Yerlikaya, Avrupa polisiyle Türk polisini karşılaştırdı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde Konya Valisi İbrahim Akın ve il protokolüyle bayramlaştıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi Konya teşkilatı mensuplarıyla bir araya geldi.

Yerlikaya, Avrupa polisiyle Türk polisini karşılaştırdı
  • A-
  • A
  • A+

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Avrupa polisiyle Türk polisini karşılaştırarak, "Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum; aynı bugünlerde Avrupa'nın bazı başkentlerinde, özellikle Fransa'da çıkarılacak veya çıkan bir yasanın protestosu için yasa dışı gösteri yapanlara karşı polisin davranışlarına bakın. Anlatılacak gibi değil. Ama bizim kahraman polisimiz, duruşu, sabrı, sağduyusu, emir, komuta, disiplin hakimiyeti ve buna riayeti şükürler olsun ki takdire şayan. Her biri, iftihar ettiğimiz bir duruş sergiliyor" dedi.

Yerlikaya, Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde Konya Valisi İbrahim Akın ve il protokolüyle bayramlaştıktan sonra AKP Konya teşkilatı mensuplarıyla bir araya geldi.

Bayramın huzur ve esenlik getirmesini dileyen Yerlikaya, Türkiye'nin bayram öncesi son 10 günde çok önemli sınavlardan geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul'da cumhuriyet savcılığının yapmış olduğu bir soruşturma, onun akabinde gözaltı ve nihayetinde ilk muhakemedeki tutuklamalar sonucunda bildiğiniz gibi ana muhalefet bir çağrıda bulundu, insanları sokaklara çağırdı. Ben İçişleri Bakanı olarak her zaman şunu söylüyorum, bundan sonra da söylemeye devam edeceğim; demokratik bir hak. Toplanma, gösteri yürüyüşü yapma, protesto hakkı. Herkes bu siyasal iklimde, bu özgürlük ortamında aynı konuda aynı şeyi düşünebilir mi? Düşünemez.

170 civarında siyasi parti var. Her birinin kendi kuruluş kanunlarında olduğu gibi genel bir ödevi var; bu ülkeye hizmet etmek. Kendisi gibi düşünen arkadaşları, kardeşleriyle beraber yol yürüyüp milletin refahını, milletin huzurunu, dünya devletler ailesinde büyük ve güçlü bir Türkiye olma idealini sağlamak. Ama bunu yaparken dilimizin, davranışımızın, yorumlarımızın hem kanunlara hem de etik değerlerimize uygun olması lazım" 

Bakan Yerlikaya, dün gerçekleştirilen Maltepe mitingi için Valiliğe müracaat olduğunu ve Valiliğin de bu mitinge izin verdiğini, mitingin yasalara uygun şekilde yapıldığını dile getirerek, "2024 yılında bize yapılan, İçişleri Bakanlığı ve bizim taşra teşkilatlarımıza, yani Valiliklerimize, mülki idari amirlerimize yapılan, 'Biz miting yapmak istiyoruz. Toplantı yapmak istiyoruz' müracaatlarının yüzde 96'sına izin verdik. Tıpkı dün Maltepe'de olduğu gibi" ifadesini kullandı.

Yerlikaya, yürüyüş, protesto ve benzeri etkinliklerin yasalara uygun şekilde yapılması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"19 Mart'tan 28 Mart'a kadar gündüz oruç, gece mübarek vakitlerde sokağa çağrılan insanların bir kısmının, bazılarının, neler yaptığını aziz milletimiz gördü. Türkiye'nin huzuru için İçişleri Bakanlığı olarak, 675 bin ailemizle, başta emniyet, jandarma, sahil güvenlik olmak üzere biz ne yapıyoruz? Biz vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini, esenliğini sağlamak üzere 7/24 görevimizin başındayız"

Emniyet teşkilatının özveriyle huzur ve esenlik için çalıştığını vurgulayan Yerlikaya, şunları söyledi:

"Bu yasa dışı gösterileri yapanların da güvenliğinden sorumlu olan bir bakan olarak söylüyorum; gelinen noktada ne oldu? 158 kahraman polis memurumuz görevini yaparken yaralandı. Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum; aynı bugünlerde Avrupa'nın bazı başkentlerinde, özellikle Fransa'da çıkarılacak veya çıkan bir yasanın protestosu için yasa dışı gösteri yapanlara karşı polisin davranışlarına bakın.

Anlatılacak gibi değil. Ama bizim kahraman polisimiz, duruşu, sabrı, sağduyusu, emir, komuta, disiplin hakimiyeti ve buna riayeti şükürler olsun ki takdire şayan. Her biri, iftihar ettiğimiz bir duruş sergiliyor. Huzurlarınızda bu toplumsal olaylarda, bu yasa dışı protestolarda, bu şiddet, vandalizme varan, sağa sola zarar veren, polise şiddet uygulayanlara karşı sabrı, disiplini ve sağduyuyu elden bırakmayan bütün polis teşkilatımın, emniyet teşkilatımın hem bayramlarını tebrik ediyorum hem de kendilerini kutluyorum"

Yerlikaya, demokrasiye ve sandığa, milletin takdirine inançlarının tam olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı'mız, partiyi kurduğu ilk günden beri içte ve dışta ne kadar vesayet makamı varsa bunların her birini güzellikle, dirayetle, kararlılıkla, azimle bir, bir, bir, ortadan yasal olarak kaldırdı; dil olarak, ruh olarak kaldırdı. Şu yakın zaman içinde önce İngiltere, sonra Almanya ekranlarına çıkıp da "Siz bizi bu mücadelede yalnız bıraktınız. Kendimizi terk edilmiş hissediyoruz' sözünü de duyduk mu? Tabii çok üzüldük. Necip Fazıl'ın bir sözüyle karşılık verdik. Üstat, 'Sokak lambası gibi olma, kime yandığın belli olsun' diyor"

Yerlikaya "yanmak" kelimesinin Anadolu'da sevdayı, hesapsız sevgiyi ifade ettiğini belirterek, "Biz dünya için değil, sandık için, oy için değil, başa gelmek için değil, biz sizi Allah için seviyoruz, biz size sevdalıyız" dedi.

Bütün siyasi partilerin Türkiye'nin bekası için çalışması, "sosyal bölücülüğe" geçit verilmemesi gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, son günlerde yapılan boykot çağrılarını eleştirdi.

Ekonomik açıdan ülkelere fayda sağlayan bazı şirketler hakkında boykot çağrısı yapıldığını hatırlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Anlamakta güçlük çekiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gelirleri içine, o şehirde bulunan şirketlerin ödediği vergiden pay gelmiyor mu? Tıpkı Konya'daki gibi. Konya'daki şirketler ne kadar gürbüz, güçlü olursa, daha fazla ciro, daha fazla tahakkuk, daha fazla vergi öderse, bundan hemşehrilerin en büyük tecelli ettiği yer olan Büyükşehir Belediyesinin hakkı, payı geliyor mu? Tüm büyükşehirlerde geliyor mu? Derdiniz ne o zaman? 'Beni sevmiyor, benim gibi düşünmüyor, benimle beraber yürümüyorsan, o zaman seni boykot ederim'. Bunun anlamı şu; siyasi rekabette sınıfta kalınca, 'Türkiye'yi çökertirsek AKP'yi çökertmiş oluruz' diyorlar. Biz buna müsaade edemeyiz. Biz buna müsaade etmeyeceğiz ama onların yaptığı gibi nobran değil. Bize yakışan 23 yıllık duruşumuzla bunu yapacağız. Güzel ahlakla, tatlı dille, azimle, kararlılıkla. Onlara da bu ülkeye, bu millete yakışan siyasetin nasıl olduğunu, 23 yıldır olduğu gibi öğretmeye devam edeceğiz" 

Yorum Yazın

İsrail saldırganlığı barışı tehdit ediyor

Numarasız kask takan polislere soruşturma

Ümit Özdağ'a 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası

'Hatırlayamadıklarımız' 'Bilim Beyoğlu'nda sahneleniyor

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Arhavililer İstanbul’da Yazı Horonla Karşıladı

Maestro dizisinden ilk kareleri yayınlandı!

Lewo’dan Boombap Çıkarması

Hipodrom.com’un marka yüzü Emre Karayel oldu

Sazlıdere Barajı kıyısında 2,5 milyon m² İmara açıldı

'MÜHÜR: GECE EŞİĞİ' SETE ÇIKIYOR!

İsrail'in çok sinsi amaçları var

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

İstanbul Park TOSFED'e emanet

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

'Tahran halkı saldırıların bedelini çok yakında ödeyecek'

Sanayi devi Ekol Demir Çelik konkordato başvurusu

Muhalefete düşman hukuku uygulayarak iç cephe güçlendirilmez!

Mehmet Uçum DEM Parti'yi hedef aldı!

Ticaret Bakanlığı bu ürünler piyasadan toplatacak!

Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi

Emekliler seyyanen zam bekliyor

Enflasyon yüzde 20 değilse bile bir tık üstünde olur

Akaryakıta çifte zam geliyor!

Asıl hedef İran'dan sonra Türkiye

Türkmen döneminde işgal edildi, Dedetaş döneminde dava açıldı

Schengen Bölgesi'nin kapıları Türklere kapandı

Çıkacak bir mutlak butlan kararı yok hükmünde

Milyonlarca Amerikalı 'krallara hayır' diye haykırdı

'Bu pazar bir seçim olsa...'

Yükleniyor

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

'Tahran halkı saldırıların bedelini çok yakında ödeyecek'

Milyonlarca Amerikalı 'krallara hayır' diye haykırdı

İran’dan İsrail’e misilleme saldırısı

ABD, Orta Doğu’ya askeri takviye yapıyor

İsrail’in İran’a saldırısında can kaybı 78’e yükseldi

İsrail’in İran saldırısı bölgesel savaşa yol açabilir

İsrail'i savunmaya hazırız

İsrail'den İran'a hava saldırısı

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Yasmin Erbil plajda aşka geldi

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Kur hareketlendi, zam gecikmedi

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Alparas Tunç: DMD (Duchenne Musküler Distrofi) İle Mücadele Eden Bir Çocuk

Bu kene türü hem hayvanlar hem de insanlar için ciddi risk taşıyor

Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor

Her 3 üründen biri limit dışı pestisit içeriyor

Sarıyer Börekçisi mide bulandırdı!

Her dört tepsi baklavanın birinde dışkı kökenli bakteri çıktı

Sağlıklı bir Kurban Bayramı sofrası nasıl olmalı

Özel hastanenin aldığı fazla ücret tüketiciye iade edildi

Gıda takviyeleri ilaç değildir

Saray’ın bekçi köpeği değil halkın çoban köpeği olurum

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu hakkında yakalama kararı

Gökçek'in kanalında 'Uyuşturucu' ve 'fuhuş' soruşturması

Silivri’den dışarı çıkmanın kestirme yolu gizli tanıklık

KRT emekçileri: Bayramı direnişle geçiriyoruz

'Özgürlükçü anayasa' söylemlerine sakın inanmayın

Gazeteci Kadıköy'de gözaltına alındı

Azerbaycan’da Kıbrıs Konusu Masaya Yatırıldı

Yavuz Yılmaz, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nde Güven Tazeledi

Gazetecilerden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne Ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2