Demirhan Durmuş Çelen


TÜRK MİLLETİNİN TEKÂMÜLÜ BOZUNUYOR MU?

TÜRK MİLLETİNİN TEKÂMÜLÜ BOZUNUYOR MU?


Türk Milletinin coğrafya da ki edebi genleri bozulmaya mı çalışılıyor?

İş arıyorsan, aş arıyorsan, kıymetli bir eş arıyorsan demek ki hala uyuyor sun. İşin yoksa, aşın yoksa, eşin yoksa demek ki adalet tam uygulanmıyor belki de adaleti etkileme gayretinde olanlar devletin bürokratını aldatıyor yüksek hediyelerle yetenekli aldatıcılar var ve sen hala uyuyorsun.

Eğer ki zenginlik alın terinin dışında yani üretim dışında ise, kayıtsız iktisat söz konusu ise ki biz ona kara para diyoruz o zaman  adalet kompradorların elindedir iş, aş mücadelesi üretimin olmadığı yerden kara paraya akı yorsa yeni nesil gençler de imkanı olan eğitim göçüne zorlanacak beyin göçü gerçekleşecek ve beyin huzur bulduğu yere yerleşecek yerleşik beyin göçü doktrini doğacak diğer kalan ailelerin içinde ekonomisi bozuk olanlar mücadele devam edecekler ancak büyük çoğunluğu kara paranın pragmatik taşeronları olacaklardır.

Alınteri ile kazancın yerini aldatıcıların yerleşik olmayan, geçici, maceracı ‘taşeron payı’mı alıyor?

Yani kime hizmet ediyoruz puşta mı, rahmani üreten müteşebbise mi? Tüm muamma burada. Bu aldatıcıların kara para sendromları 'kader olursa', kadere yerleşirse DNA ve RNA yoluyla genlere geçer ve Allah genleri de en iyi bilendir oradadır. Bu Milletin işi zorlaşıyor genleri bozuluyor, buna bir de “fundamentalist göç” ü eklersek o zaman şu sonuçla karşı karşıya kalırız.

 Türk coğrafyasının genleri bozulur; Türk coğrafyasının töresi bozuluyor, geleneği bozuluyor, örfü bozuluyor, folkloru bozuluyor kısacası mirim Türk ‘lük bozuluyor, Türk bu coğrafyanın adıdır.

Türkü yok, sanat yok, hiciv yok, tiyatro yok, zeybek yok horon yok, vals, tango yok arya yok opera, operet yok, klasik müzik, senfoni yok, orkestra yok, resim yok, yağlı boya resim yok, ressam yok, balerin yok, balet yok ise bir ülke 100 yıl geriye gider. Bu olgular yok değil var ancak topluma mal olması engelleniyorsa veya önemsenmiyorsa o değerler var olur muhakkak ki ancak unutulmaya yüz tutar, nostaljik kalır.

Sanat, felsefe, edebiyat, uygarlık tarihinin tekâmülün içeresindedir ve toplumun ilerlemesini gösterir.

Bunlar yoktan az ise, unutulmaya yüz tutmuşsa insan olma gayreti yani tekâmül zafiyete uğrar zekâ Allah vergisidir iyi de olsa algı ve beynin gelişimi etkisizleşecektir işte bu şirktir.

Neden mi şirk söyleyeyim.

Allan insanı yaratırken kâinat da ki tüm şeylerin, eşyaların isimlerini insan oğluna öğretti ve kodladı. Var olan tüm isimler çalışmalar, araştırmalar, medeniyetler, bilim ve teknolojinin gelişimi sonucu kodlardan yazıya dökülüyor, alın yazısı oluyor sen alın terinin enerjisini düşürüp ona pranga vurursan tekâmülü engeller adeta edebi yazılımının cümlesini bozarsın.

Çünkü bu isimler değerdir, önemlidir çünkü bu isimler matematiktir, fendir, fizi, metafiziktir, kuantumdur, ruhun tekâmülünü terbiye eder, edebi ede biyata sürükler.

Bilgi ayettir, ayeti bilmiyorsan okuduğunu anlamıyorsan kafacığın da yani dağarcığında ki değerler yoksa, değersizleştirilmişse isimlerini bilmek ne anlam ifade edecektir. Sen o değerler ile haşır neşir olamazsan sana bu unutturulursa beynin gelişmeyecektir, zekân sörf yapamayacaktır bu da en büyük şirktir, tekâmül engellemez.

Binlerce yıl oluşan uygarlık tarihinin değerleri unutulmaya yüz tutarsa müreffeh olabilirmisin. Sen sen olabilirmisin, içinde ki seni bulabilirmisin, nokta olabilirmisin, cennet de olabilirmisin bir düşün.

Ne Kapitalistim ne de Komünist ben bu coğrafyanın Cumhuriyet değerleri ile büyümüş, yetişmiş ve insan olma gayretinde şu an ki seviyemiz de tekâmülümüzü rahmani yolda yaşam hakkımızı, vatan aşkımızı, yâre sevdamızı insan olma gayretimizi bu değerlerimizle geliştiren bir bireyim tıpkı sizler gibi, birlikte Türk’üz. Ve unutmayınız ki ırkın adı değildir Türk. Kültürün ve coğrafyanın adıdır Türk.

Vatan sevgisi imandandır!  Bilgisiz iman sakattır.

Bilgiyi engellemek, üstünü örtmek, unutturmak ise en büyük şirktir.

Bilgi şeyin, eşyanın ismidir, ilimdir fendir, edebî gendir ve bilgi imandır iman ise huzur ile güvenmektir, hakikate inanmaktır. Apaçık gerçeğin adıdır bilgi.

Bu değerler bilgiden gelir seni bilgiye götürür o bilgi de imana götürür anladınız mı beni çocuk.

Şimdi sakın uyuma!  Haydi Eyvallah!

Not: Tekâmül: Olgunlaşma, olgunluk gelişim, gelişme, evrim, insanın edebî gelişimi takvaya giden seviyesi.

Bozunma: Bilginin doğal süreçte ger çek olgunlaşmasını, evrimini, gelişmesini ayrıştırmak, bozmak, edebî genlerini bozguna uğratmak.

Saygı ve sevgilerimle;