Demirhan Durmuş Çelen

Opus Dei “Katolik örgüt”

Opus Dei de üçüncü tip üyelere; “cooperatori” deniliyor. Tarikatın gönüllü yardım ve eğitim kuruluşlarında yer alıyorlar.


Demirhan Durmuş Çelen


Opus Dei “Katolik örgüt”

Opus Dei de üçüncü tip üyelere; “cooperatori” deniliyor. Tarikatın gönüllü yardım ve eğitim kuruluşlarında yer alıyorlar.


Opus Dei  Katolik örgüt

Opus Dei Latince anlamı : Tanrı'nın Eseri.

2 Ekim 1928'de Madrid’de sıradan bir papaz olan Jose Maria Escriva de Ba laguery Albas  tarafından kurulan Ka tolik bir örgüt.

Tam adı "Sociedad de la Santa Cruz de Opus Dei"dir1950 yılında papalık tarafından resmen onaylamıştır. Papalık,güçlü anti -komünist misyonu nedeniyle açık destek verdiği "Opus Dei" nin statüsünü 1982'de yükselte rek,örgüt önderine,tarikat başkanları na mahsus piskopos ünvanını verdi.

Opus Dei,İspanyol asıllıdır.Katolikliğe sadık laik iş ve meslek sahiplerini bir araya getirerek Papa’ya Vatikan dışın da destek olacak varlıklı ve iyi eğitim görmüş elit bir kadroyu oluşturmak amacı ile kurulan ama günümüzde Vatikan’da en etkili olan laik kurum dur.Gizli bir örgüt olan Opus Dei’nin tüm üyeleri meslek sahibi Katolikler den oluşmakta,her ülkede örgütten sorumlu bir Kardinal bulunmaktadır.

Onlara göre Papa’nın kimliği,Kilise’ nin de,Papalık Makamı'nın da üstün dedir.Papa,Tanrı Krallığı’nın kutsal önderidir Böylesine yüce bir mertebe ye erişebilen kişi de elbette olağan üs tü bir kişidir bu nedenle Opus Dei, böylesine olağan üstü bir kişi tarafın dan temsil edilen Vatikan Devleti'ni yüceltir ve Kilise’yi ikinci planda gö rür.

İsviçreli Parlementer ve toplum bilim ci Jean Zieglerr: "Opus Dei kendisiyle terörizm kadar mücadele edilmesi ge reken,gizli çalışan aşırı sağcı bir hare kettir."

İngiliz araştırmacı Michael Walsh: "Bu örgüte Opus Dei (Tanrı’nın Eseri) değil Actopus Dei (Tanrı’nın Ahtapo tu) denilmelidir."

2.8 milyar dolar serveti,600 medya aracı bulunmaktadır; 15 üniversite si,97 teknik okulu,36 ilk öğretim oku lu olan Opus Dei Tarikatı son olarak karikatür krizi ile gündeme gelmişti.

Tarikat dünya siyasetinde de varlık gösterir.İngiltere Millî Eğitim Bakanı Polonya hükûmetin de görev yapan 3 bakan,Perulu 2 bakan,ABD Ana yasa Mahkemesi’nin 2 yargıcı,Amerikan Kongresi'nin onlarca üyesi,eski FBI Başkanı Louis Freeh ve Fox televizyo nunun yorumcusu Robert Novak; Opus Dei Tarikatının müridi olduğu nu gizlemiyor.

Abd'de kürtaj,eşcinsel evlilikleri ve kök hücre çalışmaları konusunda yö netimin muhafazakâr tutum göster mesinin ardında Opus Dei'nin yattığı vurgulanıyor.

Bu tarikatın bir marifetide "Yeşil Ku şak Projesi "ne hizmet etmeleridir.

Gülen ise 12 Mart,12 Eylül askeri dar belerinin baş destekçisi olmuştur.

Komünizme Karşı Mücaddele Der neklerinin Erzurum ile İzmir şubele rini ilk kuran zattır. 

Opus Dei’de tüm üyelerin ortak ama cı bu dünya da bir Civitatea Dei (Tan rı Sitesi) yani teokratik(dini) bir dev let kurmaktır.

Opus Dei inananları,bir gün tüm dün yanın Hıristiyan olacağına inanırlar.

Gülen de “Vatikan’da ölmek istiyo rum” mealinde bir mektubu Papa’ya göndermişti hatırlayınız. 

Papaz Josemaria Escriva’nın Opus Dei (Opus Dey) örgütünün temelini oluşturan “rehber” kitabı “Yol” adını taşıyor.1934 yılında yazılmış,43 dile çevrilerek tüm dünya da 4,5 milyon satmıştır.Bu kita bın İngilizcesi,THE WAY. Raslantıya bakın ki,Fethullah Gülen’in İngilizceye çevrilen ilk kitabı da,dört ciltlik “Criteria,or lights of the Way” (İzmir,1990)

Kimilerine göre Escriva,dengesiz,sinir li,paranoyak özelikleri olan biriydi. (Nurettin Veren’in açıklamaları da Gü len’in aynı karakterde olduğunu gös teriyor.)Çok yakınında bulunan,örgüt ten ayrılan bazı eski üyeler bu tür it hamlarda bulunmuştur.

FETÖ yapılanmasını bir tarikat yapısı olarak kurmuştur.Dünyada bu tip ör gütlenmeyi ilk yapan FETÖ değildir. Tıpkı FETÖ gibi tarikat yapısında ör gütlenip ticari ve siyasi güç elde eden başka tarikat örgütlenmeleri da var dır.Bunlardan en meşhur iki tanesi Moon tarikatı ve Opus Dei tarikatıdır.

Neden Fetullahçı hareket Katolik Opus Dei tarikatına bu ka dar çok benziyor? 

Çünkü,ikisini de kendi hesabına ça lışması için CIA kurdurmuştur model aynı taktik aynı,yapılanma kullandık ları kelimeler bile aynı.

Türkiye de bu hareket artık Feto'yu bizce aşmıştır legalleşme eğiliminde dir en büyük destekçileri de Siyasi Partiler ve bazı Stk’lardır.

Toplumsal olguda gerçek şudur bu görüşle nesiller yenilenince eskiyi siler bu olası planlama evrensel dev let ve evrensel mistisizimi oturtacak mücadeledir.

Partilere gelene kadar doktrinleşen bu hareket Siyaset Bilimin de dahi örtülü yerini almıştır.

"Yeni Dünya Düzeni"bu hareketin bilimsel normlara oturmuş halidir.

Sorun illegal örgütlerlerle toplum al gısını oluşturmakta bu az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde tahribatla ra maruz bırakıyor doktrinleşinceye kadar geçen sürede sanki toplumsal deney gibi toplum üzerinde denenen bu CIAsaldin sistemi daha sonra ulus lararası doktrinde "Yeni Dünya Düze ni" Türkiye'yi Aktör ülke konumuna getirerek Ortadoğu da rol model ül ke yapma gayretinde.

CIA'nin tabi ki Türkiye dünyanın num berone ülkesi olması çabası değil ilk amacı hızlı bir şekilde asimilasyon ve bölgeyi kendi lehine kontrol altına al mak bu ulus devlet kavramıyla ger çekleşemiyeceği için bu yola başvu rarak "evrensellik" kavramı ile yani global bir din anlayışı ve  global yeni ekonomi ve global tek devlet anlayışı nın oluşan eyalet türü devletciklerle ilk öncelikle oturtulması daha sonra tek kültür ve tek anlayış.

Tek Devlet  Tek Bayrak Tek Din  Tek Kültür

Evrenselleşerek tek hale gelmesi için bu alt sistem faaliyetler CIA tarafın dan yıllarca örgütleniyor bu sevdala rı asla bitmez.

Giderek daha bilimsel hale getirilme gayretinde.

Eğer ki bir toplumda genel kabul gör müş sistemleşmiş toplumsal karakte re dönüşmüş refleksler zamanla normlaşır ve bilimselleşir doktrinleşir.

"Yeni Dünya Düzeni” Doktrinsel bir kelimedir ancak "Doktrinsel Toplum" olgusu henüz istenilen düzeyde değil dir bu mücadele geliştirilerek devam etmektedir.

FETÖ'NÜN BEL KEMİĞİ İMAMLAR SİLSİLESİ"

FETÖ'nün her ülkede bir imamı var. FETÖ'nün belkemiği imamlar silsile si.OPUS DEİ'de de aynı benzer yapı var.Orada da Opus Deinin bütün ül kelere dağıttığı din adamları var. Opus dei'de esas karar merci bu din adamları.

Takiye anlayışı;

Opus Dei tarikatında “takiye” anlayışı üyeliğin temelini oluşturuyor.Üyeler bulundukları mevkilerde ya da görev lerde Opus Dei’ye üye olduklarını giz lemek için normalde tarikata ters olan şeyleri dahi yapmakta özgürdür. Aynı yöntemle devletin kılcal damar larına sızan FETÖ’cüler farklı kimlikle re bürünerek gizlenmeyi başardı.

Maske kavramlar

Opus Dei’nin örgütlenme çalışma larında özellikle “hoşgörü” ve “diya log” kavramları öne çıkıyor.

Hızlı Yükseliş ;

Fetullah Gülen,tıpkı sıradan bir papaz ken “aziz” ilan edilen Opus Dei kuru cusu gibi hızla yükseldi.FETÖ de Opus Dei gi bi ekonomik ve siyasi  bir güç haline getirildi.Ancak Opus Dei’nin Katolik dünyada kurduğu hakimiyeti Müslüman dünyada kurmakla görev lendirilen FETÖ deşifre oldu.

Josemaria Escriva’yı da “aziz” yapan Papa II.Jean Paul aynı zamanda Ce maat Lideri Fettullah Gülen ile İstan bul Vatikan temsilcisi Mon senyör George Marovitch aracılığı ile görüş müştür Komünizmle mücadele der neği yapısı Opus Dei hareketini be nimsemiş ve bu hareket Fettullah Gü len ve imamları ile birlikte Türkiye ve İslam alemi liderliğine doğru evrilmiş tir.

Opus Dei Tarikatı ve Gülen Cemaati' nin üye tipi de aynıdır.Her iki örgütte de üç tip üye vardır.

Opus Dei’de birinci grup olarak adlan dırılan “Numerarid” denilen üyeler hiç evlenmiyorlar.Opus Dei evlerinde yaşıyorlar.İhtiyaçları dışındaki tüm ka zançlarını tarikata veriyorlar.

Gülen Cemaati’nde “İmam” ve “İma me” olarak adlandırılan abi ve abla denilen üyeler de hiç evlenmiyorlar. Tarikat evlerinde yaşayıp,tarikatın hiz metindedirler.Tüm otorite onlardır. Yedi kişilik İstişare grubu,kıta,ülke,böl ge sorumluların bunları içinden seçili yor.

Opus Dei de ikinci üyeler; “Sopranumerari” olarak adlandırıyor lar.Tam üyedirler. Fakat evleniyorlar Tarikat evleri dışında yaşıyorlar.Aylık ödüyorlar.

Gülen Cemaati’nde ise bu tip grup, Şagırd – ŞAKİRT ve Şagır de diye ad landırılan cemaat içinde yetişip evle nenlerden oluşuyor.Cemaate tam üyedirler.Fakat maaşlarından belli yüzdeyi aylık olarak cemaate ödüyor lar.

Opus Dei de üçüncü tip üyelere; “cooperatori”deniliyor.Tarikatın gö nüllü yardım ve eğitim kuruluşlarında yer alıyorlar.

Gülen Cemaati’nde de bunlara ek ola rak “himmet” adı altın da yardım da bulunan ağırlıkta ki üyeler ve destek çilerden oluşuyor.

Moon Tarikatında ise tam tamamı na Opus Dei gibi üyelikler vardır.

Bu üçlü tarikatların propaganda ve örgütlenme çalışmalarını yürütürken kullandıkları kilit kavramlar da aynı dır.“Diyalog”,“Hoşgörü “,”Dini Araştır malar” ve “Sevgi”.

Üçünün birlikte yürüttükleri bir faali yet daha var.”Dinler arası Diyalog ve Hoşgörü” adı altında ABD,sonrasın da 1991 ile 1994 yılında İstanbul son rasında Riha’da birlikte toplantı dü zenlediler.

Üçünün ortak özelliği misyoner faali yetleridir.Her üç tarikatın ABD’deki NED,CSIS ve CIA gibi istihbarat örgüt lerince desteklendiği belirtiliyor.

Papa’nın Kutsal Mafyası

” Opus Dei’nin muazzam bir gücü var Koyu Katolik olan Hristiyanların bün yesinde yer aldığı bir yapılanma Opus Dei Papa 2 John Paul,icracılığının etki sini Opus Dei’ye borçlu olduğunu açıkça ifade etmekten çekinmemiş bir Katolik liderdi.

Terör,kısaca siyasi amaçlı şiddettir;

Türkiye’de faaliyet gösteren terör ör gütleri genellikle dörtgruba ayrılarak İncelenmektedir.

Bunlar Marksist-Leninist ideoloji çerçevesinde hareket eden terör örgütleri,bölücü – bölgeci terör ör gütleri ve yurt dışı kaynaklı terör örgütleridir

Bu örgütlere sırasıyla;Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/ Cephesi (DHKP/C), Kürdistan İşçi Partisi (PKK),Hizbullah ve Ermeni Giz li Ordusu (ASALA) ör nek verilebilir. 

“Yeni Dünya Düzeni’”nin ampirik çalışmalarıdır dünyada ki Opus Dei liderliğinde ki tarikatlaşmaları.

İktidarların liderleri bir şekilde bu Opus Dei hareketinin üst  yöneticileri ile görüşemese de onların temsilciler meclisinde ki veya Kongre de ki üyele ri ile kesinlikle dostlukları vardır ve ke sinlikle iktidar yolu uluslararası denge de böyle başlıyor.

Peki bu yeterli mi asla yeterli değil.

Yani Devlet yok diyenlere diyoruz ki devlet var ancak güçlenmesi gereki yor.

Ne demek istedik hangi dış örgüt olur sa olsun,onların iç bağlantısı örgütler olursa olsun devlet var ve devletler arası ilişkiler devletlerin varlığının ko runmasını istiyor.

Savaş aslında Büyük Sermaye ile Dev letlerin savaşı,bu savaşta ABD’nın da hi kendisi de var.

Demek ki ABD derin devleti ile Serma ye’nin iç kavgası apaçık bunun dünya ya örgütler vasıtası ile yayılma çabası da CIA aracılığıyla yapıldığı apaçık.

Bu kavga çok büyük bitmez.Bu kavga da bütünlüğü korumak çok zor çünkü millilik kavramı yerini evrenselliğe dö nüştürülme gayretinde bu örgütler ve bunların iç güçleri tarafından.Dik kat edin iktidara yeni gelen partilerin seçim propagandalarına ve iktidarday ken ilk hamlelerine ilk başlangıcı eko nomik özerklik sonrası eyalet sistemi.

Başaramasalar da “Yeni Dünya Düze ni”ne katkıları incelendiğinde dediği miz daha net anlaşılacaktır artık bu devlet politikası haline dönüşüyor. “Yeni Dünya Düzeni”nde Devlet ken di refleksini ve bütünlüğünü koruya rak ilerlemek ve kendine yer açmak istiyor mücadele bizce budur.

Amaçlanan ulus devlet kavramının bir an evvel bitirilip kominyen yaşa ma eyalet sistemine geçilmesi bu ana amaç ne kadar absorve edilebilir ve ne kadar Devlet kendini muhafaza edebilir.Bam Teli tam da burada han gi model benimsenecek sancıların şid deti ne kadar olacak bu dönüşüm ne kadar zamanda toplumsal olguya dö nüşecek ve anayasal toplum oluşacak

Türkiye için uyarlanan model Rusya Putin modeli aslında Sean Patersbug modeli orada kanton var bizde yok ama ilerde düşünülen model de eya let var mı var.

Büyük ihaleler merkezden yönetile cek belediye başkanları bypass edile cek.

Otokratik Üniter rejime geçildiğinde yapı Yeni Dünya Düzeni’ne uygun ola cak tercih kavgası burada başlıyor ta mamen silemiyorlar oryantasyon ya pıyorlar.Sadece Üniter yapı ile Yeni Dünya Düzeni’nde demokrasi ile dev letleri yönetmek zorlaştıırıcı en azın dan amaç bu değil.Madem ulus dev let istiyorsunuz o zaman ya Otokratik Üniter yapı da merkeze bağlı eyalet veya Kanton Rusya Modeli ya da ana yasal özerklikte ayrı ayrı yönetişimsel devletler.

Önleyebilir miyiz çok zor seni ikisin den birine sistem itiyor bu bir doktrin kolay değil akımları yenmek Balkan lar da Milliyetçilik akımlarına yenilme dik mi ?

 S.S.C.B 1991’de Yeni Dünya Düzeni’ nın ilk ayağında ABD Başkanı Reagan ’a Mihail Sergeyeviç Gorbaçov ile yenilme di mi ? Perestroyka (Yeni den Yapılanma) arka planın da bu Uluslararası örgütlerin SSCB içindeki kuruluşları yok mu sanırsınız var tabi.

Yenilmemek için dünya devletleri de direnmiyor mu sanırsın kavga tahmi ninizi aşar.

Quantum politics bir çözümleme dö nemi yapay zeka hızını yakalayabile cek yeni bir döneme giriliyor.

Sadece tespitler ile gerçeğin üstünü kapatamazsınız.

Otokratik Üniter Rusya Modeli mi ? Amerika’nınklasik sistemi Demokra tik Eyalet Sistemi modeli mi ?

Dış kavganın Devletler içinde ki yansı ması bu yönde.

Peki biz ne yapacağız ?                              Türkiye coğrafyasında ki tüm vatan daşlar birlikte Türk Milletidir bu bilinç yerleşmediği taktirde,CIAsaldin aktifli ğini ayrılıkcı guruplarla veya tarikatlar la canlı tuttuğu sürece öğrenimin yeri ni parayı ver diplomayı al ve kontrol süz online veya örgün eğitim aldığı sü rece emperyalizm güdümünde lider ler ve partileri olacaktır.Ekonomi dü zelmeden bağımsızlıktan bahsede mezsiniz.

Şanghay beşlisi özellikle Rusya ve Çin “Yeni Dünya Düzeni”nde asimile ol mak istemiyor.Bir ay sonra Ukrayna Rusya’ya saldıracak ne kadar başarılı olacak Rusya kazanırsa Polonya’yı çe virme durumu söz konusu aynı za manda 10 Mayıs daki toplantı çok önemli Kafkasya da İran ile birlikte  Rusya Azerbaycan’a savaş açabilir ve Türkiye Karabağ için garantör ülke olası savaşta hangi pozisyonu alacak.

Rusya direniyor bu düzen karşısında.

Amerika da Türkiye’nin aktör ülke rolünü benimsemiş Afrika içlerine ka dar hatta Gine körfezine kadar Türk askeri gücünü eğitim amaçlı da olsa konuşlanmasını sağladı.

Savaş Transatlantikciilerle,Şanghay Beşlisinin güç dengesi savaşı ve onla rın stratejik hamleleri.

Biz ekonomimizi güçlendirirken devle tin gelecek beş yıl içinde kurumsal devlet anlayışı kurumsal adalet ve anayasal iktisat sisteminin sosyal dev let anlayışında güçlenmesini sağlar ken kendi her alanda yükseltmelidir.

Kayıtsız para aklayan ülke konumun dan bir an önce kurtulmalıdır.

Amerika Türkiye için önemli yok saya mayız Rusya ile ilişkileri dengelerken Amerika ile bulunduğumuz ülkelerde ki ilşkilerimizi ortak zemine oturttur malıyız.Amerikasız o ülkelerde uzun süreli bir sonuç alamayız.

Aslında kitap yazmamız lazım o kadar iç içe Algoritmik Stratejik konular var ki açmak lazım burada noktalıyoruz.

Bu arada Çin herkesle işbirliği politika sı güderken Amerika tek devlet anlayı şı ile ulus devlet kavramını asimile  ederek Çin’i çevreleme gayretinde.

Çin finalde önemli ve istilacı bir güç.  Çin ile küçük devletler tek başına baş edemez.Tehlike ilerde var mı var.

Türkiye’nin bu bölgede içerde güçlü olması için dört faktör gereklidir       1- Ekonomik güç 2-Sosyolojik ortak kültürün yükselişi 3-Din sosyolojisi ve din felsefesinin yöneticiler tarafından eğitiminin alınması ve toplumun  inanç sistemine saygı duyularak laik muhafazakar sistemle  devlet yöneti lecek 4-Askeri teknoloji savunma sa nayi gücü,etkin askeri güç veya pro fesyonel askeri personel kümülatif bakarsak caydırıcı güç. 

Kısacası devletleri yönetenler ayakta kalmak için sonradan milli olmayacak Toplum eğitim ve huzursal refahla  milli olur.Ulusal ölçekte huzursal re fah bu dört maddedir.

Bu dört madde öncelik olursa cahillik ortadan kalkacaktır o zaman tehlikeli örgütler algı ile ve şartlı refleks yönte mi ile topluma dönüşemiyecek top lum başkalaşmayacak,tekamülde gen leri bozunmayacak özeti bu.

Burası Türkiye ne bayrak,ne vatan,ne iman aslında inanç ne de laikliğin mu hafazasında kurumsal anayasa yok sa yılamaz aksi taktirde sana ne dayatılır sa o oda kanlı mı olur kansız mı döne mine bakmak lazım özeti bu.