOK CİDDİ BİLGİLER GELİYOR'

Akli dengesi olmayan birin yapmış olduğu cinsel taciz sebebiyle harekete geçen 474 tutuklunun 284'ü cinsel tacizden, yaralamadan, uyuşturucudan, insan kaçakçılığından sabıkalı. Yani gidiyor olaylarla alakasız birinin evini, arabasını yakıyor. Kendisi bu arada cinsel tacizden yargılanıyor. Bu sabıkalılar nasıl örgütlendi orada?

Şimdi size tehlikeyi söyleyeyim; Kriminalize unsurların kaos çıkarmada kabiliyeti vardır. Ve dikkat edin herhangi bir yerde kriminal unsurlar kullanılmışsa mutlaka planlıdır. Bu 284 sabıkalı nasıl örgütlendi bir anda. Yani her biriyle aralarında WhatsApp grubu mu var? Çok ciddi bilgiler geliyor.

Kahramanmaraş olaylarının nasıl çıktığını biliriz; Türk halkı için dinamit koyulan olaylar daha sonraki darbenin hazırlık çabalarıydı. 'Bu Kur'an Kursu Türklere ait' diye bir levha asmak bizim için utançtır.

Bana ve partimize yönelik çok kapsamlı bir operasyon var. Açık söylüyorum. Türkiye'de bir sığınmacı sorunu vardır. Bir göç sorunu vardır. Bütün dünyada barış diplomasisi yapmış birine dönüp, "Suçlu sensin" diyor." Bunların matematiği de yok. Vicdanı da yok. Kimisi iktidar yanlısı, Kimisi sadece saldırayım düşüncesinde. Bu olayların sorumlusu sekiz yıldır hiçbir şey yapmayan iktidardır.

Afganlar benim dönemimde mi geldi? 2021'den sonra geldi. 250 bin dolarla vatandaşlık satmak benim dönemimde mi? Hesabını verecek olan versin? Ben hesabımı vermekten korkmayan bir devlet adamıyım.

 


Çarşamba

18.8 °

Perşembe

18.1 °

Cuma

17.6 °

İran'ın Fettah füzeleri Demir Kubbeyi nasıl aştı?

BRICS'in genişlemesini şimdilik istemiyoruz

Filistin meselesi umrumda değil

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail saldırısında öldürüldü

Taliban'dan kot pantolon ve batılı görünme yasağı

Almanya'da sınır dışı kararları artıyor

Suriye'de genel af ilan edildi

Ukrayna bu savaştan galip çıkacak

Mario Draghi’nin AB raporu endişe yarattı

Suriye, Türk-Arap Ekonomi Forumu'na katılmayacak

Melisa Döngel yırtmacını kurdeleler ile kapattı!

Güzel şarkıcının başı sapığıyla dertte

Hepsi’nin efsaneleşmiş şarkısı yeniden hayat buluyor

Kylie Jenner'ın son pozuna yorum yağdı

Zeynep Bastık'ın reklam geliri dudak uçuklattı

Big 5 Türkiye heyecanı başladı!

Meyra, Göçek'te denizin tadını çıkardı

Nurgül Yeşilçay’dan “adalet” göndermesi

Moda sektörüne damga vuran görkemli lansman

Salma Hayek tatil sezonunu kapattı

TFF eski Başkanı Büyükekşi'den yolsuzluk iddialarına yanıt

Yaşamak istiyoruz

Görme Engelliler Satranç Turnuvası Şile'de başladı

Kadın voleybolunun yanında durmaya devam edeceğiz

Murat Sancak Adana Demirspor'u satıyor

Erden Timur FBI tarafından ABD'de sorgulandı

Fenerbahçeli taraftarlardan Ali Koç'a istifa çağrısı

Milli takıma sporcu göndermeyeceğiz!

Katil, cinayetin işlendiği yere ilk gelir

Aslan, Fenerbahçe'yi 1-3 mağlup etti

100 cc ve altı motosikletlerden de MTV alınacak!

Otomotiv satışlarında ağustosta düşüş yaşandı

Çin, Türkiye'nin otomotivdeki ek gümrük vergilerini Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti

TÜİK’in taşıt kiralama ihalesini, 32 milyon lira bedelle Mehmet Kaya aldı

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 23,6 azaldı

Maxion Wheels dövme Aalüminyum jantlarını tanıttı

BYD Manisa'da montajdan öteye geçemeyecek

Otomotiv sektöründe binlerce kişi işsiz kalacak

Audi fabrikası işçileri arabaların anahtarlarına el koydu

Otomotiv ihracatı ağustosta 2,7 milyar dolar oldu

Türkiye'de 2025, 2024'ten daha zor geçecek

Fiyat artışları kontrolden çıktı

Türkiye’nin emeklileri 48 ülke arasında 45’inci sırada

Kamu-özel işbirliği projelerine 847 milyar lira gidecek

Emekli baba ile oğlu aynı iş kuyruğunda...

Vatandaşı 2025'te rekor faiz yükü bekliyor

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

Maliye, Türkiye'nin vergi yüzsüzlerini açıkladı

2025 yılı bütçesi açıklandı

Sütçü Yusuf Çiftliği konkordato ilan etti

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi 1 yıl uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan'da | BRICS Zirvesi'nde

Terör saldırısı sonrası sosyal medyaya erişim sorunu yaşanıyor

TUSAŞ'a terör saldırısı: 2 saldırgan öldürüldü, 5 şehidin kimliği belli oldu

İki ülke arasında iyilik köprüsü kuruyoruz

Elite World ve Palmer İnşaat yeni projesi için imzaları attı

İbelinli Balian karakterini Efe Arda Dağ canlandırıyor

15 İYİ Partili vekil MHP'ye mi geçiyor?

Yalova'da sahte zeytinyağı operasyonu

Türkiye'de 2025, 2024'ten daha zor geçecek

Hep birlikte terörün olmadığı bir ülke inşa edelim

Yeni çözüm süreci yeni iktidarla olur

ABD Mahkemesi'nden Halkbank'ın muafiyet talebine ret

Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin

'Mustafa' filminin galası Ankara'da yapıldı

Gelir açmazına doğru sürükleniyoruz

Türk devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik

Yenidoğandan sonra şimdi de 'stent' çetesi

Fiyat artışları kontrolden çıktı

Politikacılar en sert eleştirileri göğüslemek zorunda

AK Parti’den Pensilvanya’ya ring seferleri düzenleyen siyasetçileri biliyorum

29 Ekim resepsiyonu külliyede gerçekleşecek

Yeşil mutabakat sanayi planı’na tam uyum

Narin Güran'nın katili kim?

Dilan Polat ve kardeşi gözaltına alındı

Gelin Takımı, en iyi hasılatla açılış yapan film oldu

Yenidoğan Çetesi soruşturması Fahrettin Koca'dan gizlendi mi?

İbrahim Kaboğlu İstanbul Barosu'na başkan seçildi

Türkiye’nin emeklileri 48 ülke arasında 45’inci sırada

BBP İl Başkanı, ofisinde tekme tokat adam dövdü!

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.