Oğuzhan Müezzino

KADROSUZ DOKTOR SKANDALI BÜYÜYOR

Bugüne kadar bana gelen tüm gizli bilgi akışlarına da hep soğuk yaklaştım ama bu saatten sonra onlarla da görüşeceğimi bilmenizi isterim.


Oğuzhan Müezzino


KADROSUZ DOKTOR SKANDALI BÜYÜYOR

Bugüne kadar bana gelen tüm gizli bilgi akışlarına da hep soğuk yaklaştım ama bu saatten sonra onlarla da görüşeceğimi bilmenizi isterim.


Merhaba. Yine ben. Oğuzhan Müezzino. Mazlumların sesi :)) Liv Hospital Mağduru. Tabi işin şakası. Bu gidişle Liv Hospital kendisini haklı çıkarmak için mağdur koltuğuna oturursa şaşırmam. Neydi konumuz İstinye Üniversitesi Liv Hospital Bahçeşehir Hastanesi’nde yaşadığımız olaylardı. Ne yaşamıştık. Grip vakasıyla gittiğimiz hastanede 4 ay 8 gün kalmıştık. Ve yapılan yanlış tedavi sonucu kortizon bağımlısı olup taburcu olmuştuk. Peki bu süre zarfından ne olmuştu. Ben hastanede Başhemşire Emine ve çetesini ortaya çıkarmış ve onlarla mücadeleye etmeye başlamıştım. Sonrasını da zaten sizler biliyorsunuz. Bunları yazılarımın bu saatten sonra daha net ve daha nokta atışlı olacağını belirtmek için yazdım. En son hastaneyle ilgili yazdığım kadrosuz doktor skandalından sonra ne olmuştu? 

Hastane yönetimi atar topar toplantı yapıp akşam saat 18.00’den sabah saat 06.00’ya kadar olan kadın doğum polikliniği kapatmıştı. Bunu neden yaptılar? Korkularından mı? Tabi ki hayır. İnsan sağlığıyla oynamaktan korkmayanlar, o yazımdan neden korksun. Onlar olası bir denetime karşı gardlarını alıp beklediler. Ha şimdiden söyleyeyim. Bu saatten sonra dostlarımı araya sokup bana beklesin, konuşalım gibi tekliflerinizi de reddeceğimi bilmenizi isterim. Benim yakın dostum olan Yaşar Büyük’ün de tekliflerini kabul etmeyeceğimi belirtmekte fayda görüyorum. Herkes kanuni yolda yürüsün. Ben eminim ki daha çok polikliniğiniz kapanacak ve o hastanede yapılan usülsüz her şey kamuoyu tarafından bilinecek. Bunu da bir gözdağı gibi görmelerini istemem. O hastaneden Genel Müdür Fatih, Başhemşire Emine ve çete üyeleri atılıncaya kadar da bu böyle devam edecek. 

Bugüne kadar bana gelen tüm gizli bilgi akışlarına da hep soğuk yaklaştım ama bu saatten sonra onlarla da görüşeceğimi bilmenizi isterim. Şimdi onlar kadın doğum polikliniğinin akşamdan sabaha olan kısımlarını kapatmış olabilir. O günlere ait güvenlik kamerası görüntülerini de silmiş olabilir. Bir kriz oluştu ve geçti de diyebilirler. Ama unutmayın ben sizlere söylemiştim. Ben oradaki kadrosuz doktor olaylarını sosyal medyadan bana yazan hastalardan öğrendim. Onlardan gelen videoları da yayınlamamıştım. Artık onları da yarından itibaren yayınlamaya başlayacağım. Eminim ki bu kadrosuz doktor muayeneleri ve oralarda yaşanılanlar bir çok televizyon kanalının da dikkatini çekecektir. Unutmayın çığ küçük bir kartopundan oluşur ve büyür. Biz kendimizi şimdilik küçük bir kar topu gibi görelim. Yuvarlandıkça da büyüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Şimdi gelelim asıl konumuza. Kimdi bu kadrosuz doktorlar. Hemen söyleyeyim. Dr Deniz … , Dr Cafer …., Dr Onur …., Dr Barış …., Dr Buket ….., Dr Levent …., Dr Merve ….., Dr Ali Berk ….., Dr Hanife ……. Bu doktorların soyisimlerini yazmıyorum. Bu doktorların bazıları Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesinde çalışıyor. 

17 Mayıs 2024 tarihinde gece 02.31’de kadın doğum polikliniğine giden hastaya kadrosuz doktor bakıyor. Hastaya prolutan Depot 500 mg ve progrstan 200 mg 30 yumuşak kapsül ilaç yazılıyor. Bu reçeteye kadrosuz doktor hastanenin kadrolu doktoru Op. Dr Deniz Sarıkaya Kalkan’ın kaşesini basıp imzalıyor. 
9 Mayıs 2024 tarihinde gece 01.43’te kadın doğum polikliniğine giden hastaya yine bu kadrosuz doktorlardan biri bakıyor. (Bu arada hangi gece hangi kadrosuz görevli hepsini biliyorum) bu hastaya Akut Sistit, hiperemesiz gravidarum, bulantı kusma ve gebelik durumu muayenesi yapılıyor. Ve hastaya Monurol 3 g grnul içeren sase ve prilam dr 10 mg/10 mg değiştirilmiş salımlı 30 tablet ilaçları yazılıyor. Bu reçeteye kadrosuz doktor hastanenin kadrolu doktoru Yardımcı Doç. Dr. Bülent Tekin’in kaşesini basıyor ve imzalıyor. 

14 Mayıs 2024 tarihinde gece 22.32’de kadın doğum polikliniğe giden hastaya yine kadrosuz doktor bakıyor hastaya idrarda diğer anormal bulgular tanısı konuluyor. piyeloseptyl 30 film tablet ilacı yazılıyor. Reçeteye Yardımcı Doç. Dr.  Bülent Tekin’in kaşesini basıyor ve imzalıyor. 

19 Mayıs 2024 tarihinde gece 03.09’da kadın doğum polikliniğine başvuran hastaya bakan kadrosuz doktor hastaya gebelik muayenesi yapıyor. Monurol 3 G Granül içeren sase ilacı yazıyor. Reçeteye hastanenin kadrolu doktoru Op. Dr. Deniz Sarıkaya Kalkan’ın kaşesini basıyor ve imzalıyor. 

19 Mayıs 2024 tarihinde gece saat 02.54’te kadın doğum polikliniğe bakan kadrosuz doktor hastaya anormal uterus ve vajina kanaması tanısı koyuyor. Ve hastaya Transsanıme 500 mg 50 film tablet, postan forte 500 mg 20 tablet ve prımolut-n 5 mg 30 tablet ilaçlarını yazıyor. Reçeteye hastanenin kadrolu doktoru Op. Dr. Deniz Sarıkaya Kalkan’ın kaşesini basıyor ve imza atıyor. 

23 Mayıs 2024 tarihinde gece saat 20.33’te hastanenin kadın doğum polikliniğine giden hastaya yine kadrosuz bir doktor bakıyor. Hastaya Akut vajinit ve abdominal ve pelvik ağrı tanısı konuluyor. Ve hastaya Zolax 150 mg 2 kapsül ile mixovul 750 mg/200 mg/100 mg ovul ilaçları yazılıyor. Reçeteye hastanenin kadrolu doktoru Yardımcı Doç. Dr. Bülent Tekin’İn kaşesi basılıyor ve imzalanıyor. 

22 Mayıs tarihinde gece saat 23.00’de hastanenin kadın doğum polikliniğine giden hastaya gebelik muayenesi yapılıyor. Ve hastaya Protestan 200 mg 30 yumuşak kapsül ilacı yazılıyor. Reçeteye hastanenin kadrolu doktoru Op. Dr. Deniz Sarıkaya Kalkan’ın kaşesi basılıyor ve imzalanıyor. 

21 Mayıs tarihinde hastanenin kadın doğum polikliniğe gece boyunca 3 hasta gidiyor ve bunlara hastane kadrolu doktoru Op Dr Deniz Sarıkaya Kalkan’ın, 22 Mayıs tarihinde hastanenin kadın doğum polikliniğe gece boyunca 4 hasta gidiyor ve bunlara yine hastanenin kadrolu doktoru Op. Dr. Deniz Sarıkaya Kalkan’ın, 23 Mayıs tarihinde hastanenin kadın doğum polikliniğine gece boyunca 4 hasta gidiyor ve bunlara yine hastanenin kadrolu doktoru Yardımcı Doç. Dr. Bülent Tekin’in, 24 Mayıs tarihinde ise hastanenin kadın doğum polikliniğine giden 2 hastaya da yine hastanenin kadrolu doktoru Op. Dr. Deniz Sarıkaya Kalkan’ın kaşesi basılıyor ve reçeteleri imzalanıyor. 

Ben kadrosuz doktorların baktığı hastaların listesini bir yıl öncesine kadar yazabilirim. Sadece birkaç günü yazdım. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Hastane yönetimi bizim tedavimizi engelleyenlere karşı bir yaptırım kararı alıp uygulamış olsaydı ben bu yazıları yazmayacaktım. Ama bekletme ve oyalama taktiğinden öteye gidemeyen hastane üst yönetimi yaz kardeşim dedi bizim pisliklerimizi. Bende yazıyorum. 

Bakın bir doktorun kendi kaşesini bir başka doktora kullandırması, o kaşe ile ilaç yazdırması suçtur. kadrosuz bir doktorun da bir hastanede poliklinik yapıp başka bir doktorun kaşesini kullanması ve hasta bakması da suçtur. 
Benim merak ettiğim şu, sizce hastanenin doktorları gece 2’de 3’de hatta 4’te o hastaneye gelip poliklinik yapmışımdır. Tabiki hayır. O doktorların da o saate o hastane olmadıklarını da ispatlarım. 

Bu yazdıklarımda da yalan bir nokta yok. Bu yazımda bir suç duyurusu niteliğindedir. Hem sağlık bakanlığına hem de cumhuriyet başsavcılığına. Demek ki neymiş. Kadın doğum polikliniklerinin akşamdan sabaha kapatmak bir çözüm değilmiş. Bu poliklinikleri kapatmanız geçmişte insan sağlığıyla oynadığınız gerçeğini gizleyemez. O kadrosuz doktorların hastalara yazdıkları ilaçlarla ya bir tanesi çocuğunu kaybetseydi, ya da bir daha çocuk sahibi olamayacak hale gelseydi bunun suçlusu kim olacaktı. Bizi inkar ettiğiniz gibi onları da mı inkar edecektiniz. 

Yarın akşam kadın doğum polikliniklerinde kadrosuz doktorların muayene ettiği hastalardan gelen muayene ve muayene sonrası videoları yayınlamaya başlayacağım. İstinye Üniversitesi Liv Hospital Bahçeşehir hastanesi bakın daha kaç hastanın sağlığıyla oynamış. 

Kaşesini bilinçli bir şekilde başka doktorlara kullandıran hastanenin kadrolu doktorları da bence vakit kaybetmeden görevlerinden istifa etmeli. Çünkü doktorluk yeminlerini tutmadılar. Bu suça ortak oldular.