Yatırım odaklı birçok firmanın gözdesi konumunda bulunan e-ticaret sektörü, tüm dünyada büyümesini sürdürüyor. TruKKer, globalde 73,1 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan e-ticaret sektörüne yatırımını hızlandırdı,
Yatırım odaklı birçok firmanın gözdesi konumunda bulunan e-ticaret sektörü, tüm dünyada büyümesini sürdürüyor. Lojistik sektörünün globalde 73,1 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan e-ticaretin lokomotifi olduğuna dikkat çeken TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Hakan Arıkan, “Türkiye’de de e-ticaret hacmi 2023 yılında bir önceki yıla göre %115,15 artarak 1,85 trilyon TL’ye ulaştı. Pazar bu ivmesiyle birçok sektöre de fırsat sunuyor. Biz de TruKKer olarak e-ticaret sektörüne yönelik yatırımlarımızı hızlandırdık. Yeni nesil uygulamalarımız ile firmalara partner hizmeti sağlıyoruz” dedi.
Tüm dünyada gelişimini katlayarak artıran e-ticaret sektörü Türkiye’de de büyümesini sürdürüyor. Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı Türkiye’de E-Ticaretin Görünümü Raporu’na göre; ülkemizde 2023 yılında bir önceki yıla göre e-ticaret hacmi %115,15 artarak 1,85 trilyon TL’ye; işlem sayısı ise %22,25 artarak 5,87 milyar adede ulaştı. 2024 yılında da e-ticaret hacminin 3,4 trilyon TL’ye, işlem sayısının ise 6,67 milyar adede ulaşacağı öngörülüyor.
E-ticaret sektöründeki bu ivmenin lojistik başta olmak üzere pek çok sektöre büyüme fırsatı sunduğuna dikkat çeken TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Hakan Arıkan, “E-ticaret hacminin %51’ini mal ticareti, %49’unu ise hizmet ticareti oluşturuyor. Kartlı işlem hacminin ise %63’ü mal ticareti, %37’si ise hizmet ticareti kaynaklı işlemlerden geliyor. Mal ve ürünlerin taşınmasında lojistik sektörü e-ticaretin en güçlü paydaşı. Bu nedenle mal ticaretindeki büyüme lojistik sektörüne de olumlu yansıyor” dedi.
“Lojistik sektörü, e-ticaretin büyümesinde lokomotif etkisi görüyor”
E-ticaret alanında tüm dünyada çok önemli büyüme yaşandığını vurgulayan Arıkan, “Lojistik sektörü e-ticaretteki gelişmelerden hem etkileniyor hem de e-ticareti etkiliyor. Dijitalleşme sürecinin hızlı şekilde gelişmesi dünya ticaretinin online olmasını beraberinde getirdi. Online alışveriş yapanların sayısı 2,8 milyar kişiye ulaştı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğunun e-ticaret yapacağı öngörülüyor. ABD nüfusunun %65'i, Çin nüfusunun %46'sı, Birleşik Krallık nüfusunun %73'ü, Japonya nüfusunun %59'u, Almanya nüfusunun %70'i ve Türkiye nüfusunun %49'u online alışveriş yapıyor” dedi.
Pazar
9.6 °
Pazartesi
10.8 °
Salı
12.7 °