MEDYA
MEDYA Haberleri‘Yargı niye sert bir tutum içine girdi?..’
Son dönemde yaşanan gözaltıları köşesine taşıyan Fatih Altaylı, “Yargı niye birdenbire böyle sert bir tutum içine girdi?” sorusunun 4 yanıtını paylaştı.
- A-
- A
- A+
Gazeteci Fatih Altaylı, son dönemde muhalefetten isimlere soruşturma başlatılması ve tutuklama yapılması ile gazetecilere yapılan gözaltıları köşesine taşıdı.
"İktidara muhalif ya da destekçi herkesin aklında bir soru var. Bu gerginlik niye yaratılıyor, yargı niye birdenbire böyle sert bir tutum içine girdi?" diye soran Altaylı, şunları kaydetti:
"Niye Ayşe Barım’a 12 sene önce işlendiği iddia edilen bir suçtan tutuklama kararı çıktı, bir siyasi lider niye tutuklandı? Muhalif olduğu düşünülen gazetecilere yönelik bu ani sertliğin nedeni ne? Siyasi yönelimi ne olursa olsun, herkes bunu merak ediyor. Muhtemelen bu amaçla kullanılan beyinsiz paralı troller bile neden kullanıldıklarını merak ediyor olabilirler.
Akla gelen birkaç olasılık var.
1- Güneydoğu ve Doğu’daki belediyelerde zaten vakayı adiye haline gelen ama İstanbul’da Esenyurt ve Beşiktaş Belediyeleri ile başlayan görevden almalar sürecek ve muhtemelen İmamoğlu’na doğru ilerleyecek. Burada oluşacak tepkileri şimdiden gözdağı vererek engelleyelim. Sesini çıkarması muhtemelen olanlara başlarına neler gelebileceğini gösterelim.
2- Gezi Olayları iktidarın iyine yaramış ve oylarını konsolide etmelerine neden olmuştu. Toplumda yine ve yeni bir kamplaşma yaratarak Gezi benzeri olaylara neden olacak bir gerginlik yaratalım, böylelikle oylarımızı yeniden konsolide edebilelim.
3- Kargaşa ortamlarının iktidarı güçlendirdiğini Gezi ve darbe girişimi olaylarında gördük. Yine bir kargaşa işimize yarayabilir. İktidarı güçlendirebilir.
4- Avrupa ve ABD kendi derdine düşmüş, bize demokrasi dersi verecek halleri yok, biz bildiğimizi okuyalım ve muhalefeti sindirelim.
Bir diğer olasılık ise ekonomi, emekli maaşları, pahalılık, tutmayan hedefler, Suriye’de istediğimiz gibi gitmeyen işler ve Bakanlığın sorumlu olduğu giderek aşikar hale gelen Kartalkaya’daki Büyük Kartal Otel yangınından oluşan gerçek gündemi unutalım diye bu gerilimin yaratıldığı. Ama bana göre bu olasılık en zayıfı. Çünkü sertlik yangından önce başlamıştı zaten.
Bu yüzden de güçlü gördüğüm 1. ve 4. olasılıklar demokrasiden açık bir vazgeçiştir ve felakettir. Yok eğer 2. ve 3. olasılıklar geçerli ise bu yapılanlar, Gezi olaylarını tetikleyen ve daha sonra FETÖ’nün marifeti olduğu anlaşılan protestocu gençlerin çadırlarını yakma eyleminin 2025 versiyonudur.
Açık söyleyeyim her iki durum da kimse için iyi bir şey değildir. İktidar için de!"
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Yükleniyor






