Oğuzhan Müezzino

ONUR AKAY’IN MERT DURUŞU

Bir sigaran var mı diye dibine giriyorlar, ya da bir çorba parası verir misin diye ardından da vatandaş korkudan çıkartıp veriyor. Adını sadaka koyuyor.


Oğuzhan Müezzino


ONUR AKAY’IN MERT DURUŞU

Bir sigaran var mı diye dibine giriyorlar, ya da bir çorba parası verir misin diye ardından da vatandaş korkudan çıkartıp veriyor. Adını sadaka koyuyor.


Onur Akay’ı hepiniz yakından tanıyorsunuz. Öncelikle şunu belirtmeliyimki kendisinin billur gibi bir sesi, çok iyi bir müzik bilgisi ve sayısını kendisinin dahi bir sefer hatırlamayacağı kadar da bestesi var. Türk Sanat Müziğinin efsane isimlerinden biri. Kamuoyunda Bülent Ersoy dahil bir çok ünlü ismin sevdiği, değer verdiği bir isim. Bizim de aile dostumuz. Ev içinde bizleri nağmelere boğan bülbül seslimiz. Sosyal medya hikayemde de dediğim gibi düğünümüzün sanat güneşi. 

Hayatta görebileceğiniz en naif, en kibar insanlardan biridir. Hoşgörüsü ve dinleyişi ise insanda sevgi tomurcukları oluşturur. Onur Akay’ın bir de gazetecilik ve köşe yazarlığı kimliği var. Birçoğunuzun evine de verdiği haberlerle girdi. Felaket Tellalı adını verdiler ona. Hangi ünlü hastaneye kaldırıldı, hangi ünlü öldü haberleriyle bir anda şanına şan kattı. 

Onur birazda sivri dillidir. Hakkını yedirmez, inandığı şeylerden ödün vermez. Gündeme getirdiği bazı konuların günlerce konuşulduğunu da kimse inkar edemez. Ve hiç yalan yazmaz. İddiaları da sağlamdır ve belgelidir. 

Son günlerde sevgili Onur Akay yeniden gündeme geldi. Bu sefer kötü haberi o değil meslektaşları duyurdu. Onur, gittiği bir restoranda saldırıya uğramış, darp edilmiş. Bir karıncayı bile ezmekten imtina eden bir kişiyi darp edenler ise kaçmış. Bende haberi bana birkaç köşe yazarı dostumun attığı link ile gördüm. (MALUM HASTALIK OLAYLARIMIZDAN DOLAYI ÇOK HABER İZLEMİYORUM) Ardından da Onur’un bana attığı video düştü önüme. Oğuzhan abi darp edilme konumu gündemde tut diye. Tabi hemen aradım Onur’u. Ne olduğunu sordum. Oda bana başından geçenleri anlattı. Asalında dün akşam yazacaktım köşe yazımı ama bana gönderdiği videonun biraz viral olmasını bekledim. 

İzlenme sayılarını ve etkileşim grafiklerine baktım. Amacımızın hasıl olduğunu görünce de oturdum bilgisayarımın başına ve yazmaya başladım. Bir gazetecinin darp edilmesine, saldırıya uğramasına hep karşı olmuşumdur. Her ne olursa olsun şiddetin her türlüsüne karşıyım. Bir derdiniz varsa gidin hukuki olarak hakkınızı arayın. Bir insanı darp etmek nedir. Hangi devirde yaşıyoruz. Bunun tek sorumlusu da bence biraz dizi filmler. Öyle karakterler oluşturuyorlarki filimlerin öyküsünde onu izleyen gençlerde o karaktere girip sokaklara iniyor. Ve sokaklarda bu tür olaylara neden oluyorlar. Bence sokak hayvanlarının uytulması tartışmalarının yaşandığı bu günlerde film karakterlerinin şiddet görüntüleri öncelikle ekranlarda uyutulmalı. Herkes kendisini çete lideri sanıyor. 

Herkes bir organizasyon peşinde. Sokaklara terk edilen hayvanlar bu ülkenin bir sorunu olabilir ama çocuğuna aldığı köpeği bir süre sonra çocuğu sıkıldı diye sokağa atanlarda suçludur. Şimdi diyeceksiniz ki Onur Akay ile sokak köpeklerinin ya da film karakterlerinin ne alakası var. Yahu kardeşim Onur Akay’ı sokak ortasında darp edip kaçan kişiyi siz ne sanıyorsunuz. Atmışlar sokağa, ne halin varsa gör demişler. Oda kendisini serseriliğe vurmuş. Onun bunun üstünden geçinmeye çalışmış bir kişi. Sokak hayvanlarından daha tehlikeli. Ülkemizin asıl sorunu da bu. Cahil ve mafya özentili gençlerimiz var. Asıl önlem bunlar için alınmalı. Vatandaş sokakta yürürken hayvanlardan korkmuyor, bir köşeye sinmiş, ne olduğu belirsiz kişilerden korkuyor. 

Bir sigaran var mı diye dibine giriyorlar, ya da bir çorba parası verir misin diye ardından da vatandaş korkudan çıkartıp veriyor. Adını sadaka koyuyor. Alanda nasıl aldım diye yine aynı köşesine geri gidiyor. Bir süre sonra onlar o köşe başlarını mesken tutuyor. Vatandaşlarda başka yollardan yürümeye başlıyor ya da o muhite hiç uğramıyor. Onur Akay’ı darp edenler elbetteki yazdığı köşe yazılarından rahatsız olanlar. Onlarda kalemden korkmuş, ünlenmek ve Onur’a mesaj vermek içinde darp yolunu seçmiş. Korkmadan çekinmeden. 

Bu yazdığımda sorumlu devlettir ya da hükümettir demiyorum. Siyaset yapmıyorum. Bu toplumsal bir sorun. Güvenlik güçlerimiz takdire şayan bir şekilde  mücadelesini sürdürüyor. Biz sustukça bu tür tipler aramızda dolaşmaya devam ediyor. Bunları gördükçe polise, jandarmaya ihbar edelim. Köşe başlarını tutmaya çalışanlara burasının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu hatırlatalım. 

Onur Akay gibi değerlerimizi koruyalım. Ülkemizi koruyalım. Ve çocuklarımızı iyi yetiştirelim. Sokaklardaki bu tiplerin bir film karakteri olduğunu söyleyelim. Filmlerin en başında yazan BU FİLMDEKİ TÜM KARAKTERLER VE KONULAR HAYAL ÜRÜNÜDÜR yazısını mutlaka okutalım. Sokaklarımızı Onur Akay’ı darp edenlerden koruyalım. Devletimizin güvenlik güçlerine ihbar edelim. Geçmiş olsun Onur…