Tarih: 27.03.2024 23:50

Tarikatımızın mahremini ortaya saçtı, cemaati dağıtmaya çalıştı

Facebook Twitter Linked-in

İsmailağa cemaati, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak Ahmet Mahmut Ünlü hakkında çok sert bir açıklama yayınlayarak, cemaatle ilişkisinin kesildiğini duyurdu. Cemaatin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ünlü'nün "rabıtalık projesi" üzerinden cemaati bölmeyi ve dağıtmayı amaçladığı, "yalan ve iftiralarla" cemaatin hocalarını itibarsızlaştırmaya çalıştığı belirtildi. Açıklamada tarikatın mahremini ortaya saçmakla da suçlanan Ünlü için, "Kendisiyle irtibatı aşikâr olan çeşitli sosyal medya hesaplarından eş zamanlı paylaşımlarla hocaları tek tek hedef göstermiştir" denildi. Ünlü'nün, medya aracılığıyla kamuoyu önünde yaptığı açıklamalar ve videolar ile cemaatin gözden düşmesine neden olduğu ve kendisinin uyarıldığı ancak davranışlarını düzeltmediği de ifade edildi. 

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin 2022’de vefat eden lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'ndan sonra "posta oturma" (şeyhlik/liderlik) hakkının kendisinde olduğunu söyledi. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun sağlığında, yerine geçecek kişi olarak kendisini işaret ettiğini iddia eden Ünlü, "İsmailağa'ya son ihtar" başlığıyla Youtube kanalında yayınladığı videoda, "Eğer beni Hasan Efendi Hocamızla görüştürürler ve ona Rabıta konusundaki şikayetlerimi aktarmama, aldığım cevabı da paylaşmama izin verirlerse susacağım. Bildiklerimi söyleyince bazıları insan içine çıkamayacak. Köprüden önce son çıkış! arşamba 22:30’a kadar bu teklîfim kabûl görürse susacağım, değilse onlar düşünsün!" dedi.

İsmailağa cemaati, bugün (çarşamba) resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak, Ünlü'ye hem cevap verdi hem de cemaatle ilişkisinin kesildiğini duyurdu. İsmailağa, Ünlü'yü, cemaati bölmekle ve mahremini kamuoyuna yaymakla suçladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3