Demirhan Durmuş Çelen

'Kontrollü kahramanlar'

'Kontrollü kahramanlar'


Demirhan Durmuş Çelen


'Kontrollü kahramanlar'

'Kontrollü kahramanlar'


Kontrollü Kahramanlar kolay kolay ölemezler, ölenler onlara inanıp arkasından gidenlerdir.

Şehitler ölmezler ve şehit sadece asker değildir fikir şehitleri de vardır.

Bu yazım çok kısa olacak hislerle alakalı, his metafizik bir durumdur yani içseldir.

Neden mi?

Çünkü her şey göründüğü gibi değildir.                  

Suyu görürsünüz ama içindeki 24 elementi göremezsiniz veya ancak deneysel yöntemlerle her elementi bulursunuz.

Siyaset biliminde hiç bir şey göründüğü gibi değildir.

Sn; Canan Kaftancıoğlu'nu Pervin Buldan'ın babasının cenazesinde görürsünüz, görünen ile görünmeyen bir değildir.

Ümmi de olsan yani okur yazar olmasan dahi Allah vergisi hissedebilirsin, sağduyu diyor eskiler buna.

Bir de 'Algoritmik Stratejik Analiz' var ki Allah'ın izniyle bilginin içselleşmesi ve cümleler kurması, anlamlaşması sonucu herhangi bir konu ile ilgili projenin arşiv memuru gibi hatta sır memuru gibi önüne geliyor olması asla tesadüf değildir.

Bu farklı bir konu muhakkak ki amatörüz, demek ki Allah, amatörlere de fırsat veriyor ne diyeyim.

'Algoritmik Stratejik Analitik Düşünce' (ASAD)

Bu birleştirme şahsıma ait, tabii bu terimleri ayrı ayrı özümsememiş olsak inan yan yana getiremezdik seyahat halinde yani olduğu gibi yazıyoruz.

ASAD bizce ve kısaca problem havuzundaki problemleri sırasıyla çözmek, yani Algoritmik Yöntem ve akıl çok önemli bir vergi dir, onaydır. Analitik zeka eğilimi her birinin quantum sıçramasını ön görebilmek içsellik burada başlıyor yani basit analiz değildir,analitik yüksek bilgiyi pratik dü şünmektir. Strateji işte bu sıralamadaki bilinmiyenleri içselleştirerek senaryo yazmak ve yazılmış bir senaryoyu okuyabil mektir.

İş burada her bir sıradaki problem algoritmayı dönüşmeden önce her birinin analitik mikro bazda düşünsel veya işlemsel sorunları vardır.

Bunları quantum'dan Siyaset Bilimine uyarladığımızda; Kürt Problemi mi ki biz ona emperyalin Kürt kozu diyoruz, Kürt konusunu analitik incelersek yani Kürt ile kadim insanlık tarihinden bugüne kadar incelersek bunları sıralarsak, bir çok kalem var etkileşimler, bir çok faktör analiz edilip strateji oluşturulursa sorun morun kalmaz.

Göç sorunu sıralama, yer altı dini ve çarpık düşünsel etkileşimler, kadına şiddet, ekonomik kriz v.b.h epsi ayrı algoritmanın zinciri peki bu kalemlerin birbiri ile ilişkisinin olmaması mümkün mü? Değil doğada her şey birbirinden etkilenir Siyaset biliminde de aynı şekilde etkilenir.

Nasıl araba egzozu ozon tabakasını deliyorsa, egzoz bir çıktı yani atık doğayı etkiliyorsa esası yani tevhidi bozuyorsa inan Siyaset biliminde basit gördüğün şey de demografik toplumsal düşünceyi etkilediği, insanlığı vandallaştırdığı gibi, makinalaşan teknoloji insanlığı atıl hale getiriyor, yapay zeka çağında tamamen her şey bilgiye dayalı ve bilgi ile hız birleşince müthiş bir dayanılmazlık var.

Fizikte ki bilgi teknolojiyi iyileştirir veya yozlaştırır.Atom değerli,Atom bombası vahşet ve zararlı,gen teknolojisi değerli, klonlanma kötüye kullanma riski yüksek olduğu için tehlikeli.

Bu sıçramalar siyaset biliminde farklı bilgi ile fenni araştırmalarda farklı bir bilgi ile gelişir.

Bir edebiyat fakültesi mezunu eğer ki içselleşmişse çok rahatlıkla fizik araştırmalarında başarılı olabilir, süper ötesi insanı keşfetmek esas yetenek yani var olanı bulmak ve geliştirmek aslında seni quantuma, içselleştirmeye götürür kuramsal bilgi ile deneysel bilgi birbirinden ayrı mücadeleler, ilkinde hayal eder formülü bulursun diğerinde formülü hayata geçirirsin. İkisini birleştiren sıçramayı yakalar boyut değiştirir ve beynin inan yorulmaz bilakis gelişir ve sen de anlamazsın bu kadar bilgiyi nasıl taşıyabiliyorum diye.

Biz gazete küpüründen değerlendirme yapmayız onları değerlendirsek de ASAD yönteminde resimlere ve yazılanlara düz bakmayız, duyumları kaale almayız hakikati işte o Allah'ın yardımı ile quantum sıçrama içselleşmede yakalarız Allah diledi mi olur.

'Allah ilmi isteyene, zenginliği istediğine verirmiş.'

Hadis olup olmadığı konusu net değildir buna yakın hadis mevcuttur.

Niyetle de ilgili çünkü niyet zamanla da ilgilidir.

İşte quantum sorgulama, analiz, birleştirme bla bla bla... böyle gider biraz mana alemini bilmek lazım Allah inanın istersen sana o fırsatı veriyor amatörlük işte bu yüzden.

Ancak sırf materyalist düşünce yani niyet oysa zaman da niyetle ilgili olduğu için hakikatten uzaklaşıyorsun sonra materyaller el değiştiriyor bilgi öyle mi. Matrix havuzunda ASAD'ı bekliyor aslında oda bir HASAT ne ekersen onu biçersin sözü bu havuza çok uyuyor.

Havuzda bilgi yani data ne kadar nitelikli ve birikmiş ise birleştirme hızı ile de yani zamanla da alakalı olsa dahi düzgün cümle muhakkak kurulacaktır, yani bilgiyi quantum'dan içselleştirmeye oradan da tevhide götürecek Allah'ın halifeliğini hisseden muhakkak ki kâmil insanlar vardır.

Kısacası bu amatör bilgilerimizle Sn. Kaftancıoğlu'nun Pervin Buldan'ın babasının cenazesine katılması ve başında Türk kamuoyuna sunulması bizce çok ilerideki sıçramanın direnç odaklarıdır.

Fotoğrafı düz okursanız eski bir İl Başkanı gayet doğal bir cenaze törenine katılıyor veya iktidarın istemediği bir rakibinin cenaze törenine katılıyor ne var bunda diyebilirsiniz.

Bizce öyle değil Akp dışında yükselen iki parti var birincisi merkez sağ parti onu yazdık diğeri herkesin camın arkasından desteklediği parti Hdp işte ASAD yani 'Algoritmik Stratejik Analitik Düşünce' Sistemi yönteminde düşünce Matriks'in de içsel sıçrama his dedik şimdilik ona amatörüz ya.

Ötekileştirerek iktidara gelme yöntemi milliyetçilik değildir. Ötekileştirirsen bölünürsün. Algoritma da bu halkayı analitik strateji ile inceleyerek iyi araştırılmalıdır.

Vatan savunmasında birlikte olabilmek için ötekileştiremezsiniz.

Eğer ki ihanet edenler olursa sadece ihanet edenleri ibreti alem karşısında hak ettiği dersi verirsin olur biter.

Geçmişte İktidarın eski Kürt kökenli kaymakamları Bakan yapması önemli bir hamleydi, Ankara patlaması olmasaydı onları daha uzun tanıyacaktık bakalım Tüm Türkiye'nin bakanı mı olacaklardı yoksa mikro Kürtçülük mü yapacaklardı görecektik ancak emperyal bu metodu tutmadı ve bombaları patlatdı.

Celal Doğan'ın Hdp'ye katılması bizce ASAD yöntemidir ona toplum mühendisliği diyenler de var.

Ancak şimdi bu yöntemi uygulamak iste yenlere hain damgası vuruluyor yanılıyor sunuz.

Bizi bizden uzaklaştırmak doğru yöntem olamaz. Çözümden kaçarak çözüm üretemezsiniz.

Yan yana omuz omuza kalkınma hamlelerini başarırsak kimse bizi yıkamaz zenginleştikce ayrışma asla olmaz. Zengin hiç bir Kürt devlet kurma derdinde değil, ancak emperyalin kurmak istediği Kürt devletini görüyor oraya gitmek iste mese de yanlış politikaları içine sindiremeyen ler gitmese de oryantasyon hissine kapılıyor. Kabahat yanlış veya kasıtlı ayrıştırma politikaları üretenlerindir.

Bu yazı çok kısa olacak dedik sözümüzde duralım. Evet kısa oldu eğer uzun yazılsaydı en fazla on ciltlik bir muazzam külliyat eser olurdu emin olun. Bir gün devlet derse ki yaz, yazarız elbet.

Kalkınma yoksa, iş, aş ve özgürlük yoksa azınlığı aşmış çoğunluğu ötekileştirerek veya paramiliter yöntemlerle durduramazsınız nokta.