Çiğdem Toker


İstanbul Havalimanı artık iki ortaklı

İstanbul Havalimanı artık iki ortaklı


Beş müteahhitlik şirketinin İstanbul Havalimanı ihalesini kazandıktan sonra kurduğu İGA AŞ’de, ortak sayısı ikiye düştü. Şirketin yoluna Kalyon ve Cengiz’le devam edeceği tescillendi.

Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırılan, döviz üzerinden yolcu garantili İstanbul Havalimanı için kurulan İGA AŞ adlı “görevli şirket” (sözleşmesinde böyle geçiyor) yüzde 20’şer eşit payla şu beş ortaktan oluşuyordu: Cengiz, Kalyon, Limak, Kolin, Mapa.

Ortaklıktan önce Kolin ayrıldı. Yüzde 20 payı Kalyon satın aldı. Limak ile Mapa’nın da hisselerini devrettiği, Rekabet Kurulu’nun (RK) da bu devirleri onayladığı biliniyordu. (Söz konusu devirler sadece İGA AŞ’de değil, ortaklık kompozisyonları aynı olan İGA Güvenlik, IST Bilişim Teknolojileri, Taya Liman, Taya Gayrimenkul Yatırım şirketlerini de kapsıyor.)

Bu onaydan yaklaşık beş ay sonra İGA AŞ, yeni yönetimini belirlemiş.

19 EYLÜL’DE YAYIMLANDI

Ticaret Sicili’nde önceki gün (19 Eylül) yayımlanan genel kurul ve yönetim kurulu kararları ile devir, ticaret hukuku açısından da resmileşti. Limak ile Mapa inşaat şirketlerinin payları sıfıra düştü. Mehmet Nazif Günal ile...

YAZININ DEVAMI