SİYASET
SİYASET HaberleriTürkiye'de din sandık tercihinde büyük etkiye sahip
ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi, 35 ülkeyi kapsayan araştırmasında, dinin oy verme tercihlerini nasıl etkilediği konusunda Doğu ve Batı Avrupa arasındaki ayrımı ortaya koydu.
- A-
- A
- A+
ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi’nin araştırması, dinin oy verme tercihlerini nasıl etkilediği konusunda Doğu ve Batı Avrupa arasındaki ayrımı ortaya koydu. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 69’u liderlerinin kendileriyle aynı dini inanca sahip olmasına önem veriyor.
Türkiye’de katılımcıların yüzde 69’u liderlerinin kendileriyle aynı dini tercihleri paylaşmasının önemli olduğunu belirtti. Avrupa’da ilk sırada yer alan Türkiye’yi yüzde 52 ile Polonya, yüzde 42 ile Yunanistan ve yüzde 40 ile Macaristan izledi.
İsrail’de bu oran yüzde 55. Din ve siyaset bağının en güçlü olduğu yer Asya. Bangladeş yüzde 91 ile lider, onu yüzde yüzde 90 ile Endonezya takip etti.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli düşünce kuruluşu, kısa bir süre önce 35 ülkeyi kapsayan ve siyasi liderlerin dini yönelimlerinin seçmenler ve onların tercihleri açısından hala çok önemli olduğunu gösteren bir çalışma yayınladı. Pew’in çalışmasında, din ve siyaset arasındaki bağın daha güçlü göründüğü ülkelerin tamamı Asya ülkelerinden oluşuyor.
Bangladeş (yüzde 91), Endonezya (yüzde 90) ve diğerleri listenin başında yer alırken, onları birkaç Afrika ülkesi takip ediyor. Euronews’in aktardığı araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de ise katılımcıların yüzde 69’u liderlerinin kendileriyle aynı dini inançları paylaşmasının önemli olduğunu düşünüyor. İsrail’de ise bu oran yüzde 55.
Avrupa’da en yüksek oranlar yüzde 52 ile Polonya, yüzde 42 ile Yunanistan ve yüzde 40 ile Macaristan olmak üzere doğuda yoğunlaşıyor. En düşük oranlar ise batı ve kuzey Avrupa’da. Hollanda’da katılımcıların sadece yüzde 15’i liderleri ile aynı dine mensup olmanın önemli olduğunu düşünürken, bu oran Fransa’da yüzde 17, İspanya’da yüzde 18, İngiltere’de yüzde 22 ve Almanya’da yüzde 23. Avrupa’nın en büyük ekonomileri arasında bu oranın en yüksek olduğu ülke ise yüzde 30 ile İtalya oldu. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 84’ü belli bir dine mensupken, Pew Araştırma Merkezi’ne göre, bu oranın 2060 yılına kadar yüzde 87.6’ya çıkması bekleniyor.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
Yükleniyor






