MEDYA
MEDYA HaberleriTRT'de İsrailli şirketle çalışıyor
Tüm TRT mobil uygulamalarının içinde İsrailli şirket olan Appsflyer kodu bulunmakta. Bunun alternatifleri bulunmasına rağmen çok daha pahalı olan İsrailli şirket kullanılıyor.
- A-
- A
- A+
İsrail'le ticaretin devam ettiği, ürünlerin sanki Filistin'e gönderiliyormuş gibi gösterilip belgelerin yolda İsrail adına yeniden düzenlendiği iddiası gündemdeki yerini korurken TRT'nin de İsrailli firmayla işbirliği yaptığı ortaya çıktı.
TRT'nin dijital uygulamalarında İsrailli "Appsflyer" şirketinin sağladığı kodun kullanıldığı iddia edildi. Bu hizmetin satın alınabileceği birçok firma varken neden Filistin'e saldırıları nedeniyle tüm ticaretin durdurulduğu açıklanan İsrail menşeli firmanın tercih edildiği ise bilinmiyor.
İsrail'le hülle TÜİK belgesinde İsrail'le hülle TÜİK belgesinde
Kendisine gelen bilgi üzerine açıklama yapan gazeteci Metin Cihan, "Evet, TRT, mobil uygulamalarında verilerinize erişip analiz etmek için İsrailli platformu kullanıyor. Yani, İsrail markalarını tutarlı bir şekilde boykot etmek için TRT'nin mobil uygulamalarını da boykot etmek gerekiyor." dedi.
Cihan'a gelen mesaj ise şöyle:
"Tüm TRT mobil uygulamalarının içinde İsrailli şirket olan Appsflyer kodu bulunmakta. Bunun alternatifleri bulunmasına rağmen çok daha pahalı olan İsrailli şirket kullanılıyor. TR'de neredeyse hiç kullanılmayan İsrailli bir şirkete, İsrail'deki sunuculara TRT Çocuk, Tabii, TRT gibi tüm kritik uygulamaların verileri, lokasyon bilgileri aktarılıyor ve bu veriler İsrail'de tutuluyor."
TRT DE İSRAİLLİ FİRMAYLA ÇALIŞIYOR
Öte yandan geçtiğimiz günlerde TRT Haber'de yer alan "Çelikte en fazla ihracat artışı Filistin'e gerçekleşti" haberi dikkat çekti. Habere göre 48 milyon 470 bin dolarla çelik ihracatındaki en büyük artış Filistin'le oldu. Savaşın gölgesinde binlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlercesinin yaşam savaşı verdiği Filistin'de ticaret hacminin nasıl bu kadar büyüdüğü sorusu, "Ürünler aslında İsrail'e gidiyor" cevabını doğurmuştu. İsrailli firmayla çalışırken Filistin'le ticaretin büyüdüğüne dair haber yapan TRT de aynı çelişkinin öznesi oldu.
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
Yükleniyor






