Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), açıkladığı kasım ayı enflasyon rakamlarına göre, TÜFE'deki değişim kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 60,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,98 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,40 olarak gerçekleşti.
TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisine siyasiler, sosyal medyadan tepki gösterdi.
CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "TÜİK yine bildiğiniz gibi. TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 62, ENAG'a göre yıllık enflasyon yüzde 129.2! İki açıklama arasında iki kattan fazla fark var." ifadelerine yer verdi.
İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Sevin Çağlayan, "Yoksulluk kader mi, bu millete müstehak mı ? Tabii ki hayır. Bu tabloyu elbirliği ile mutlaka değiştireceğiz!" dedi.
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "İktidarın algı operasyonlarında araç olarak kullandığı TÜİK ne açıklarsa açıklasın, gerçekler ortada duruyor. Enflasyon canavarı büyüyor, fahiş zamlar halkın ocağını söndürüyor." dedi.
CHP İzmir Milletvekili "Bunları yaşamaya gerek yoktu. Seçimleri bu kötü tablolardan kurtulmak için yapıyoruz. Yerel seçim için bütün gücümüzle sandıklara yüklenmeliyiz." diyerek tepki gösterdi.
Salı
27.9 °
Çarşamba
28.5 °
Perşembe
27.9 °