Tarih: 29.12.2022 15:57

Türkiye kavgaya ve karanlığa teslim olmayacak

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Tuzla Belediyesi’nin AK Parti’li meclis üyesi Türel Ağyol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından ‘kaset’ göndermeli paylaşımda bulunması büyük infial yarattı.

Akyol, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun Ankara Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde buluşmasına dair CHP Fotoğraf Servisi’nin tweet’inin altına 'Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz” yorumunu yazmıştı.

TEPKİLER ÇOĞALINCA GERİ ADIM ATMIŞTI

Ağyol, daha sonra büyük tepki çeken mesajını silerek Facebook hesabından 'özür' metni paylaştı.

Ağyol, özür açıklamasında 'Gün içinde özelden arayan herkese orada 'ironi' yaptığım söyledim. Maksadım dışına taşan ve Allah şahit ki aklımdan geçmeyen bir şekilde karşıma çıkan bu üzücü paylaşımımdan dolayı sayın Meral Akşener başta olmak üzere herkesten özür dilerim' ifadelerini kullandı.

Ağyol’a tepkiler gelmeye devam ederken CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları ve parti yöneticileri belediye önünde bir araya geldi. Belediye önünde yapılan basın açıklamasında partililer, 'Adalet', 'Kirli zihniyetle temiz siyaset olmaz' yazılı dövizler taşıdı.

'AK PARTİ’DEN BİR TANE TEPKİ GELMEDİ'

Basın açıklamasında konuşan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, son 20 yılda siyasette nezaketin nasıl aşındığını ve ne kadar korkunç bir düzeye taşındığını bir kez daha gördüklerini belirterek şunları söyledi:

'AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi olan bir şahıs, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’le ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iğrenç ithamlarda bulundu. Ve maalesef, aynı şeyi Cumhurbaşkanı veya herhangi bir AK Partili için yapılsa ayağa kalkacak olan bazı basın kuruluşları, köşe yazarları ve bizzat AK Parti’den şu ana kadar bir tane tepki gelmedi. Normal şartlar altında en çok tepkiyi AK Parti’den beklerdik fakat bunun aslında çok anlamsız olduğunu biliyoruz.'

'GÜÇ ALDIĞI ODAKLAR VAR'

AK Partili Tuzla Belediye Meclis Üyesi’nin güç aldığı odakların olduğunu vurgulayan Kavuncu şöyle devam etti:

oko.jpg

'TÜRKİYE KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAK'

Toplumsal değerleri hiçe sayan saldırılara karşı duracaklarını belirten Kavuncu, 'Türkiye vasata, zorbalığa, nezaketsizliğe, kavgaya ve karanlığa teslim olmayacak. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi nezakete, barışa ve aydınlığa el birliğiyle kavuşturacağız. Kimsenin şüphesi olmasın! Biz aynı zamanda bu şahısla ilgili bugün itibariyle de hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız' dedi.

qw.jpg

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise bugün bir ahlaksızı değil, yürekleri ve beyinleri kapkara olmuş bir zihniyeti teşhir etmek ve çok yakında da bu memleketimizin başından def etmek için burada olduklarını belirtti.

'NE YAPARLARSA YAPSINLAR FİTNE SOKAMADILAR'

Kaybettiklerini gördükçe kötülükte sınır tanımadıklarını belirten Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

'Uykuları kaçıyor arkadaşlar. Memleket sevdalısı, güzel aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyen Genel Başkanlarımızı ve onlara inanan milyonları gördükçe uykuları kaçıyor, kaçsın. Ne yaparlarsa yapsınlar fitne sokamadılar. Hayatta en mahir oldukları iş -çalmanın dışında- bölüp parçalayıp dağıtamadılar memleketin derdini kendilerine dert edinmiş Genel Başkanlarımıza dervişin fikri misali ahlaksız yorumlarda bulunmayı marifet saydılar.'

cs.jpg

'BU AHLAKSIZ ZİHNİYETİNİZİN YOK OLUŞUNU GÖRECEKSİNİZ'

.Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafına bu yorumu yapabilen zihniyetin 6 yaşındaki kız çocuğunun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyet olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu devamında şunları söyledi:

'İşte tam da bu nedenle bizler önümüzdeki seçimin aynı zamanda bir zihniyet tercihi olacağını biliyoruz.
Bir tarafta bulunduğu her yere kötülük yayan, sığ, ahlaktan yoksun, ahlaksızlıkta sınır tanımayan bir zihniyet. Diğer tarafta ise ülkesinin aydınlık geleceği için, 85 milyon için daha iyi, daha huzur dolu bir yaşam hedefleyen bir zihniyet. Bu nedenle bu ülkeyi karanlığa gömenlerle, nefes aldırmaya çalışanların mücadelesi diyoruz buna. Arsızlık ve ahlaksızlıkta sınır tanımayalar size sesleniyorum. Ülkesi için, halkı için, gelecek için çalışan kişilerin fotoğraflarına bakıp ne gördüğünüzü bilmeyiz ama bilin ki çok yakında gününüzü göreceksiniz. Bu ahlaksız zihniyetinizin yok oluşunu göreceksiniz. Ve kötülüğünüzün karşısında kadınıyla, erkeğiyle yan yana omuz omuza cesaret göreceksiniz. 85 milyonu yoksulluk ve esaretten kurtaracak olan cesareti.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3