'Z kuşağının iktidarını hep birlikte kuracağız'

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençlere seslendiği mesajında eğitimdeki eşitsizlikler, işsizlik ve ekonomik krizin gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekerek “Z kuşağının iktidarını hep birlikte kuracağız” dedi.

  • A-
  • A
  • A+

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından gençlere seslenerek eğitimden ekonomiye yaşanan sorunlara dikkat çekti. Gençlerin Türkiye’nin dönüşümünde belirleyici güç olacağını vurgulayan İmamoğlu, “Her şey çok güzel olacak” dedi.

'SUÇ ÖRGÜTLERİ' MESAJI

İmamoğlu şunları söyledi:

"Ülkemizin umudu, enerjisi olacağınıza inandığım sevgili gençler, canım çocuklar;

Büyük zorluklar yaşadığınızı, kendinizi kuşatılmış hissettiğinizi biliyorum. Okullardaki, eğitimdeki ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin gelecek hayallerinizi gölgelediğinin farkındayım.

Bu sıkışmışlıkla suç örgütlerine yönelenlerin, onlarla anılan gençlerin olduğunu da üzülerek duyuyorum.

Ama umudunuzu yüksek tutun. Sizinle birlikte gençlerin gücü ve enerjisiyle milletin, gençliğin, Z kuşağının iktidarını hep birlikte kuracağız. Mutlu, huzurlu, barış içinde, zengin Türkiye’yi var edeceğiz."

'HAK YEMEYECEĞİZ, HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ'

İmamoğlu'nun mesajının tamamı şöyle:

"Sevgili Gençler, Canım Çocuklar

16 yıllık siyaset ve 11,5 yıllık belediye başkanlığı dönemimde en çok çocuk ve gençlerin olduğu kurumları, alanları ziyaret ettim.
Gözlerinizin içine bakarak size anlamaya, isteklerinizi, hayallerinizi, gelecek umutlarınızı, ihtiyaçlarınızı en çok da bizlerden beklentinizi dinlemeye, anlamaya gayret ettim.
Konserlerde, maçlarda, bayram buluşmalarında, sokakta, parklarda, kafelerde sizlere eşlik etmeye o duygulu anlarda yaşadığınız coşkuyu hissetmeye hem de sizi ilk elden duymaya çalıştım. Sesinizi, kelimelerinizi, cümlelerinizi sizden duymaya çok önem verdim.

Bugün Türkiye’nin katma değeri insan kaynağıdır ve onun en önemli dilimi de 15-25 aralığındadır.

Bu öyle bir katma değer ki; ülkemizi ve milletimizin içinde bulunduğu bütün sorunların çözüm paydaşı da, merkezi de milyonlarca gencimizdir.
Bu yaş grubu, bizlere, yönetenlere, siyasetçilere “bize bıraktığınız dünya ölmek üzere, üzerinize düşeni yapmadınız” diyerek; savaşlara, göçlere, doğa katliamlarına, açlığa, iklim değişikliğine dikkat çekiyorlar.
Araştırmalar gösteriyor ki ülkemizde gençlerimiz, özellikle bu jenerasyon tahminimizin çok üstünde tepkililer, duyarlılar.

Siyasal konularda farklı düşünseler de; onları birleştiren değerleri vatan ve millet sevgisidir. Eşitlik, adalet, ekonomi, refah, adil paylaşım, ekosistemin korunması ortaklaştığı konular. Tepki duydukları konular da benzer; yargının siyasallaşması, sosyal çürüme, seçtikleri insanların görevden alınması, kayyum atamaları gibi hukuksuzluklar. Özellikle nepotizme çok karşılar. En tepeden bürokrasiye kadar devlet makamlarında, siyasi kurumlarda oturanların eş, dost, akraba ve çocuklarının kayrılmasına; babadan oğla saadet zinciri kurulmasına çok büyük öfke duyuyorlar.

Ülkemizin umudu, enerjisi olacağınıza inandığım sevgili gençler, canım çocuklar

Büyük zorluklar yaşadığınızı, kendinizi kuşatılmış hissettiğinizi biliyorum. Okullardaki, eğitimdeki ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin gelecek hayallerinizi gölgelendiğinin farkındayım.
Ekonomik krizin, yolsuzluğun, belirsizliğin ve işsizliğin en çok sizi etkilediğini biliyorum. Bu ortamın bazılarınızı geleceği başka ülkelerde aramaya yönelttiğini görüyorum. Bu sıkışmışlıkla suç örgütlerine yönelenlerin, onlarla anılan gençlerin olduğunu da üzülerek duyuyorum.

Ama en çok da şunu biliyorum; tahminlerin çok üstünde güçlü bir vicdan duygunuz, adalet teraziniz var.

Umudunuzu yüksek tutun. Bu kara düzenin oluşturduğu riskleri fırsatlara dönüştüreceğimiz günler yakındır. Kötü eğitim koşullarının, sürekli değiştirilen sınav sistemlerinin, kurulamayan eğitim-meslek-istihdam zincirinin yarattığı olumsuzlukları, umutsuzlukları hızlıca çözeceğiz.

Sizlerin en büyük umudumuz olduğunuza; 13-14 yaşından 25-26 yaş grubuna kadar tamamınızın Türkiye’miz için en büyük sıçramayı yapacak karaktere, beceriye, vatan ve millet sevgisine sahip gençler olduğunuza yürekten inanıyorum.

Ben sizin gözlerinizde, dilinizde; ayrı gayrı tutmadan birliği, eşitlik ve adalet duygusunun gücünü gördüm ve duydum. Işıl ışıl bakışlarınızda sevgiyi, coşkuyu, bilgiyi, yeteneği, umudu ve güçlü geleceği bizzat yaşadım.
İstanbul’un her mahallesinde, okulundan pazarına, tamircisinden alışveriş merkezlerine aranızda oldum, sizlerle konuştum. Trabzon’dan Diyarbakır’a, Konya’dan Van’a, Edirne’den Hatay’a, Kastamonu’dan Sivas’a vatan evlatları ile buluştum. Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayırt etmeden birbirinizi nasıl sevdiğinizi, geçmişin köhne ayrıştırıcı dilini reddettiğinizi biliyorum.

Hak, hukuk, adalet taleplerinizi nasıl haykırdığınızı biliyorum. Okuyamayan kızlarımızı, sabahın karanlığında çalışmak zorunda olan Cebrail’i, her şey çok güzel olacak diyen Berkay’ı milyonlar adına tanıdım, hissettim, öğrendim ve sizlerden büyük güç aldım.
Okuldaki sıralarınızda başlayan eşitliği, kaliteli eğitimi, ücretsiz eğitim fırsatlarını sağlayacağız. Herkes bilsin, sizlere iş bulacağız, işe yarar eğitim vereceğiz. Torpili, kayırmacılığı tarihe gömeceğiz. Performans ile kariyeri kamuda önünüze fırsat olarak koyacağız.

Çağa uygun eğitim-meslek-istihdam zincirini biz hazırlıyoruz!

Adalet - liyakat kavramları hayatınız boyunca en büyük güvenceniz olacak.

Sosyal imkanlarınızı, sanat, kültür, spor olanaklarınızı artıracağız. Yeteneklerinizi kısıtlayan değil geliştiren, konserleri yasaklayan değil çoğaltan bir yaşam kalitesini sunacağız.
Kimsesizlerin kimsesi olan, sizleri demokrasinin en güçlü değerleri ile buluşturan, koruyan, şefkatli, eşit yurttaşlığı tepeden tırnağa hissettiren bir Türkiye Cumhuriyeti’ni, ikinci yüzyılında milletimize yaşatacağız.

Biz İstanbul’da, milyonlarca annemize ücretsiz ulaşım sağlayan Anne Kart’ı, on binlerce çocuğumuz için kreşleri, yüz binlerce insana istihdam yaratan Bölgesel İstihdam Ofislerini, 500 bine yakın üniversite öğrencimize burs imkanını, on binlerce gencimize öğrenci yurtlarını, evlenme desteğini, yüz binlerce öğrencimize “Sen de Oku Diye” eğitim bursu fırsatlarını 6 yıl gibi kısacık bir zamanda yoktan var ettik.

Şimdi sizinle birlikte gençlerin gücü ve enerjisiyle milletin, gençliğin, Z kuşağının iktidarını hep birlikte kuracağız. Mutlu, huzurlu, barış içinde, zengin Türkiye’yi var edeceğiz.
Vatan evlatlarının, 86 milyon insanımızın evlatlarının kazandığı iktidar dönemini başlatacağız.
Hepinizi bu demokrasi ve Cumhuriyet mücadelesine davet ediyorum.

Hak yemeyeceğiz, hakkımızı yedirmeyeceğiz.

Her şey çok güzel olacak!"

 

 

 

Yorum Yazın

Haber sitelerine 'Google' darbesi

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

'Su üzerinden CHP’li belediyelere algı operasyonu yapılıyor'

Dolar kuru 51 TL sınırına ilerliyor

Kamu emekçileri Türkiye genelinde bir günlüğüne iş bıraktı

Hakimi silahıyla vuran savcı tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yeni operasyon

Kokain ele geçirildi geminin sahibi Türkiye'den çıktı

'Biz, insanları ev ve araba sahibi olmaları için cesaretlendiriyoruz'

'Gerçek gelişim, bugünü onarırken yarını inşa edebilmek'

İstanbul'da işletmelere kamera zorunluluğu geldi

Kanal İstanbul güzergâhında inşaat faaliyetleri hız kazandı

İhracatta miktar endeksi azaldı

Karneden Atatürk'ü çıkarttılar

'Liderimiz Erdoğan, ben onun atadığı valiyim'

'Emekliye yapılan 1062 TL artış, çerez parası bile değil'

'Emekli sizden sadaka veya lütuf değil, hakkını geri istiyor'

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

'Cumhuriyet tarihinin en ağır sefaletini yaşatıyorlar'

'Erken öten horozun başını keserler'

'Erdoğan, emekli kelimesini unuttu, ağzına almıyor'

Savcı, kadın hakimi odasında vurdu

'Emeklilerimizin üzerinden hiç kimse siyasi şov yapmasın'

Erdoğan'ın Başdanışmanından 'gümrük düzenlemesi' isyanı

'Evlatlarımız için her zaman en iyisini hedefliyoruz'

Başkan Kurt ve YGD Başkanı Yılmaz Bir Araya Geldi

Emekliye bayram ikramiyesi için kötü haber!

'İran’ın iç barışı, Türkiye için 'hayat memat' meselesi'

Oktay Kaynarca ve 5 ünlü gözaltında

Yükleniyor

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Netanyahu'nun özel kalem müdürü gözaltına alındı

İran’daki protestolarda can kaybı 116’ya yükseldi

Gazze'de can kaybı 71 bin 412'ye yükseldi

Venezuela'nın yeni yönetimi istediğimiz her şeyi verdi

ABD Rus gemisine el koydu

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

YGD'den “Yılın Haber Ödülleri” için başvuru çağrısı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9