Filiz Has


Sesi Gülümseyen Adamı Kaybettik

Sesi Gülümseyen Adamı Kaybettik


Dünyayı daha yaşanılır bir yer yapan ve dünyayı değiştiren nadir insanlar vardır. Güzel yürekli, Doğan Cüceloğlu da böyle istisna bir insandı... Naif kişiliği, yumuşacık kalbi ve dünyaya başka pencereler açan özel ruhuyla, hiç ölmeyeceğini düşündüğüm ve ölüm haberini alınca inanmak istemediğim çok değerli bir psikolog, yazar, düşünür ve öğretmendi...

Öğretmen oluşu, sadece üniversitelerde verdiği derslerden dolayı değil; sağlıklı ebeveynler ve kendi iç yolculuğuna çıkardığı binlerce insandan sebepti... İnsanları kendi vicdanları ve zihinleriyle yüzleştiren, olaylara daha geniş bir pencereden bakmalarını sağlayan zaman ötesi bir dünya görüşüne sahipti. Kitapları, onun bu değerli ve çok önemli öğretisini sonsuza kadar devam ettirecektir; inanıyorum.

İnsanları adeta birer kitap gibi okuyan ve herkesin kendi içine birer ayna tutmasını da eşsiz bir ustalıkla gerçekleştiren değerli Doğan Cüceloğlu, 'madem insan olarak doğduk, o zaman en iyi insan olmaya çalışmalıyız' diyerek bu dünyadaki varoluş amacını, mükemmel bir anlatımla bizlere aktarmıştır.

Yumuşacık ses tonu ve o duygusal çocuk kalbi gibi, sessizce ayrıldı aramızdan....

Seni hiç unutmayacağız hocam... Gittiğin yer, ışığınla aydınlanacaktır...

Sevgiyle ve saygıyla...