KÜLTÜR-SANAT
KÜLTÜR-SANAT HaberleriZübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, "Bir Bekleyişin Hikayesi" ile ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor.
- A-
- A
- A+
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, "Bir Bekleyişin Hikayesi" ile ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor. T&G Entertainment yapımcılığında hayata geçen oyunda; "Manukyan" rolüyle 585 kez sahne tozunu yutan ve güçlü kadın figürlerinin yegane oyuncusu olarak kabul edilen Bahar Hacıbektaşoğlu, devleşen bir performansla izleyici karşısına çıkıyor.
Dünya Tiyatrolar Günü’nde Anlamlı Prömiyer
Eyüphan Erkul’un kaleminden çıkan ve Musa Arslanali’nin rejisörlüğünü üstlendiği "Zübeyde Hanım: Bir Bekleyişin Hikayesi", 26 Mart’ta Bakırköy Hop Sahne’de perdelerini açıyor. Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında sahnelenmesiyle ayrı bir anlam kazanan eser; bir annenin sabrını, evladının yolculuğuna eşlik eden sessiz bekleyişini ve tarihe yön veren bir metaneti odağına alıyor. Oyunun müziklerinde ise dünyaca ünlü müzisyen Genco Arı’nın imzası bulunuyor.

Bahar Hacıbektaşoğlu: Güçlü Kadın Karakterlerin Sahnedeki Sesi
Daha önce tek kişilik "Manukyan" oyunuyla 585 temsil gerçekleştirerek tiyatro tarihinde iz bırakan Bahar Hacıbektaşoğlu, Zübeyde Hanım rolüyle ustalığını bir kez daha konuşturuyor. Güçlü kadın figürlerini sahneye taşıma konusundaki başarısıyla tanınan oyuncu, bu yeni rolünün kendisi için taşıdığı manevi değeri şu sözlerle ifade ediyor: “Zübeyde Hanım sahnede daha önce bu derinlikte ele alınmamış bir karakterdi; onu canlandırmak benim için eşsiz bir deneyim. Manukyan’dan sonra bir başka dev karakterin, bir annenin sabrını ve metanetini izleyiciye yansıtmak büyük bir sorumluluk.”
Dört Aylık Yoğun Hazırlık: Tarihin İzinde Bir Karakter İnşası
Karakterin duygusal derinliğine inmek için dört aylık yoğun bir prova ve araştırma süreci geçirdiğini belirten Bahar Hacıbektaşoğlu, Zübeyde Hanım’ın Mustafa Kemal’in zorlu yolculuğundaki rolüne odaklandığını söyledi. Oyuncu, anneliğin en derin inceliklerini ve bir ulusun kaderine tanıklık eden o sabırlı bekleyişi sahneye taşırken tarihin tozlu sayfalarındaki insani duyguları gün yüzüne çıkarmayı hedeflediğini belirtti.
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






