G-XKX1J2WR62
Bodrum’un yeni kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, ana sahnesinin adını Livaneli Sahnesi olarak duyurdu.
Bodrum’da yakın zamanda kapılarını açan ve kültür-sanat alanında Bodrum’a yeni bir soluk kazandıran Inspera Bodrum, Inspera Ana Sahne’sinin adını ünlü müzisyen, yazar ve film yönetmeni Zülfü Livaneli’ye ithaf etti. Bundan böyle Livaneli Sahnesi ismiyle performansları ağırlayacak olan sahnenin açılışı ise 4 Mayıs akşamı Inspera Bodrum’da düzenlenen özel bir etkinlikle duyuruldu. Zülfü Livaneli’nin katılımıyla gerçekleşen açılış etkinliğinde Ece Dağıstan- Jamal Aliyev Quartet “Livaneli” eserlerinden oluşan performansıyla sahne alırken. Nebil Özgentürk tarafından hazırlanıp sunulan Zülfü Livaneli belgeselinin gösterimi de yapıldı.
Sunuculuğunu Nebil Özgentürk’ün üstlendiği gecenin davetleri arasında siyaset, iş ve sanat dünyasından ünlü isimler de bulunuyordu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin eşleri ile birlikte katıldığı davette, Kaan Çakır, Hakan Kütahya, Pınar Sabancı, Barış Atay, Pelin Uluksar, Gülper Özdemir, Sönmez Köksal, Mehmet Esen, Timur Savcı ve eşi Banu Savcı ile Sani Şener ve eşi Asuman Şener de “Livaneli Sahnesi”nin açılış gecesinde Zülfü Livaneli’yi yalnız bırakmadılar.
Inspera Bodrum ana sahnesinin adına verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren sanatçı Zülfü Livaneli “Özel sektörün Bodrum’a böyle bir kültür yatırımı yapmasını son derece önemsiyorum. Bodrum’un her türlü sanat faaliyetine açılması ve beni bu sahnenin ismiyle onurlandırması çok hoşuma gitti. Türkiye’de daha fazla belgesel, daha fazla beste, daha fazla şiir, daha fazla kültür salonu, daha fazla kültür faaliyetine ihtiyaç var.” dedi.
Nebil Özgentürk’ün sahneye davet ettiği Inspera Bodrum’un kurucusu Recai Ayanoğlu da Zülfü Livaneli’nin ismini sahnelerinden kullanmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu paylaşarak sanatçı Zülfü Livaneli’ye teşekkürlerini iletti.
Gecenin sunuculuğunu üstlenen Nebil Özgentürk, Livaneli Sahnesi ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi “Bugüne kadar 1200 belgesel sundum ama bu başka bir hikayeymiş. Kültürün sanatın her alanında 60 yıla yakındır büyük eserler bırakmış usta bir sanatçının adı öncelikle uygarlıklar ve kültürler beşiği Bodrum’a çok yakıştı. Kuşaktan kuşağa Bodrum’a gelen yüz binlerce insan, Livaneli Sahnesi’nde bu eserleri izleyecek. Livaneli adı bir kez daha sonsuz olacak.” dedi.
Sanatçı Esra Üçcan’ın Zülfü Livaneli'nin Özgürlük şarkısını piyano eşliğinde Fransızca ve Türkçe olarak iki dilde seslendirdiği gecenin finali ise Inspera Bodrum yönetiminden Recai-Peyma Ayanoğlu ve Mert Osman Can ile protokolün değerleri misafirlerinin ve sanatçıların hep birlikte Livaneli Sahnesi’nde seslendirdikleri Zülfü Livaneli’ye ait “Ey Özgürlük” şarkısı ile yapıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.