SİYASET
SİYASET HaberleriYavaş internetin yek sorumlusu Türk Telekom
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir canlı yayında Türkiye’nin internet altyapısına ve hızına dair ilginç açıklamalarda bulundu.
- A-
- A
- A+
Türkiye, internet hızı ve kalitesinde dünya sıralamasında alt sıralarda yer alıyor. Bu durum, hem vatandaşlar hem de uzmanlar tarafından uzun süredir eleştiriliyor. İktidar, internet altyapısındaki eksiklikler ve yavaş ilerleyen çalışmalar nedeniyle sıkça hedef olurken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Bakan, internet hızındaki yetersizliğin temel nedenlerini sıralarken, tek suçlu olarak Türk Telekom'u işaret etmesi dikkat çekti.
Canlı yayında Türkiye’nin mevcut internet altyapısını değerlendiren Uraloğlu, 600 bin kilometrelik fiber hat ağına sahip olunduğunu ancak bu ağın sınırlı bir şekilde sokaklara, caddelere ve bina girişlerine kadar ulaştırılabildiğini belirtti. Bakan, bina içi altyapının genellikle eski bakır kablolardan oluştuğunu, bunun da internet hızını olumsuz etkilediğini söyledi.
Bakan Uraloğlu, internet hızındaki yetersizliklerin birden fazla faktöre dayandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Son kullanıcıların Türkiye’deki ortalama internet hızına baktığımızda, istediğimiz yerde olmadığımız açıkça görülüyor. Daha iyi bir seviyeye gelmemiz gerekiyor. Sadece sabit internet değil, mobil bağlantılar da benzer sorunlar yaşıyor. 5G’ye geçiş gibi önemli konuları da hızla ele almalıyız.”
"FİBER AĞ UZUNLUĞUNU ARTIRMAMIZ ŞART"
Fiber altyapıdaki eksikliklere değinen Bakan Uraloğlu, ideal fiber ağ uzunluğunun ilk etapta 1,2 milyon kilometre olması gerektiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“600 bin kilometrelik mevcut ağımızı artırmamız gerekiyor. İlk etapta bu uzunluğu 700-800 bin kilometreye çıkardığımızda bile birçok sorunumuzu çözmüş olacağız. Ancak bu, sürekli yatırım gerektiren bir alan.”
"BİRİNCİ DERECEDE SORUMLU TÜRK TELEKOM"
Türkiye’nin internet altyapısındaki sorunlara ilişkin Bakan Uraloğlu, Türk Telekom’un altyapıyı genişletme konusundaki eksikliklerine dikkat çekti. Türk Telekom’un, fiber ağ döşeme görevini daha hızlı ve etkin bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Uraloğlu, şunları söyledi:
“Türk Telekom, fiber altyapıyı döşemekten birinci derecede sorumlu kurumdur. Daha önce yapılan ihalelerde Türk Telekom’un kamuya ne kadar ödeme yapacağına odaklanıyorduk. Ancak 2026’da imtiyaz hakkı yenilenirken önceliğimiz, alınacak paradan çok altyapı yatırımı şartı koymak olacak.”
DAHA FAZLA YATIRIM VE YENİ HEDEFLER
Türk Telekom’un yanı sıra, diğer operatörlerin de altyapı yatırımlarını artırması gerektiğini belirten Uraloğlu, bina içi tesisatların modernizasyonuna da dikkat çekti. Fiber altyapının hızla geliştirilmesi ve genişletilmesi halinde Türkiye’nin internet hızında dünya standartlarına ulaşabileceğini söyledi.
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Ankara’da 'bayat ekmek' 6 liraya satılıyor!
Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı
Tağşiş listesine at ve eşek eti skandalı
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Yükleniyor






