Şener Mengene


Strateji Derneği

Strateji Derneği


Ülkemizde, strateji alanında yaptığı çalışmalarla önemli bir farkındalık kazandırmıştır. Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu, Stratejik Araştırma Merkezi ve Sivil Toplum Kuruluşu olarak 'Güçlü Türkiye'nin Stratejik Vizyonu' hedefi ile kurulan Strateji Derneği, ülkemizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üretmektedir.

Ayrıca, ülkemizin gelecek vizyonuna katkı yapacak stratejik araştırmalar ile derinlemesine akademik, stratejik, jeopolitik, sosyal, sağlık, spor, enerji, gıda, teknoloji, hukuk, siyasal, ekonomik ve diplomatik konularla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Teknoloji, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarını desteklemektedir.

Bununla birlikte, ülkemiz için uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikalar geliştirmek, Türk ve İslam ülkeleri arasında sosyal, kültürel, siyasal, ticari ve askeri alanda işbirliğini güçlendirmek, somut, uygulanabilir, sürdürebilir, kısa, orta ve uzun vadeli, milli, yerel, ulusal, bölgesel ve küresel stratejiler belirlemeyi amaçlamaktadır.

Strateji Derneği, Stratejik Raporlar, Makaleler, Seminerler, Eğitimler, TV, Gazete, Dergi gibi bilimsel çalışmalar ile birlikte, Strateji Akademisi 'Stratejik Vizyon toplantıları' ile gündemdeki konuları, uzman konukları ile belirli periyodlarla derinlemesine değerlendirmektedir. İlgi duyan herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Yakın bir tarihte yapmayı planladığımız genel kurul ile güçlü bir yönetim oluşturacağız.

 

Şener Mengene

Strateji Derneği Başkanı