Fakir YILMAZ

Ana sorunun kaynağı Ardahan'a sahiplenmek, saygı duymaktır..

Evet, bir kentin gerçek kent olmasının diğer bir yolunun da duyarlı bir basın, onun kadar ilgili sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, muhalefet ve sorunlara muhatap aydınlarının olması şarttır..


Fakir YILMAZ


Ana sorunun kaynağı Ardahan'a sahiplenmek, saygı duymaktır..

Evet, bir kentin gerçek kent olmasının diğer bir yolunun da duyarlı bir basın, onun kadar ilgili sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, muhalefet ve sorunlara muhatap aydınlarının olması şarttır..


21 Nisan'da kongreye gitmeye hazırlanan ve benden sonraki mevcut başkanı, İstanbul Çekmeköy'de belediye başkanı olan Ardahan Dernekler Federasyonu başkanıyken zar, zor olsa da kurulmasına büyük katkımın olduğunu düşündüğüm Ardahan Barosunun ardından mutlaka kurulması için sürekli çağrıda bulunduğum Ardahan Veterinerler Odası gibi bir çok şeyden yoksun memleketimdeydim.

Evet, bir kentin gerçek kent olmasının diğer bir yolunun da duyarlı bir basın, onun kadar ilgili sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, muhalefet ve sorunlara muhatap aydınlarının olması şarttır..

Bunların olmadığı yerde bir kentin gelişimini beklemek ne kadar doğru olur bilmem ama bu Ardahan’ın, Hanak’ın, Göle’nin, Damal’ın, Posof’un, Çıldır’ın, Goreveng’in, Hoçvan'ın, Suğara’nın, Türkgözü Gümrük Kapısının olduğu Badele'nin, Aktaş Gümrük Kapısı gibi gölü de sahipsiz olan Kenarbel köyünün önemli diğer bir sorunu da budur..

Gazetelerinin, gazeteciyim diye gezenlerin internetten, al yapıştırla gazetecilik yaptığı, sivil toplum örgütlerinin ‘Ben başkan olayım, kaz gecesi, saz etkinliği yapayım..’ anlayışı dışında iş yapmadığı, siyasilerinin seçimden seçime ortaya çıktığı bir Ardahan’da o hayal ettiğiniz kentin olmasını ve gelişimini istemek ve beklemek ne kadar doğru olur bilinmez ama bir kentin gerçek anlamda bir kent olması için bunlara mutlak ihtiyaç duyduğu da gerçektir..

Bunların yanı sıra duyarlı, işini yapan bürokratlara da ihtiyaç duyulan bir kentin gerçek anlamda bir kent olması için sorunlar karşısında aciz olunursa siyasilerden, sivil toplum örgütlerinden, aydınlardan beklediğinizi, rütbe, makam için bu kente gelen bürokratlardan bir şey alamazsınız..

İşte bu kentte onca köy muhtarı, meclis üyesi, sivil toplum örgütü, partiler, gazeteciler varken ve işlerini ne kadar yaptıkları bilinmezken Ardahan’dan bir kent görüntüsü beklemek o kadar zor ve umutsuz bir vakadır..

Bu kentin, ‘Ana sorunda budur’ dediğimiz bu kenti diğer kentlerde temsil eden derneklerin, vakıfların duyarsızlığını da unutmamak gerekir..

Çünkü topyekün bir hareketle sarılmayan bir yerin kent olmasını beklerken, her geçen gün köye dönüştüğünü şurada iki adım gezdiğiniz Ardahan’ın ana caddelerinde, sokaklarında görmek mümkündür..

Bu nedenle; Öncelikle adına Kent Konseyi, Konfederasyon, Dernek, ARDAFED denilen kurumlar olmak üzere her kurumun, her yöneticinin, her bürokratın, her gazetecinin, her sivil toplum örgütünün, her siyasi parti temsilcisinin, aydınının, ileri geleninin bu kentin kent olması için elinden geleni ardına koymamalı ve O ağır ama kaldırılması şart olan taşın altına gerekirse başını koymalıdır..

Çünkü bu kentin gerçek bir kent olması halinde yakarıda saydığımız, sayamadıklarımızın hepsi kazançlı çıkacaktır..

Bu nedenle; Benim 3 yıl önce bıraktığımdan bu yana unutulan 'Güçlü Bir Ardahan Lobisi' parolasıyla bir zamanlar gündem oluşturan Ardahan Dernekler Federasyonuna yeniden aday olma düşüncemi başta İstanbul'daki derneklere, ülkedeki tüm stk ve Ardahanlılara sormak istiyorum.

Sizce yeniden başına geçmeyi düşündüğüm ARDAFED'in ben yada bir başkasının yukarıda aktardığım düşünce ve amaçlarla hareket etmesi bu kentin geleceğine bir katkı değil mi?

Bilmem ama siz bu yazıyı okuyan dernek başkanları, sivili toplum örgütleri, Ardahanlıyım diyenler ben veya başkası kim olursa olsun 'Ardahan için bende varım..' demeli ve 21 Nisan'da kongresi yapılacak olan Ardahan Dernekler Federasyonuna sahip çıkması demek Ardahan'a, Ardahanlılara sahip ve saygı demek olduğunu belirterek bir kez daha sesleniyorum..

Haydi 'Güçlü Bir Ardahan Lobisi' için sende bir katkı sun..

Evet.. Kongresinin duyuru ilanını bir kez de ben de burada yayınlıyorum ve tüm stk başkanlarını, Ardahanlıları Ardahan Dernekler Federasyonunun Kongresine ve 'Güçlü Bir Ardahan Lobisi' diyenlerin yanında yer almaya davet ediyorum..

İşte21 Nisan'da yapılacak olan Ardahan Dernekler Federasyonu Kongresi İlanı, Duyurusu..

ARDAFED 21 Nisan'da Kongre Yapacak..

Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan ve Başkanlığını Orhan Çerkez’in yaptığı İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 5. Olağan Genel Kurulunu 21-04 -2024 Tarihinde yapacağı açıklandı.

ARDAFED Başkanı Orhan Çerkez, Çekmeköy Belediye Başkanı seçildikten sonra Merkezi Şişli’de bulunan ve 62 Ardahan Derneğinin çatı örgütü olan İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu kongre yapacak. ARDAFED 5. Genel Kurulunu 21-04 -2024 Tarihinde Pazar günü Saat 13.00’da Halide Edip Adıvar Mah. Darülaceze Cd. No: 9-1/1 Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi. Şişli / İstanbul. Adresinde yapacak. Çoğunluk sağlanamadığı taktirde 28-04 -2024 Tarihinde Nisan’da aynı gün aynı saatte aynı adreste yapılacaktır.

Bütün üyeleri duyurulur

GÜNDEM

1-Açılış yoklama, 2- Divan heyetinin seçimi, 3- Saygı duruşu, İstiklal Marşı, 4- Yönetim Kurulunun Faaliyet raporlarının okunması ve onanması., 5- Denetleme Kurulunun Faaliyet raporlarının okunması ve onanması, 6- Tahmini bütçe, 7- Yeni Yönetim Kurulu Denetim Kurulu Disiplin Kurulu Asıl ve Yedek Üyelerin Seçimi, 8- Dilek ve Temenniler

9- Kapanış