Taha Akyol


Meclis’te şiddet

Meclis’te şiddet


İYİ Partili Trabzon milletvekili Hüseyin Örs, Meclis’te iktidar partili Zafer Işık’ın saldırısına uğradı, kalp sorunu da olan Örs yoğun bakıma kaldırıldı. Çok şükür hayati tehlikesi yok.

Saldırgan Zafer Işık’ın “iktidar partili” olduğunu belirtmem sebepsiz değildir. Bu saldırı “güç zehirlenmesi”nin körüklediği tahammülsüzlüğün bir dışavurumudur.

İşte, öfkeyle doldurulmuş partizanların saldırısına uğrayanlar dün de bugün de muhalefet liderleridir; son örnekler Kılıçdaroğlu’na ve Meral Akşener’e saldırılardır… Dövülerek hastanelik edilenler muhalif politikacılardır; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ… TV konuşmasının ardından saldırıya uğran İYİ Partili Buğra Kavuncu… Dövülenler muhalif gazetecilerdir; Yavuz Selim Demirağ, Levent Gültekin…

İttihatçılardan ve Tek Parti’den gelen kötü bir gelenek… 21. Yüzyılda çoktan aşmış olmamız gerekirdi. Fakat siyasetin öfke dili öfke duygularını körüklüyor. Hele de “bunlar daha iyi günleriniz” diyerek devletin zirvesinden manen aklanınca, güç zehirlenmesi böyle saldırganlıklara dönüşebiliyor.

ŞİDDET DİLİ

1970’lerde de siyasetin...

YAZININ DEVAMI