EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriYusuf Tekin, velilerin yüksek fiyat eleştirilerine tepki gösterdi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim kurumlarının yüksek fiyat politikasını eleştiren velilere tepki göstererek "Gönderdikten sonra '1,5 milyon TL'ye okul mu olur?' diye feveran etmenize gerek yok" ifadelerini kullandı.
- A-
- A
- A+
Kamu eğitim kurumlarının nitelik olarak zayıflaması ve iyi eğitim veren okulların da sayısının giderek azalması sonucu veliler çocuklarını özel okullara göndermek durumunda kalıyor.
Son yıllarda özel okulların fiyat politikaları tepki çekiyor. Yüksek fiyatlar dar gelirli aileleri işin içinden çıkamaz hale soktu.
Giderek artan fiyat eleştirilerine yönelik Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yaptı. Ancak açıklamanın kendisi de tepkilere neden oldu.
"FEVERAN ETMEYİN"
Katıldığı canlı yayında okul fiyatlarına ilişkin yaşanan tartışmalara değinen Bakan Tekin, "Veli diyor ki ben çocuğumu 1,5 milyon TL'ye okutan veli ile aynı sosyal statüde olmak istiyorum, çocuğumu da oraya göndereceğim. Saygı duyuyorum ama gönderdikten sonra da 'Ya 1,5 milyon TL'ye okul mu olur?' diye feveran etmenize gerek yok" dedi.
"KAYIT İÇİN PARA İSTENMESİ SUÇ"
Okullarda kayıt esnasında "bağış" adı altında istenen ücretlere ilişkin Tekin, "İlkokul öğrencileri otomatik olarak kaydoluyor. Ancak bazı veliler iyi niyetle okula gidiyor ve ‘Yapılacak bir şey var mı?’ diye soruyor. Eğer kayıt için para isteniyorsa Bakanlığa şikâyet etsinler. Kayıt için para istenmesi suç" ifadelerini kullandı.
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Yükleniyor







