MEDYA
MEDYA HaberleriTÜGVA SETA ve TÜRGEV de mi vatana ihanet ediyor?
Geçtiğimiz günlerde Bilal Erdoğan’ın Etno Spor konfederasyonu başta olmak üzere TÜRGEV ve SETA’nın da aralarında olduğu iktidara yakın birçok kurumun AB’den yüklü miktarda fon aldıkları ortaya çıkmıştı.
- A-
- A
- A+
Gazeteci Metin Cihan geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği kaynaklarından elde ettiği verileri X hesabından paylaşmış ve burada AKP’ye yakın birçok kurumun AB’den fon aldıklarını ortaya çıkarmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı, günlük yaptığı siyasi değerlendirmelerde bu konuya değinerek yorumlarda bulundu.
Birçok gazeteciye yurt dışından, gazetecilik faaliyetlerini yapmaları için fon aldıkları için suçlama yöneltildiğini aktaran Altaylı, bunu yapan gazetecilere Türkiye’yi içeriden yıkmak için dışarıdan destek aldıkları söylemlerinin kullanıldığını ifade etti.
Gelinen noktada bu suçlamaları itham edenlerin hepsinin fon aldığını ve fondaş olduklarını aktaran Altaylı, TÜRGEV, TÜGVA, Etnospor okçuluğun içeriden aldıkları desteklerin yanı sıra yurt dışından da fon alarak bu işin ağababalığını üstlendiğini açıkladı.
Bunun tipik bir AKP mantalitesi olduğunu aktaran Altaylı şu ifadeleri kullandı:
“Yurtdışından fon almak eğer vatana ihanet ise TÜRGEV, TÜGVA, Önder İmam Hatip, Etnospor, SETA…
Bunlar da mı vatana ihanet ediyor?
Zaten iktidarın nimetlerinden faydalanıyorsunuz, bırakın fonu da başkası alsın.”
AJANLIKLA SUÇLAYANLAR FON ALMIŞ
Geçtiğimiz günlerde gazeteci Metin Cihan, Avrupa Birliğinin internet sitesinden yaptığı araştırmalar neticesinde kamuoyunda çokça konuşulacak verileri X sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Başta SETA ve Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Etnospor’un AB’den milyonlarca lira değerinde fon aldığı ortaya çıkmıştı.
SETA ise 2019 yılında bir rapor yayınlamış ve birçok gazetecinin yurt dışı kaynaklı çalıştığını yayınlayarak gazetecileri ajanlıkla itham etmişti. Bu rapora birçok gazeteci ve muhalefet partisi eleştiride bulunmuştu.
Sonradan ortaya çıkan belgelerde gazetecileri sırf yurt dışından gazetecilik faaliyetlerini sürdürmeleri için aldıkları paralar nedeni ile ajanlıkla suçlayan SETA’nın AB’den fon aldığı ortaya çıkmıştı.

FATİH ALTAYLI
Yıllar boyunca TV ekranlarında programlar sunan Fatih Altaylı geçtiğimiz yıllarda TV hayatına son vermiş ve kendi adını taşıyan YouTube kanalında gündeme dair yorumlarda bulunuyor.
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
Yükleniyor





