Tarih: 09.08.2024 12:02

TurkNet’ten 1 yılda 3. zam

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye yüksek enflasyon ve sürekli eriyen alım gücü bataklığından bir türlü kurtulamıyor. Bu durumun en büyük nedeni olan fahiş zamlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son zam haberi de telekomünikasyon ve internet sağlayıcısı TurkNet’ten geldi. Yüksek hızlı internet, kotasız hizmet gibi argümanlarla öne çıkan TurkNet, internet aboneliklerine yaklaşık yüzde 25'lik bir zam yaptı. 15 Temmuz itibariyle geçerli olan zammın Ağustos ayında faturalara yansımasıyla 2023 Temmuz ayından bu yana üçüncü fiyat güncellemesi yapıldı. Millî Gazete olarak TurkNet ile iletişim kurup yapılan yeni zammın gerekçelerini öğrenmek istedik. Ancak kurumsal bir karşılık alamayıp sadece sözlü olarak, “artan maliyetler ve piyasa koşulları nedeniyle zam yaptık” cevabını aldık. Avrupa’nın en kötü internet hizmetini alan Türkiye’de standartlara yakın olması sebebiyle büyük ilgi toplayan TurkNet’in de 6 ayda bir zam yapması büyük eleştiri topluyor.

 

Enflasyonla mücadelede tüm yük vatandaşın sırtında... TurkNet’ten 1 yılda 3. zam

DÜZENLİ ZAMLA MÜŞTERİLER MAĞDUR EDİLİYOR

Sürekli alım gücü düşen vatandaş, yüksek enflasyon ve artan maliyetler bahane edilerek adeta sömürülüyor. Bunun bir örneği de son yıllarda teknik anlamda yakaladığı başarıyla birçok yeni müşteri kazanan TurkNet. Öyle ki TurkNet’in son dönemde yaptığı zamlar büyük dikkat çekiyor. Firma tarafından, Ocak 2023’ten önce 139.90 TL olan GigaFiber paketi, yaklaşık yüzde 65’lik bir zam yapılarak 229,90 TL’ye sunulmaya başlandı. Aynı dönemde Türk Telekom altyapısını kullanan Turknet abonelerinin 169,90 TL olan internet hizmeti, yaklaşık yüzde 45 zamlanarak 249,90 TL’ye çıkartılmış oldu. Ocak 2023’ten 7 ay sonra yeni bir zam yapan TurkNet 249 TL olan internet hizmetini 299,90’a sunmaya başladı.

2024 YILINDA DA İKİ ZAM YAPILDI

Enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete ara zam yapılmayan ve vatandaşın alım gücünün daha çok düştüğü 2024 yılında da TurkNet iki zam daha yaptı. 2024 yılının ilk ayında 299,90 TL’den sunulan internet hizmetine yaklaşık yüzde 35 oranında zam yapılarak 399,90 TL’ye yükseltildi. Büyük tepki çeken zammın ardından 15 Temmuz itibariyle yeni bir zam daha yapacağını duyuran TurkNet’in 399,90 TL’ye sunduğu hizmet yakın zamanda yapılan yüzde 25’lik zamla 499,90’a yükseltildi. Tüm bu gelişmelerden sonra müşterilerinin fiyat artışlarından etkilenmemeleri için “12 Ay Sabit Fiyat Fırsatı" sunan TurkNet, bu sayede zamla gözünü korkuttuğu müşterilerinden bir yıllık internet hizmetini peşin almış oluyor.

DİĞER FİRMALAR DA MÜŞTERİLERİNİ MAĞDUR EDİYOR

Millî Gazete olarak TurkNet’in yaptığı zamları inceleme altına aldık ve konuya ilişkin olarak firmayla iletişim kurmayı denedik. Müşteri hizmetleri dışında hiçbir basın birimi ya da halkla ilişkiler yetkilisine ulaşamadık. Firmanın müşteri hizmetleriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda tarafımıza hiçbir kurumsal telefon ve mail adresi paylaşılmadı. “Enflasyonla mücadele” adı altında tüm yükün vatandaşın sırtına yüklendiği bu dönemde firmaların her fırsatta zam yapması alım gücünün erimesinin en büyük nedeni. Sadece TurkNet değil diğer telekomünikasyon ve internet sağlayıcısı firmaların da benzer şekilde müşterilerini mağdur ettiği biliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3