OTOMOTİV
OTOMOTİV HaberleriTEMSA’ya ‘Altın İhracatçı’ ödülü
TEMSA, 2023 yılında ortaya koyduğu 182 milyon dolarlık tarihi ihracat performansıyla, OİB tarafından ‘Altın İhracatçı Ödülü’ne layık görüldü.
- A-
- A
- A+
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni” İstanbul’da gerçekleşti. Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar ve şampiyon firmaların katılımıyla, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen gecede, 2023 yılında yaptığı ihracatla Türkiye ekonomisine katkı sunan firmalar farklı kategorilerde ödüllendirildi. Geçen yılı ihracatta yeni rekorlarla tamamlayan ve yurt dışı satış gelirlerini 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 92 artışla182 milyon dolara taşıyan TEMSA, Altın İhracatçı Ödülü’nün sahibi oldu. Söz konusu ödül, TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp’e takdim edildi.
70’E YAKIN ÜLKEYE 15 BİN ARAÇ İHRACATI
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, “TEMSA bugüne kadar 15 binden fazla aracı dünyanın 70’e yakın ülkesine ihraç etme başarısı göstermiş bir firma. İhracat alanında, otomotiv sektörüne yol göstermekten büyük gurur duyuyoruz. Bu öncü rolümüzü, 2023 yılında ortaya koyduğumuz tarihi ihracat performansıyla da pekiştirdik. 2023 sonu itibarıyla ciromuzun yaklaşık yüzde 61’ini uluslararası işlerimizden sağlarken, yüzde 39’unu ise Türkiye operasyonlarımızdan elde ettik. Bu dengeli dağılım sayesinde, bir yandan dünyadaki tüm finansal belirsizliklere rağmen sağlıklı büyümemizi devam ettirirken bir yandan da yüksek teknolojili araçlarımızla ülkemizin katma değerli ihracat seferberliğine katkıda bulunuyoruz” dedi.
2020 yılından bu yana Sabancı Holding – PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren TEMSA, 2023 yılında, öncelikli pazarları arasında yer alan Kuzey Amerika’da yüzde 36, EMEA bölgesinde yüzde 31, Batı Avrupa’da ise yüzde 78’lik büyüme performansı gösterdi.
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Yükleniyor






