Taha Akyol


İslamofobi

Bu gelişmelerin en çok Putin’e yarayacağı bellidir. Kutsal kitabımızı yakan aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın Rus olması böyle bir tabloda dikkat çekmekte ve Putin’in KGB ajanlığından gelen becerilerini akla getirmektedir.


Stockholm’de bir grup İslamofobik fanatiğin Kuran-ı Kerim yakması, üzerinde çok yönlü durulması gereken bir olaydır. Ciddiyetle ele alınmalı ve mutlaka Müslümanlar bir de kendilerine bakmalıdır.
İslamofobinin antisemitizm gibi totaliter, faşist bir davranış olduğunda şüphe yoktur.

Stockholm’deki menfur hadise İslamofobinin bir dışavurumudur.

Stockholm’de kutsal Kitab’ımızı yakan Rus asıllı Rasmus Paludan, üç yıl önce de Danimarka’da Kuran yakanların başındaki isimlerden biriydi. O zaman, iftar vakti Belediyle Meydanı’nda yapmışlardı bu menfur eylemi. (2 Haziran 2019)

Bu defa eylem için mesela Afganistan veya İran gibi bir ülkenin değil, Türkiye’nin büyükelçiliğini seçmeleri, eylemin Türkiye’ye odaklandığını gösterir.

PUTİN VE AŞIRI SAĞ

NATO üyeliği sürecinde Türkiye ile İsveç arasında gerilimler var. Eyleme Türkiye’nin göstereceği haklı tepkinin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olmasındaki gerilimleri büyüteceğini, bunun Türkiye ile Batı arasındaki ilişkileri daha da gereceğini hesaplamamış olamazlar. Din ve vicdan hürriyetine tecavüz ve ağır tahrik niteliğindeki bu menfur olayın ardından PKK gösterilerinin sahnelenmesi de...

YAZININ DEVAMI