SİYASET
SİYASET Haberleri'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Türkiye’de giderek derinleşen hayat pahalılığına ve geçim sıkıntısına dikkat çekerek, iktidarın ekonomi politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.
- A-
- A
- A+
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, yaptığı yazılı değerlendirmede, Türkiye'deki ekonomik tablonun toplumun geniş kesimleri üzerinde yarattığı ağır yüke dikkat çekti. Küresel ölçekte yaşanan askeri hareketliliklerin insan hayatını tehdit ettiğini belirten Karal, Türkiye'nin gündeminin ise yoksulluk ve enflasyon olduğunu vurguladı.
"HER GÜN OCAĞA, YÜREĞE VE VİCDANA BOMBA DÜŞÜYOR"
Uygulanan ekonomi politikalarının hayatın acı gerçeklerini her gün yeniden hatırlattığını belirten Karal, çarpıcı bir metafor kullanarak şu ifadeleri kaydetti:
"Savaş bugün sadece İran-İsrail hattında değil. Bu ülkede de milyonlarca insan her gün kendi hayat mücadelesini veriyor. Yoksullukla savaşıyor, işsizlikle savaşıyor, enflasyonla savaşıyor, geçim derdiyle savaşıyor. Evine ekmek götüremeyen her ailenin ocağına, çocuğuna istediğini alamayan bir babanın yüreğine, torununa harçlık veremeyen bir emeklinin vicdanına her gün adeta bir bomba düşüyor. Bu bomba can almıyor belki ama insanın onurunu, umudunu ve yarınlara dair inancını derinden yaralıyor."
Ekonomik sorunların salt rakamlardan ibaret olmadığını; toplumun farklı kesimlerinde derin bir psikolojik ve sosyal baskı oluşturduğunu belirten Karal, vatandaşın borçlanarak ayakta kalmaya çalıştığı mevcut düzenin sürdürülebilir olmadığını savundu.
"DAHA ÖNCE BAŞARDIK, YİNE BAŞARACAĞIZ"
Yaşanan ekonomik krizin kaçınılmaz bir kader olmadığını, aksine yanlış politikaların bir sonucu olduğunu ileri süren Karal, Türkiye'nin sahip olduğu güçlü potansiyele ve çözüm yollarına da değindi. Ekonomide güvenin yeniden tesis edilmesinin şart olduğunu vurgulayan Karal, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ekonomiye duyulan güven zedelendiğinde bunun bedelini yatırım da, üretim de, refah da öder. Bu nedenle ülkemizin güven veren, öngörülebilir ve liyakat esaslı bir yönetim anlayışına ihtiyacı vardır. Türkiye, sorunlarını çözebilecek birikime, tecrübeye ve insan kaynağına sahip güçlü bir ülkedir. Ümitsizlik yok. Yaralara merhem, sorunlara çare var. Daha önce başardık, Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırdık. Yine başaracağız. Şeffaf, öngörülebilir ve liyakat temelli ekonomi politikalarıyla Türkiye yeniden istikrara kavuşacak."
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor





