Fehmi Koru


Son gelişmeler sırasında politikacıları anlamakta zorlananlara yardımcı olmak isterim

Muhalefet kendisinin duyurduğu şartta ısrar ettiği takdirde şikayetin mercii Yüksek Seçim Kurulu (YSK) değil halk olacak. Konunun YSK ile ilgisi yok çünkü. Anayasa Cumhurbaşkanına ülkeyi istediğinde seçime götürme yetkisi veriyor; Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanı olarak anayasada var olan o yetkiyi kullanmak niyetinde.


İnsan cinsi ‘kadınlar ve erkekler’ olarak ikiye ayrılır ama ben nicedir farklı bir insan grubu olarak bunlara ‘politikacıları’ da ekledim. Politikacılar, erkeği ve kadınıyla, dikkate alınması gerekecek kadar farklı bir grubu oluşturuyor.

Onların beyinleri değişik çalışıyor. 

Politikacılar, önlerine karar vermeleri için sunulan konulara, politika alanı içerisinde bulunmayan insanların anlamakta zorlanabilecekleri biçimde yaklaşabiliyorlar.

Uzun yıllar önce bu gerçeği görebildiğim için, başkalarına şaşkınlık yaşatan politik tavır ve davranışları anlayıp yorumlamakta pek az zorlanıyorum.

Seçim tarihini erkene alma konusuna iktidarın ve muhalefetin yaklaşımları mesela.

Haziranda yapılması gereken seçimin iktidar tarafından Mayıs ayına alınmasının bu karara varan politikacıların ileri sürdükleri gerekçelerle hiçbir ilgisi yok. Geçmişte -hem de hiç de uzak olmayan bir geçmişte- yaz aylarında seçim yapıldığını biliyoruz. 

YAZININ DEVAMI