TURİZM
TURİZM HaberleriTurizmcilere göre, Bodrum pahalı değilmiş
Dünyanın en güzel turistik bölgelerine sahip, 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de tatil yapmak fahiş fiyatlardan dolayı hayal oldu. Bodrumlu otelcilerden ise konuya ilişkin yok artık dedirten açıklama geldi.
- A-
- A
- A+
Türkiye’nin turizm cennetleri son senelerde özellikle yerli turist için tam bir bataklık oldu. Nedeni ise yüksek fiyatlar.
2 nar suyuna 1200 lira para isteyenler, dondurma ve lahmacuna 1000 TL fiyat belirleyenler… Derken bunun gibi onlarca şey tatil hayallerini suya düşürüyor.
Konuya ilişkin açıklamayı geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci yaptı.
Mandalinci, lahmacun ile Bodrum’u özdeşleştirip Bodrum’da pahalılık algısı vurmaya çalıştıklarını söyledi.
Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz de buna yakın bir açıklama yapmıştı.
Dengiz, fahiş fiyatlardan dolayı Bodrum’da otellerin boş kaldığı iddialarının doğru olmadığını belirtti. Dengiz, doluluk oranlarının bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiğini, ayrıca dönem de önemli olduğunu belirtti.
“BODRUM BATARSA TÜRKİYE BATAR”
Dengiz, otellerin tam yaz sezonu öncesi yani diğer üç aya oranla ucuz olan Mayısta dolu olduğunu, yine aynı şekilde asıl sezon sonrası Eylül ayında da dolu olmasını beklediklerini kaydetti.
Dengiz, “Pandemiden bugüne aralıklarla otellerde boşluklar oluşuyor. İlk kez olmuş gibi lanse ediliyor, tuhaf. Sanki Bodrum’daki otelcilerin batmasını isteyen bir kesim var. Türkiye’de en çok vergi veren illerin başında Muğla geliyor. Bodrum batarsa Türkiye batar” ifadelerini kullandı.
“TATİLE GELMEMİŞLER YORUM YAPIYORLAR”
‘Bodrum pahalı’ yorumlarına da değinen Dengiz, tatile gelmemişler ama sosyal medya üzerinden yorum yapıldığını söyleyerek, Bodrum’un pahalı olmadığını belirtti.
Dengiz, her kademe fiyatın olduğunu, 30-50 yıllık işletmelerin bulunduğunu ve Doğru fiyat uygulamasa ayakta kalamayacaklarını söyledi.
Kendi işletmemde lahmacunun 180 lira olduğunu söyleyen Dengiz, Bodrum’un en uygun bölgesinde olduğunu ve 180 TL’lik ürüne 1.500 TL isteyemeyeceğini belirtti.
YUNANSİTAN’LA KIYASLANDI
Türk vatandaşlarının Yunan adalarına akınını da eleştiren Dengiz, Yunan adalarına vizesiz uygulama ilk defa olmadığını 2015’te de aynı durumun yaşandığını söyledi.
Dengiz, Schengen bölgesi olduğu için Yunan adalarına gidip Yunanistan’dan daha kolay vize almak isteyenler de bu yola başvurulduğunu, mutfak kültürünün de benzediği için, vatandaşın yöneldiğini söyledi.
Dengiz, Türkiye’de yerli ve yabancı turistler erken rezervasyonla yüzde 20-30 arasında indirim alabiliyor. Bu nedenle en çok tercih edilen ülke Türkiye olmuştu. Bu da ülkemizin tercih edilmesine sebep olmuştu. Yunanistan geride kalınca kapıda vize başlattı. Türkiye hizmet ve kalitede dünyadaki en iyi ülkeler arasında” dedi.
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
Yükleniyor






