Demirhan Durmuş Çelen


Her Türk genci karanlığı silecek kadar aydınlıktır

Her Türk genci karanlığı silecek kadar aydınlıktır


Floorida Cinayet Masası Dedektifi Berk Öcal

Türkiye'ye, topraklarına geri dönüyor.

Kardeşim ve dostum Berk Öcal'a ayırdım bu haftaki yazımı.

Berk yazını aynen aktarıyorum ve seni tebrik ediyorum vatan aşkıyla ve heyecanla bu memleket ve devlet için mücadele etmek için geri dönüyorsun ailenle tebrikler. Türkiye'den beyin göçü hız kazanırken Berk ve ailesi ülkesine bu zor günlerde dayanak olmak için geri dönüyor tebrik ediyorum can kardeşim.

*

Ağustos ortasında, Güney Florida'daki öğrenciler için yeni öğretim yılı başlıyor.

Eşim, Güney Florida'daki yerel lise de Devlet ve Ekonomi dersleri veriyor. Bu öğretim yılında, öğrencilerinin bilinçli hareket etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Ayrıca, öğrencilerinin başka insanların niyetlerini belirlemesine, analiz etmelerine yardımcı olmayı bu yıl kendine hedef aldı. Bir kişinin niyeti, onun planı veya hedefidir. Birinin eylemlerinin arkasındaki mantıktır. Eşim, öğrencilerinin amaçları doğrultusunda hareket etmelerini istiyor. Ayrıca, bir devlet öğretmeni olarak, öğrencilerinin, iktidardaki kişilerin neden belirli bir eylemde bulunduğunu anlamaları konusunda tartışma ortamı açarak değişik açılardan anlamaları için çalışmalarda bulunacak.

Yakın zamanda Florida'da bir politikacı, tüm öğretmenlere, polislere ve itfaiye çalışanlarına toplu miktarda para verdi. Kovıd-19 ile geçen yılın stres ve harcamalarına yardımcı olmak için olduğunu söyledi. Ama bu onun gerçek niyeti miydi?

Bu politikacının siyasi partisinin görevden alınabileceği bir seçim yaklaşıyor. Tüm bu Florida vatandaşlarına toplu nakit sağlamak, siyasi partisinin seçimi kazanmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Bu onun gerçek niyeti mi?

Bu sadece Amerika'da olan bir şey değil. Tüm dünyada meydana gelen bir şeydir. Her ülkede olan bir şey. Kendi çıkarlarına hizmet etmeye çalışan politikacılar, bu tip yolları izleyerek oy toplamaya çalışmaktadırlar, amaç elhak hizmet olmalıdır, politikacının kendisinin seçilmesi için atılmış bir adım değil.

Türkiye'de göç, sorgulanması gereken bu durumlardan biridir. Siyasilerin amacı ne? Mültecilere yardım etmek ve Türkiye için daha iyi bir geleceği güvence altına almak için mi? Yoksa siyasilerimizin yaklaşan seçimlerde daha fazla oy almasının bir yolu mu?

Göçmenler bir ülke için güzel bir şey. Göçmenler güzel ülkemizi zenginleştiriyor.Ancak sadece yasal bir şekilde kullanıldığında.

Ben Amerika Birleşik Devletleri'ne göçmen olarak geldim, ama yasalara ve kurallara uydum. Kolay mıydı? Hayır! Büyük bir mücadele miydi? Evet! Tutunabilmek için aynı anda 2-3 işte mi çalıştım? Evet! Ama beni yıldırmadı tecrübe ile daha güçlendim !

Göçmenlerin Türk vatandaşı olmaları kolay verilmemeli, kazanılmalıdır! Türk olmak benim en çok gurur duyduğum şey ve ülkemizde vatandaşlık kazananların da aynı şekilde gurur duymasını istiyorum. Biz Türk'ler gururlu insanlarız ve güçlü insanlarız - bu bizim mirasımız. Geçim kaynağımızın ve mirasımızın risk altında olmasına seyirci kalamam.

Türk vatandaşı olmanın yasal bir yolu olmalı ve bu yasal yol kolay olmamalı. Bir kez yasa olduğunda, kimse ona karşı çıkamaz. Güçlü insanlar bunu kendi çıkarlarına uyacak şekilde değiştiremezler. Kanun, Türk vatandaşları tarafından oylandiginda kanundur.

Yasadışı göçmenler ülkemizde büyük bir güvenlik riskine yol açabilmektedir. Yasalara uymazsak, suçluların ülkemize girmesine izin verme riskini alırız. Bu insanların kim olduğunu bilmiyoruz. Ülkemizde bulunma niyetlerini bilmiyoruz. Kanunlara uyulmadığında ulusumuzun güvenliğini riske atmış oluyoruz.

Mültecilerin ülkemize girmesine izin verilmesi gerektiğini anlıyorum. Savaşın parçaladığı ülkelerden yerinden edilmiş kişilere yardım etme yükümlülüğümüz var. Hemcinslerimize hizmet etme sorumluluğumuz var. Fakat bu, mültecilere bir ödenek ve ücretsiz vatandaşlık verdiğimiz anlamına gelmez. Açık bir fark olmalı. Bunlar iki farklı durumdur. Bu öyle kolayca verilmemesi gereken bir şey.

Son olarak, ülkemize yasadışı göç, vatandaşlarımıza çok büyük bir mali yük getirmektedir. Benim için ilk önce Türk vatandaşı, Türk milleti gelmektedir. Türk halkı, her şeyden önce Türkiye.

Politikacıların niyetini düşünün. Bireylerin bu kadar kolay Türk vatandaşı olmasına izin verilmesinin amacı nedir? Bu bireylere kazanılmamış faydalar ve finansman sağlamanın amacı nedir? Bu sorunun cevabını sizlere bırakıyorum; Memleketimi çok seviyorum. Ve Türk kardeşlerim, analarım babalarım  için en iyisini istiyorum.

Ben Türküm! Bunu yüksek sesle söylüyorum ve gururla söylüyorum. Ben Türk'üm!

Türkler, şimdiye kadar kimsenin bize kredi vermediği kadar güçlüdür. Sadece güçlü değiliz, aynı zamanda çok fazla birbirmize karşı sevgimiz var. Herkesi ve her dini kucaklıyoruz. Çeşitliliğe inanıyoruz, Allah'a inanıyoruz. Ülkemize inanıyoruz ve ülkemiz için savaşıyoruz.Göçmen olarak gelip Türk olmak isteyenlerinde Türkiye'ye karşı aynı his, görev ve duygu  hissetmelerini ben Türk'üm demelerini istiyoruz. Bu yüzden güzel ülkemizin vatandaşı olmak bir öncelik!

Bütün dualarım ve kalbim Türkiye ile, inşallah hepsinin üstesinden elbirliği  ile bir Türk olarak gelecegiz ve Türkiye'yi çok güzel günler bekliyor. Türkiye'yi  beraber tekrar harika güçlü bir Türkiye yapacağız.

*

Sevgili Berk'in yazısını bire bir sizlerle paylaştım.

Her Türk genci karanlığı silecek kadar aydınlıktır.