DÜNYA
DÜNYA HaberleriTürkiye Suriye'den çekilmeye hazır
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeye hazır olduğunu açıkladı. Lavrov, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için yakında yeni bir toplantı yapılacağını belirtti.
- A-
- A
- A+
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeye hazır olduğunu ancak bu konuda henüz belirli şartlar üzerinde anlaşmaya varılmadığını ifade etti. Lavrov, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Rusya, İran, Türkiye ve Suriye’nin yakın gelecekte bir toplantı daha düzenlemeyi planladığını belirtti.
Lavrov, Russia Today (RT) televizyonuna yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme çabaları kapsamında, Rusya ve İran'ın da katılımıyla bir dizi toplantı gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu toplantılarda, Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi ve mültecilerin güvenli bir şekilde geri dönmesi gibi konuların ele alındığını ifade etti.
Rusya Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Suriye'den çekilmeye hazır olduğunu dile getirirken, bu adımın gerçekleşmesi için terör tehdidinin ortadan kaldırılması ve belirli parametrelerin üzerinde anlaşmaya varılması gerektiğini vurguladı. Lavrov, "Türk tarafı bu konuda hazır, ancak belirli detaylar üzerinde henüz mutabakat sağlanamadı" dedi.
Lavrov ayrıca, Suriye hükümetinin, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için Türk askerlerinin Suriye’den tamamen çekilmesi gerektiği yönündeki taleplerini de dile getirdi.
ERDOĞAN: ESKİSİ GİBİ AİLECEK GÖRÜŞEBİLİRİZ
Geçtiğimiz dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilişkileri normalleştirme yönünde adımlar atabileceğini belirtmişti. 2012 öncesinde olduğu gibi aileler düzeyinde de görüşmek istediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye ile Suriye’nin geçmişte dostane ilişkiler içinde olduğunu ve bu duruma yeniden dönmeyi arzu ettiklerini ifade etmişti.
ESAD TÜRKİYE'NİN ÇEKİLMESİNİ ŞART KOŞMUŞTU
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise Türkiye ile ilişkilerin yeniden tesis edilebilmesi için Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi ve teröre verdiği desteği durdurması gerektiğini vurgulamıştı. Esad, görüşmelerin başarıya ulaşması için güvenilir bir referans noktasına ihtiyaç olduğunu, bu nedenle de önceki toplantılardan sonuç alınamadığını belirtmişti.
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Yükleniyor






