Yasin Aktay

Mesaj yerini bulmuştur

Bunlar halkın içine çıkamaz diyeceğim, diyemiyorum, bunlardaki yüz kösele derisi gibi maşallah.


Yasin Aktay


Mesaj yerini bulmuştur

Bunlar halkın içine çıkamaz diyeceğim, diyemiyorum, bunlardaki yüz kösele derisi gibi maşallah.


Evvela, şunu bir daha tekrarla buraya not edelim: yabancı düşmanlığının kendisi Türkiye’ye, Türk kültürüne, tarihine, inancına ve toplumsal dokusuna yabancı bir ideoloji. Bunun şahidi bu topraklardaki bin yıllık kültür ve medeniyettir. Her türlü hamasi ve tarih-kültür güzellemesinden uzak olarak, Türkiye’de bin yıl boyunca korunmuş olan toplumsal ve kültürel çeşitlilik bu topraklara en yabancı kavramın “yabancılık” olduğunu gösterir.

İkincisi, son zamanlarda arttığı söylenen yabancı düşmanlığı söylemleri Türkiye’de küçük ve örgütlü bir azınlığın kışkırtmalarıyla, örgütlü medya çalışmalarıyla görünürlüğü artan söylemler. Türk halkı “yabancı düşmanı” ithamını hak edecek bir yaklaşımın içinde hiçbir zaman olmadı. Sözkonusu örgütlü, hatta partili grup halkın içinde her çıktığında halkın geniş kesimlerinden ciddi tepkiler görüyor.

Bunlar halkın içine çıkamaz diyeceğim, diyemiyorum, bunlardaki yüz kösele derisi gibi maşallah. Sağduyulu Türk halkının gösterdiği tepkileri inanılmaz bir yüzsüzlükle karşılıyor hiç umursamadan yollarına devam ediyorlar. Bu...

YAZININ DEVAMI