Tarih: 25.10.2024 20:04

TUSAŞ'ın İdari İşler Müdürü Fuat Oktay'ın yeğeni çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütü PKK yine hain bir saldırı düzenledi. Biri erkek biri kadın teröristler Türkiye'nin gözbebeği TUSAŞ'ın Akademi girişinde vardiya çıkışı saldırı düzenlendi. Hainler, dört TUSAŞ çalışanı ve gasbettikleri taksinin sürücüsü şehit etti.

Askeri teknolojilerinin geliştirildiği TUSAŞ'ın güvenliğinin özel işletmeye verilmesi terör saldırısının ardından eleştiri konusu oldu. Buna dikkat çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mutlaka TUSAŞ'ın devlet tarafından korunması gerektiğnii dile getirdi.

TUSAŞ'TA LİYAKATSİZLİK TARTIŞMASI

Özel güvenlik meselesinin ardından TUSAŞ'ta liyakatsizlik gündeme geldi. AKP'li Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yeğeni Sercan Oktay'ın TUSAŞ İdari ve Sosyal İşler Genel Müdürü olduğu ortaya çıktı.

"FAZLA MAAŞ ALSIN DİYE..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da "Sercan Oktay. Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yeğeni. İlaç represantı olarak çalışırken, hiçbir teknik bilgi ve tecrübesi yokken, 2017’de TUSAŞ Tesisler Onarım ve Bakım Müdürlüğüne atanıyor. Yerinde ODTÜ elektrik mühendisi olan 20 yıl tecrübeli biri varken, onu alıp bu arkadaşı atıyorlar. Bu büyüklükteki bir şirkette, bütün tezgahların, tesisin bakımından sorumlu olan kişi. Bu arkadaş atandıktan sonra dört ay odasından çıkmıyor aman birisi bir soru sormasın diye. Üstelik daha fazla maaş alsın diye, bir alt şirket kurup şimdi onun başına genel müdür olarak atanıyor" dedi.

TUSAŞ'ın gibi çok kritik bir kurumda AKP'li üst düzey ismnini yeğeinin gerekli şartları olmadan müdürlük yapması dikkat çekti.

screenshot-2024-10-25-at-17-42-22-1-xte-salim-kayici-turk-havacilik-uzay-sanayii-tusas-spor-kulubu-baskani-sayin-sercan-oktay-i-tusas-spor-kulubu-tesislerinde-ziyaret-ettik-sercanoktay-https-t-co-tbanbhpjuv-x.png

Sercan Oktay'ın aynı zamanda Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Spor Kulübü Başkanı da olduğu öğrenildi.

ZİYARETTE MAKET SAVAŞ UÇAĞI HEDİYESİ

Oktay'ın sosyal medya hesaplarından sık sık amcası Fuat Oktay'ın fotoğraflarını paylaştığı görüldü.

screenshot-2024-10-25-at-17-36-06-1-sercan-oktay-sercanoktay-x.png

Sercan Oktay'ın önceki dönem AKP'li Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'a maket savaş uçağı hediye ettiği de görüldü.

screenshot-2024-10-25-at-17-39-39-serhat-oguz-turk-havacilik-ve-uzay-sanayii-tusas-sosyal-ve-idari-isler-muduru-sayin-sercan-oktayi-ve-beraberindeki-heyeti-belediyemizde-misafir-instagram.png

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3