GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriToplumun yüzde 60’ı Suriyelilerin ülkesine döneceğini düşünüyor
Suriye'de Esad rejimi devrildi; 13 yıllık iç savaş, Heyet Tahrir el-Şam öncülüğündeki silahlı muhaliflerin yönetimi ele geçirmesiyle son buldu.
- A-
- A
- A+
Baas rejiminin çökmesiyle birlikte savaş yıllarında yurt dışına göç edenler Suriye'ye dönmeye başladı. Bölgedeki gelişmeler tüm dünyada dikkatle takip edilirken Türkiye'de toplumun yüzde 60'ı Suriyelilerin ülkesine geri gideceğini düşünüyor.
Stracom'un anketine göre AK Parti seçmeninin yüzde 72,2'si Esad iktidarının değişmesinden memnun olurken CHP seçmeninin yüzde 15'i iktidarın değişmesinden mutlu oldu ancak yüzde 37,9'luk kesim bu değişimi desteklemedi. Cumhur İttifakı seçmeni arasında Esad'ın devrilmesine bakış olumlu oldu.

Katılımcıların yüzde 42,9’u Suriye’deki rejim değişikliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısı olarak gördü.

Katılımcıların yüzde 24,5’i Esad'ın devrilmesiyle birlikte Suriye'de İslamcı bir rejim kurulmasından endişe duyduğunu ifade etti. Yüzde 41,3’lük bir kesim ise karasız kaldı.

Katılımcıların yüzde 60,9’u Esad'ın devrilmesinin ardından Türkiye'deki Suriyelilerin ülkesine döneceğini düşündüğünü söyledi.

Katılımcıların yüzde 51,29’u Esad hükümetinin değişmesinden mutlu oldu. Buna karşın yüzde 27,38’i “ne memnun ne de memnun değilim” dedi. Araştırmaya katılanların yüzde 21,32’si ise Esad'ın devrilmesinden memnun olmadığını belirtti. Kararsızlar dağıtıldığında Esad'ın devrilmesinden duyulan memnuniyet oranı yüzde 71 olarak kaydedildi.
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Yükleniyor






