Demirhan Durmuş Çelen

Helalleşme ayrılığın işaretidir!

Helalleşme ayrılığın işaretidir!


Demirhan Durmuş Çelen


Helalleşme ayrılığın işaretidir!

Helalleşme ayrılığın işaretidir!


Sayın Cumhurbaşkanı helallik istedi.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı bir paylaşımda, 'Helalleşelim kesinlikle Türkiye için, erken seçim çağrısı yapıyorum seçim hemen' dedi.

Bu şu demektir erken seçime gidersen, demokrasiyi işletirsen otokratik KHK'larla seçime kadar temizliğini yaparsan seni Yüce Divan'a götürmeyiz kim kazanırsa yoluna devam eder biz kazanırsak senin ülkenin bekası için yaptıklarını göz önüne alarak seninle uğraşmayız ve ekliyor ülkesini seviyorsa derhal     erken seçime gitmesi şarttır diye ekliyor aksi taktirde Türkiye bu ekonomik kriz ve kirlenen bürokrasinin birikimin de çok zorlanır ve bir daha dönülmez yollara girilir sonu kesinlikle hüsran olur.

Siyaset biliminde yazar ekonomi krize girmişse teamüller güven tazelemektir.

Onun da yeri demokratik sandıktır.

Üç ay önce ne dedik önümüz de üç ay var. Önümüzdeki birinci ay Türkiye'ye para girişi sağlanamazsa kriz 'devlet krizi' haline dönüşür ve giriş sağlanamadı, ikinci ay iç çekişmeler başlar çünkü Devlet Başkanı devlet ile uğraşırken erken seçimi gören bazı bürokratlar ve iş adamları işleri toparlarken yol kazalarına maruz kalıyor olacaklar göreceğiz daha çok şeyler söylenmedi.

Üçüncü ay yani Mayıs ayında uluslararası arenada haziran, Bıden öncesi ABD ile ilk görüşme 8 Mayıs da gerçekleşti ön şartlar sunuldu. Sonuç hükümet 18 Haziran 2021'de erken seçim kararı alabilir. Tarihlere takılmayalım esasa bakalım.

'Nefsi en çok besleyen günah kul hakkıdır. Çünkü tevbe ile affolur.  Fakat kul hakkı sadece tevbe ile affolmaz helalleşmek de şarttır.'

Helalleşmenin şifresi budur sayın Erdoğan vatansever bir Cumhurbaşkanıdır herkesle dost kalarak yüzünü batıya dönecek otokratik Şangay modeli düşüncesinden vazgeçerek erken sandığa gidecek güven tazelemek için mücadele verecektir.

16 Mayıs 2021'de yazdığım yazının başlığı 'Erken seçim öncesi meydan temizliği mi ne dersiniz?' şimdi taşlar yerine oturdu sanırım.

İki büyük konu var birincisi HDP ile ilgili

İkincisi ekonomik kriz ile ilgili bir de malum Amerika'nın hükümete ekopsikolojik baskısı var. Halk Bankası davası niçin Hazirana ertelendi bileniniz var mı yorum okuyucunun.

İşte bu önemli konular hükümeti sıkıştırdı

İlk sorunu çözebilmek için sayın Soylu'nun Bakanlıktan başka bakanlığa kaydırılması veya azledilmesi malumunuz gündemdeydi. Denendi Sayın Soylu'nun istifa hamlesi ciddi kamuoyu yarattı ve Sayın Cumhurbaşkanı istifayı kabul etmedi.

Sn Berat Albayrak ve Sn Soylu çekişmesi de Sn Albayrak tasviye oldu ancak 128 milyarın hesabı maalesef sayın Cumhurbaşkanımıza düşmüştür.

Bu mücadelede işte Sn Soylu'nun göremediği veya verilen sözlerin ertelendiği anda Sedat Peker kara kutu bende dedi konuştuğum kadarı gider konuşmadığım kadarı devlet sırrı olarak kalır diyor. Özetle ve burada sayın Soylu'nun dönüş bileti olduğunu defaaten söyledi bu şu demektir suç duyurusunda bulunuyor devlete ve devletin başı sayın Cumhurbaşkanına peki sayın Cumhurbaşkanımızın haberi dışında olur mu bu işler onu göreceğiz muamma burada. Sayın Soylu hata yapmaz ama bazı şeylerde söylenemez. Sedat Peker diyor ki devlet suç işlemez ben işleyebilirim yaklaşık bu sonuca denk düşüyor.

Erken seçim öncesi kabine değişikliği Sayın Soylu'dan ötürü beklediği de açıkça görüldü.

Kabine de Turizm Bakanı, Tarım Bakanı da olmayacaklar arasında Sayın Soylu İçişlerinde mi kalacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak tartışmaları aşikardır.

Sedat Peker izleyicileri milyonları geçti ve sadece Bakan Soylu'yu sorguluyor ve iktidardan savunan kimse yok bilakis Cemil Çiçek AKP şahin kanadının emanetçi sözcüsü  yargıya intikal etmeli diyor.

Radikal HDP karşıtı iktidar HDP ve Demirtaş'ın yolunu Haziran'da açıyor. Erken seçim şartları yerine getiriliyor.İkinci fay sayın Peker ile kırıldı.O işin bahanesi oldu esası er ken seçim çok önce  kafalarda oluşmuş bir karardır.

'Tenceren kaynamıyorsa tencerem büyük demenin alemi yoktur.'

Ekonomi siyaset biliminde para bitti mi kaynak bitti mi süreç biter, yeni süreç başlar bunların balans ayarları o olur bu olur Pandora'nın kutusuna malzeme olur.

Sayın Soylu'nun sokak gücü, buradan da anlaşıldığına göre Sedat Peker'e geçiyor.

Sayın Bakan Soylu, istifa ettiği gün müthiş bir sokak gücü oluşmuştu.

Eylül çok erken derseniz Kasım da da olur.  Erken seçim bekleniyor.