DÜNYA
DÜNYA HaberleriTrump, orduya Husileri vurun emri verdi
ABD Başkanı Trump, "Bugün Birleşik Devletler Ordusuna Yemen'deki Husi teröristlerine karşı kararlı ve güçlü bir askeri harekat başlatma emri verdim" dedi. Yapılan açıklama sonrası ABD uçakları Yemen'in başkenti Sana'yı vurdu.
- A-
- A
- A+
ABD, Yemen'deki Husilere yönelik saldırı başlattı. Husilerin kontrolündeki onlarca hedefe yönelik geniş çaplı hava saldırıları düzenlenirken ABD Başkanı Donald Trump, "Bugün Birleşik Devletler Ordusuna Yemen'deki Husi teröristlerine karşı kararlı ve güçlü bir askeri harekat başlatma emri verdim" açıklamasını yaptı.
ABD savaş uçaklarının Yemen'in başkenti Sana'ya düzenlediği hava saldırılarının ardından başkentin bazı bölgelerinden dumanlar yükseldi.
Truth Social'dan açıklama yapan Trump, "Amacımıza ulaşana kadar ezici bir ölümcül güç kullanacağız" dedi.
Trump, "Tüm Husi teröristlerine, zamanınız doldu ve saldırılarınız bugünden itibaren durmalı. Eğer durmazlarsa, daha önce görmediğiniz bir şey gibi cehennem üzerine yağacak" ifadelerini kullandı.
Trump, açıklamasında İran'a da mesaj verdi. Trump, İran'a Husilere desteği sonlandırması çağrısında bulundu ve tehditlerini sürdürdü: "İran'a: Husi teröristlerine verilen destek DERHAL sona ermeli! Amerikan halkını, Başkanlık Tarihi'ndeki en büyük yetkilerden birini almış olan Başkanlarını veya Dünya çapındaki nakliye hatlarını tehdit etmeyin. Eğer bunu yaparsanız, dikkat edin, çünkü Amerika sizi tamamen sorumlu tutacak ve biz de buna karşı nazik olmayacağız!
13 SİVİL ÖLDÜ
Husilerin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırılarda ölenlerin sayısının 13'e yükseldiği, 9 kişinin yaralandığı duyuruldu.
NE OLMUŞTU?
Filistinli grupların Aksa Tufanı Operasyonu adıyla İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının ardından 8 Ekim'de İsrail Gazze'ye 2 yıl süren bir saldırı başlatmıştı. Yemen'deki Husiler ise İsrail'e misilleme olarak Aden Körfezi'nde ticaret gemilerinin geçişini sekteye uğratan saldırılar ile İsrail'e ve İsrail müttefiklerine ait gemileri hedef almıştı. Husilerin saldırıları sürüyordu.
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Yükleniyor





